Prihvačen aneks pravilnika o dozvoljenoj dnevno ulovljenojj količini ribe ???

Autor šime, Kolovoz 01, 2014, 12:46:55

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

šime

Evo kako sam upravo saznao anako neslužbeno, a informacija dolazi iz pouzdanog izvora, navodno je PRIHVAČEN ANEKS PRAVILNIKA o dozvoljenoj  dnevnoj količini ulovljene ribe i GLASI DA JE ODOBRENO 3 RIBE DNEVNO. Ako je informacija točna, onda se ovako javno zahvaljujem onom "čudaku" iz Sarvaškog ribolovnog društva( U kojemu više nije član- baš se pitam zašto)  koji je jedini na Skupštini Zajednice  izričito zahtijevao da se napravi aneks Pravilnika.Oni koji su bili na skupštini (a ja sam bio)  znaju da je skupština taj prijedlog prihvatila a Izvršni odbor baš i nije bio sretan sa takvim prijedlogom a ponajprije sa takvim zaključkom skupštine.E sada gospodin Kramer Vlado i nije baš Čudak i još jednom mu hvala u moje ime ,a nadam se i velikog broja poštenih sportskih ribiča.

dravski pecaros

Citat: šime  u Kolovoz 01, 2014, 12:46:55
Evo kako sam upravo saznao anako neslužbeno, a informacija dolazi iz pouzdanog izvora, navodno je PRIHVAČEN ANEKS PRAVILNIKA o dozvoljenoj  dnevnoj količini ulovljene ribe i GLASI DA JE ODOBRENO 3 RIBE DNEVNO. Ako je informacija točna, onda se ovako javno zahvaljujem onom "čudaku" iz Sarvaškog ribolovnog društva( U kojemu više nije član- baš se pitam zašto)  koji je jedini na Skupštini Zajednice  izričito zahtijevao da se napravi aneks Pravilnika.Oni koji su bili na skupštini (a ja sam bio)  znaju da je skupština taj prijedlog prihvatila a Izvršni odbor baš i nije bio sretan sa takvim prijedlogom a ponajprije sa takvim zaključkom skupštine.E sada gospodin Kramer Vlado i nije baš Čudak i još jednom mu hvala u moje ime ,a nadam se i velikog broja poštenih sportskih ribiča.
pa na zajednici valpovo je od 1.3 na snazi tri plemenite ribe ali razlicite vrste (som,stuka,saran) ili dvije od jedne vrste

Mornar Popaj

Tri plemenite ribe u mjeri, odnosno dvije od iste vrste dnevno, je sasvim dovoljno da pokrije zahtjeve većine sportskih ribolovaca, koji tu ribu koriste za konzumaciju unutar svoje obitelji. A što se tiče onih koji ju prodaju na crno, izgleda da će morati malo korigirat cijene.  :occasion14:
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

šime

Ma da ,ali ono je bilo smiješno da ne kažemo tragično ,ribarima smanjili oka mreža i bez nekakvih malih kvota ,a nas jedna riba dnevno.Baš me zanima dali i kada će Zajednica izaći sa objavom , naravno ako je točna ,a posebno me zanima tumačenje.

ps

Cilj aneksa je bio da se dozvoli tri ribe dnevno što prije u 2014g, a ne čeka 2015. Početak je 8.mj. a dok ta odluka službeno stupi na snagu biće 10,11.mj. tako da je to pirova pobjeda.                                           

Jožef1

Tri plemenite ribe  :sha: za mene to znači ; tri šarana, tri štuke itd.  :hi: ima u mom selu dosta gladnih usta  :crybaby2: Uh što volim zakone  :hi:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

maverick

Mislim da je to priča poštenim pecarošima jedna opuštajuca okolnost u danima kad ide riba....isto tako onim koji muljaju daje malo više slobodnog prostora a i mene zanima kako ce to tumačiti ...koje ribe...iste ili razlicite vrste...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šime

Pa da tumačenje će biti zanimljivo, da nebude 3X3, pa raspašoj .Ma ne mislim da je logično ukupni zbir sve plemenite ribe.Ma neka ipak ovo bude(ako je točno) jedna mala satisfakcija u smislu pravednosti u odnosu na ostale zajednice. Ma smiješno bi bilo da mi koji smo u centru najvećih prirodnih mrijestilišta, smijemo jednu ribu ,a ostali tri ribe.A ono o "poštenim" ribičima, ma svaki neka odradi po svojoj savjesti.Samo činjenica postoji da mnogi odlazak u ribolov gledaju kroz trošak i kako ga isplatiti, e tu je jbga malo...... Ipak je sportski ribolov sport, hobi ili odmor za mozak , a nikako profitabilni posao ili jednostavno ljubav prema vodi, Dravi ,Dunavu, čamcu, štapovima,. a napose ribi.

Mornar Popaj

Citat: Jožef1  u Kolovoz 01, 2014, 20:24:28
Tri plemenite ribe  :sha: za mene to znači ; tri šarana, tri štuke itd.  :hi: ima u mom selu dosta gladnih usta  :crybaby2: Uh što volim zakone  :hi:

Jožef, ja sam shvatio da se svaki dan smije uloviti npr. dva šarana i jedna štuka.  Ili dvije štuke i jedan šaran.  Znači tri plemenite ribe dnevno ukupno, a najviše dvije od iste vrste.
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Kugla

Nemojte donositi sami zaključke, objaviti će oni kako će to tumačiti i dobro

Miro

Jožef1

A što se more uzburkalo  :icon_scratch: :stripii:Što sam napisao to i bukvalno mislim tako  :takoje: nema tu profitabilnoga posla  :no: (ima gladnih usta)- mislim kako to ne moram objašnjavati i stoga uopće se ne zamaram sa sitnicama kao 1x3, 2x3 a ako se može čak i 3x3 ili x količina  :ok: Jedino se pridržavam, kada je riba u zabrani i da je u mjeri  :hi: Imam strogo definirano mišljenje o zakonima sportskog ribolova  :pottytrain1: A moja je savjest u potpunosti čista, naročito vidjevši osmjeh na licima ljudi kojima dijelim ribe  :icon_salut: Neka se dotična gospoda malo pozabave sa strujarošima, i sa mrežama, na primjer, a dotle Jožef lovi i dijeli jel se to nekomu svidilo ili ne.
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

dravski pecaros

ako od jedne vrste onda dvije ribe ili tri razlicite vrste....tako je kod nas u zajednici valpovo

šime

Ma kada se hrane gladna usta onda je to Ok, ali zaista mi je Ok i nije mi žao,ali kad je to gledanje kroz zaradu  e onda je to nešto drugo. Ma kopa me nešto drugo, a zanimas me zašto, ma možda netko i zna, naime po donošenju prijdloga za aneks pravilnika, u razgovoru sa prijateljem jedan od protivnika(glasao je protiv) donošenja takvog aneksa je bio gospodin predsjednik zajednice, pitam se zašto je bio protiv.