Ribe pamte duže od sedam sekundi

Autor maverick, Srpanj 09, 2014, 20:20:42

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Slaven

Zadnja rečenica je malo politička, netko če pročitat ono prije i neče pustit malog smuđa ni za živu glavu i bez toga je već na vagi. Ja ništa ne tvrdim za 100% ali iz iskustva kažem da meni to nema veze.

mamijo

ni da ni ne ... imam u licnom iskustvu, znaci ja testirao tj. meni licno se desilo potpuno kontra zapazanja ... elem ..
zapazanje da pamti - konkretno bass ...

- drzao sam jednog bass-a u aquariumu oko godinu dana .. ( posle je pushten u vodu odakle je dosao jer je prerastao ) i njemu sam bas testirao pamcenje i to tako sto sam mu na spoljni zid aquariuma najlonom vezan silikonac sa sljokama "zalepio" na staklo .. zaleteo se kao nenormalan i puko glavom o staklo ... OK ... posle 2 minuta ja ponovo, .. on se ponovo zaleti i opet pukne glavom o staklo ... treci put opet posle par minuta je samo podigao ledjno peraje i iskulirao ... OK ... pauza .. sacekam - barem 7 dana je bilo proslo - i ja ponovo isto ... okrenuo se , podigao ledjno peraje i poootpuno iskulirao!!!! jedno mesec dana posle .. isto .. potpuni ignore!  Bravo majstore!!!

Ne pamti - smudj:

1. Dobio sam u 20 minuta 2x istog malog smudja na istom mestu na ISTU varalicu - imao je karakteristican oziljak od kormorana na sebi i nema shanse da je to druga riba!!!

2. u mesec i 6 dana sam tri puta istog smudja dobijao na istom mestu tj u istom panju, a prvi put je trebalo da ide kuci za veceru i bio je na stringeru jedno dva sata!!!! Al nesto mi se iskomplikovalo bilo i nema nista od sveze vecere i ja ga bukvalno frknem nazad u vodu na mestu gde sam pecao. I to je dobrano BUCnuo .. jos se nanervirao na sebe sto sam ga kao kreten bacio posle muchenja na kopci ... SUTRADAN ga dobijam na istom mestu!!!!! Rupica od stringera je marker i nema zajeba!!!! onda je dosla metar+ voda,  pa pala i posle, kao sto rekoh mesec i 6 dana, na istom mestu ga i treci put dobijam .... malko je zarasla rupa od stringera :) ... narafski vec kad je 2. put uhvacen, o nekom nosenju kuci nema zbora .. majstore ides nazad .. da vidimo dokle ces ponavljati :) ...  Jedina razlika u ovom slucaju stoje sva tri puta dolazio na razlicite vrste / boje twistera!
Ako se nesto desi, desice se u sumrak, a mozda i nece 100%

silure

Naravno...na istu tesko da ce se ponovno opeci...ako i hoce mora biti sasvim drukcija tehnika vodjenja

Hemingway

Hajde nek nismo mi ribolovci u pitanju ...
vec recimo na nekog smudja atak izvrsi neki som i nista ..
prezivi i pliva dalje ..mislite da ce to mjesto on vise izbjegavati ... nece ...nije on jedina
smudjina niti ovaj jedini som sto ce ga u njegovom zivotu pokusati pojesti ..
tako za stuke tako i za sarane ...
prirodni nagon trazenja hrane im je u genima ...hocu sa svim ovim reci da imaju neku vrstu pamcenja
a pitanje je samo po cijim mjerilima ...njihovim ili nasim ...
i mi smo se opizdili vise puta cekicem po prstu pa ga opet uzimamo u ruke
ili se porezali na bilo sta ..pa opet isto ..
saran razlikuje hranu po ukusu mirisu i uzima je i ako je nemoze identifikovati
ipak je uzima pa ispljuvaje i time saznaje sa svojim receptorima dali je jestivo itd ...
a na nama je da je on samo uzme u usta i ops udica odradi svoje ...
koliko puta sam gledao snimke gdje uzima hranu kao usisivac a mamac sa udicom ostaje zadnji dok se neki drugi zajebe i
klap! ..ode  ..
rijetko da je direktno isao na udicu ...

,,Starac i more"
,,Dunav mi u Venama "
"Zamislite koja bi tisina nastala kada bi ljudi govorili samo o onome sto znaju." - Karel Capek

silure