Master Prekidač

Autor maverick, Srpanj 09, 2014, 21:30:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Mala korisna napravica kao dio električne instalacije na plovilu sluzi iskljucivo za prekidanje cjelokupnog strujnog kruga. Inače kad odlazimo s plovila vraćamo ga na nulu i sigurni smo da nisto od potrošača nije ostalo iskljuceno. Pogotovo je zanimljiv kad počesto djeca borave na čamcu...igrajuci se po kabini popale sve sto ne treba i sutra dan dolazak na čamac zna ponekad biti pravo iznenađenje jer akumulator ni da se javi.
Prilikom slaganja bilo kojeg čamca i imalo zahtjevnije instalacije obvezno ga postavljam na dostupno mjesto. Preksinoc mi crkne na vodi....bez ikakvog znaka....okretanje ključa....a motor ni da bi se javio....igrom slucaja sam rastavio baterijsku lampu i od zaruljice napravio malu probnu lampu pa sam nabrzinu ustanovio gdje je prekid...kratko ga spojio klijestima i upalio....

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

zvona

Maverik ja sam obični mali prekiđać od lampe stavi tik do akumulatora i s njim puštam napon isto tako i gasim..i mislim da.je sasvim oke i najeftinije..koliko košta ovaj prekidać..možda na vašim plovilima prekidać od lampe nebi odrađivo posao nisam pametan jbg

maverick

To moze kad je u pitanju rasvjeta....preko ovog ide i alnaser a on za start treba dosta struje...inace kostaju oko stotinjak kuna.....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

zvona

Oke ja sam mislio da taj od lampe može odradit poso..a i nije taj master pre skup..