Kobasice , kuleni i slični proizvodi

Autor Rajo, Prosinac 04, 2012, 17:36:05

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

retfala

mossi

Retfala odaj nam tajnu kako sušiš meso da ostane tako ujednačeno .. kod kulena se vidi da se jače suši od spolja kao unutra,
ali kod mesa je sve jedna boja .. baš zanimljivo i verovatno meko ko puter!  :icon_thumright: :notworthy:

retfala

Ova godina je problem...ranije mi je i kulen bio bez prstena..u okusu se neosjeti razlika...problem je u vlazi...imam uređaj sto baca vlagu...nastojim je kontrolirat na 70-75%...ove godine sam imao malo problema jer je prirodna vlaznost bila mala...tako da mi je kulen dobio blagi prsten...nisam to imao ranije...na slici se puno vise vidi nego uzivo...jako sam zadovoljan kad vodim kako je kod drugih

mossi

Sve jasno..

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

Kugla

Odlično izgleda, taj prsten nije problem ako je kako kažeš u okusu sve ok  :ok:
Blicam neki dan pored pekare u Višnjevcu al ti žuriš sa svježim kruhom valjda da načmeš taj kulen  :occasion14:

nele01

Danas izvadio za probu. Ukus extra. Jos malo do pune zrelosti, probacu ostaviti ostale jos mesec dana u podrumu.

Mornar Popaj

Nagli porast vodostaja je zatvorio jednu sezonu, a otvorio drugu. Nije da se ljutim

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Mornar Popaj

Prva pečena kobasica u sezoni ima posebno mjesto u mozaiku sjećanja

Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Mornar Popaj

Malo je reći da je fantastična

dravskispiner

Predobro izgleda.. vjerujem da su okusi bajkoviti.... :ok:

Jel to imaš neku manufakturu... vidim uređeno... :ok:
Teci Dravo, Savo teci, niti Dunav silu gubi...

kawasaki

Popaj, a kako sada susis? Ne bojis se da je pretoplo?  :hi:
Brzi od Bolena.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Mornar Popaj

Citat: kawasaki  u Listopad 19, 2020, 16:15:23
Ne bojim se kolega, jutros bilo 2 stupnja, kobasice se ne stignu osušiti, seke i kuleni su u ladovini
Slanina dobro usoljena čeka da udje sa klupe

alex7777

Citat: Mornar Popaj  u Listopad 19, 2020, 21:11:28
Citat: kawasaki  u Listopad 19, 2020, 16:15:23
Ne bojim se kolega, jutros bilo 2 stupnja, kobasice se ne stignu osušiti, seke i kuleni su u ladovini
Slanina dobro usoljena čeka da udje sa klupe

Kad ce bit ona proba sto s obeco  :eek:

kawasaki

Meni to djeluje pretoplo. Ali nisam probao, svaka cast.   :hi:
Brzi od Bolena.