štapovi za šarana

Autor genjura, Prosinac 04, 2012, 21:58:42

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

genjura

dali kod nas ima šaranskih štapova od 11ft (3,30mt) i gde? ovi od 3,60 su mi malo jebeni za transport a trodelni  :not: neznam ni sam

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

simba

Pokušaj u Udici u Osijeku ja vidio nedugo nešto slično

genjura

a šta da ti kažem ,imam fobiju od šaranskih teleskopa. c1 mi puko na prvom zabacu odonda mi se nekako nemile :confused4:

river

imaš ih nekoliko proizvođača al baš nisu jeftini..ja baš tražim al za čamac
i došao sam do zaključka da ću jedne šaranske skratit u ručki dole,i to je taman negdje oko 30 cm,od 3,6m štapa
libraža će biti 3,5lb jer ipak nekad treba drž-nedaj
uvjek me hebala ta duga ručka,sad će na panj :)
teleskopi baš i ne osim ako nađeš još speedmastera od shimana-teleskop,za njih mogu reć jedino  :notworthy:

jura

River ako tražiš za čamac  probaj sa bull fighter 300cm, 80-160 upareno sa qvantum energy, nije da su šaranski štapovi ali ja probao i za ništa ih nebi mjenjao čak uzimam još dva za svaki slućaj :hello2: :icon_thumright:

genjura

jel to cormoran ako se ne varam

jura

Je cormoran, a kupljeni slućajno :love7:

river

Citat: jura  u Prosinac 07, 2012, 15:24:21
River ako tražiš za čamac  probaj sa bull fighter 300cm, 80-160 upareno sa qvantum energy, nije da su šaranski štapovi ali ja probao i za ništa ih nebi mjenjao čak uzimam još dva za svaki slućaj :hello2: :icon_thumright:

u kojoj trgovini ih mogu "opipat"?

jura

Ja ih našao u  Žabici ali jedan pa naruči i čeka. A možemo rješiti sutra ili nedjelju idem na dunav pa mlataraj

genjura

DT Topscore Carp 3,3m - 2,5lb 729kn

da li neko ima, peca na njega

river

gdje hoćeš upotrebljavat te štapeke za babuške? :alas:
2,5 lb je malo preslabo za rijeke,jedino finjak na komercijalama gdje nema loma...
imao sam od 2,75lb i apsolutno nemaš nikakvu kontrolu nad ribom,pogotovo divljom,al je uživancija zamarat...traje do besvjesti  :enjoying:

jura

Ako nisam pogriješio imao kolega i rješio se istih razlog je rekao river carper, da bi bilo zanimljivije kupio za čamac :toothy10:

genjura

a šta mi možete reći za sportex carp CA3663 12ft 2,5lb

raso

Mislim da tu treba razgraničiti dvije stvari.:
1. Moderni šaranski ribolov sa rod poda  sa signalizatorima i olovom teškim 100 i više grama.
2. Tradicionalni ribolov bilo s obale ili čamca i olovom od 30 do 50 grama
Za moderni šaranski ribolov ispod 3 lb nije preporučljivo, ali za tradicionalni i 2,5 lb je sasvim dovoljno jer se mora na vrhu štapa detektirati šaranovo primanje mamca i biti jako brz u kontri.