Kobasice , kuleni i slični proizvodi

Autor Rajo, Prosinac 04, 2012, 17:36:05

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

No

Ne bude baš često na ovom forumu besmislenih postova ali ih ipak ima.
Ovaj je jedan od tih

Citat: miha  u Travanj 15, 2019, 06:03:12
eeee moji šokci kad vas bosanci uče kako se slanina pravi .... :stripii:.... :hi:

Bilo je neko selsko takmičenje u veličini slanine i pobjedila je slanina od 195 kg.
Pročitao sam negdje taj tekst i skoro ga okačio ovdje kao zanimljivost jer je neuobičajeno vidjeti toliki komad slanine.

Nigdje se ne spominju ni šokci, ni bosanci, ni podravci, ni ...ovi ni oni, jer je naprosto bila tema veličina slanine.
I nije pobjedio bosanac nego slanina, i nije slanina bosanska nego svinjska.

Sad kad ovo čitate pomislit će te da sam bosanac, ali nisam, nego jednostavno nije u redu ljude dijeliti u životu, pa ni na ovom forumu, po porijeklu, zavičaju, vjeri,naciji,boji kože, a pogotovo kad su u pitanju njihova djela.
Djela određuju ljude a ne njihov zavičaj, vjera ili nacija. 

Miha nemoj se ljutiti, ali nisam mogao progutati tvoj post, zapeo mi je, pa sam ga evo pokušao omekšati. Da si stavio dva ova :stripii: shvatio bih to kao duhovitost, ali s ovim  :hi: na kraju posta čini mi se da si ponudio dozu ozbiljnosti koja je poništila i duhovitost i ozbiljnost te post pretvorila u besmislenost.

:hi:

miha

Citat: No  u Travanj 15, 2019, 07:37:46
Ne bude baš često na ovom forumu besmislenih postova ali ih ipak ima.
Ovaj je jedan od tih

Citat: miha  u Travanj 15, 2019, 06:03:12
eeee moji šokci kad vas bosanci uče kako se slanina pravi .... :stripii:.... :hi:

Bilo je neko selsko takmičenje u veličini slanine i pobjedila je slanina od 195 kg.
Pročitao sam negdje taj tekst i skoro ga okačio ovdje kao zanimljivost jer je neuobičajeno vidjeti toliki komad slanine.

Nigdje se ne spominju ni šokci, ni bosanci, ni podravci, ni ...ovi ni oni, jer je naprosto bila tema veličina slanine.
I nije pobjedio bosanac nego slanina, i nije slanina bosanska nego svinjska.

Sad kad ovo čitate pomislit će te da sam bosanac, ali nisam, nego jednostavno nije u redu ljude dijeliti u životu, pa ni na ovom forumu, po porijeklu, zavičaju, vjeri,naciji,boji kože, a pogotovo kad su u pitanju njihova djela.
Djela određuju ljude a ne njihov zavičaj, vjera ili nacija. 

Miha nemoj se ljutiti, ali nisam mogao progutati tvoj post, zapeo mi je, pa sam ga evo pokušao omekšati. Da si stavio dva ova :stripii: shvatio bih to kao duhovitost, ali s ovim  :hi: na kraju posta čini mi se da si ponudio dozu ozbiljnosti koja je poništila i duhovitost i ozbiljnost te post pretvorila u besmislenost.

:hi:....
.......... :clap2:...... :uf:...... :stripii:.....

retfala

nele01

upload

Proba uspela

maverick

Jučer masni lebac,danas ovo...znaš, malo se ipak brinem o tvojoj prehrani  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

A i pljesan se uhvatila. To sigurno nije zdravstveno ispravno  :stripii:

nele01

Ove godine sam prvi put probao da ostavim kulenove seke 4 meseca u podrumu, i eto proba uspela. Sledece godine pravim 50 kd i probacu bar 10 kd d ostavim cele godine tj.tamo do jeseni u podrumu.
P.s. vikendom samo domaca hrana

kawasaki

Brzi od Bolena.

kawasaki

Pa prosla nam klanja a niko nista da poslika.. :eek:

Jel se susi stogod? Kakva je bila godina?  :hi:
:jede:

Brzi od Bolena.

retfala

Napravilo se i ove godine

Od prosle godine ostao jos jedan kulen...

upload images

mossi

kawasaki

Brzi od Bolena.

nele01