štapovi za šarana

Autor genjura, Prosinac 04, 2012, 21:58:42

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

michael1

vidim da su stapovi 3m postali zanimljiva tema, pa mozda moja iskustva pomognu. Koristm ih vise godina... al, idemo redom (svi 3m):
- c.o.m  2,75lbs  prodao ih...
- anaconda power carp 2,75lbs (bio jako zadovoljan), prodao ih...
Trenutno u kolekciji:
- set windcast deadbaiti 1,75lbs + lexa-e 3000
- set black widow stalkeri 2lbs + emcasti BR 3500
- set windcast stalkeri 2lbs + ninje 4000
- set windcasti deadbaiti do 120g + seacori 5000

Za sarance do 5-6kg odlicno ce odraditi stalkeri od 2lbs i pruziti veliko zadovoljstvo u drilu. Najlon 0,25 i dobra, veca spin rola. U zadnje vrijeme na trzistu je dosta i malih bajtrunerica... Ovakav set je odlican i za ribolov smuđa.
Za one malo vece sarance treba stap biti 3lbs, da je "pravi" parabolik i da je uparen sa jakom rolom sa odlicnom kocnicom. (Rola bi trebala savrseno ležati u rolen-halteru). Uglavnom se takvim priborom lovi "na blizu" ili iz čamca, blizu loma i udare vece ribe treba odraditi i stap i rola...
Ovakav set je dobar i za ribolov stuke.

Ak ima pitanja, samo naprijed.
Poz.
Bistro!

maverick

Da bas tako, nama iz čamaca je ribolov na blizu...mislis da ce ovi 3lb..ili ovi od zeljka biti dovoljni za i poneku ozbiljniju ribu ..ja sam svoje upario s okumam powerliner 860 jer sam takve imao od prije.... :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

michael1

sigurno.
Samo udica deblja (ne mora biti velika), kocnica dobro podešena. Ja ju postavim tako da "lagano popušta", a kočim " rukom na špulu", jer jednostano u takvim situacijama nemam vremena čačkati kočnicu...

Svašta sam probao ali ovaj stil mi je najzanimljivije pecanje...
Bistro!

No

Planiram isto te prologic c1 od tri lb i tri metra uparit sa pen slamer 360. sava, čamac.
Ne volim velike šaranske role.

:eek: Tom ribolovnom ludilu nema kraja, a pomalo se zaboravlja i početak.  :icon_scratch:

michael1

ja ih koristim za ribolov sa obale. Ruksak na leđa, stolica, kantica i dva stapa pod ruku... Lovim sa pozicija koje su dobre (moje mišljenje), a "klasičnim" šaranašima nepristupačne jer ne mogu prići autom ili su premale za razvuć šator.
Također, takav pribor je jednostavan prilikom razvlačenja sistema čamcem.
Ljepše lanjske ribe su mi bile: divljak 10kg na Boroviku i 15kg divljak na Carp Dream Lake-u. Drilovi - neopisivi.
Bistro!

željkož

Citat: No  u Ožujak 26, 2016, 21:13:15
Planiram isto te prologic c1 od tri lb i tri metra uparit sa pen slamer 360. sava, čamac.
Ne volim velike šaranske role.

:eek: Tom ribolovnom ludilu nema kraja, a pomalo se zaboravlja i početak:icon_scratch:

Bas je ludilo
Bilo je situacija da sam imao 7 setova po 3 stapa i 3 role
I naravno jos mi je falilo jer mi se nije dalo prepravljati sisteme
Užas

Jožef1

Dobio iz Njemačke štap: MAD, D-FENDER, D-3,9m, 1,75 Ibs. Štap opremljen sa devet dvostopalnim vodilicama + vršna vodilica, poluparabolik. Za mene predugačko. Kod nas je cijena štapa 635,00 kn.
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

Mornar Popaj

To je štap za ruske šarane  :occasion14:
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

ivan 84

Narucio sam si 4 sportexa catapult stalkera 3.3m 3lb.
Dogo sam trazio takav stap,jer malo proizvođaca ima 11ft u ponudi.
Nadam se da ce bit i za camac i za jezera ok.
Posto sam imao 3.96m 3.5lb i probao iz camca,patnja!!

I tata bi sine...

dravski pecaros

Citat: Jožef1  u Srpanj 23, 2017, 09:38:21
Dobio iz Njemačke štap: MAD, D-FENDER, D-3,9m, 1,75 Ibs. Štap opremljen sa devet dvostopalnim vodilicama + vršna vodilica, poluparabolik. Za mene predugačko. Kod nas je cijena štapa 635,00 kn.
to je štap za manje ribnjake i pecanje na vagler ili obični plovak..može i manja hranilica 20-30 grama.....

Jožef1

da dravski, za waglere super. Štap koristim sa 12gr plovkom na dunavu  :ok: - dobio jedmog šarkoša od tri kile (bio je viši vodostaj), lagano leti hranilica od 30-40gr i 50+m.  :hi.
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

Mornar Popaj

Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

maverick

Čini mi se da Greys ima takve ako se ne varam...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mlb

Opasno se brusim ove godine da se ponovo malo bacim na pecanje šarana , doduše brusim se već dvije godine!!  :stripii:
Uzeo bi neka dva jača feedera pa da vidimo šta se nudi , da mi je nekako zgurati dva kompleta(rola+štap) u 1000kn

SMT

Imam ja ta 3 kom... Kupio pre 2 godine u nadi da ću pecati sa njima...Izadjem sa njima nekoliko puta godišnje, iskljucivo na smudja(parče/ribica)... Igram se sa tim vrhovima, menjam... Stavio sam i neke spro mašine na njih... Samo mislim da su jače gramaze stapovi, od tih...

Onako, kad nabodes smudja ume da bude interesantno...Letos sam na to parče namenjeno smudju,lovio krupne bucove, uzme taj vrh i savija do vode, nema greske...Samo ja puno nisam zagrejan za to pecanje, pa me ni taj pribor ne lozi nešto puno, da bih doneo neki sud o tome... Moj drugar koji peca smudja na taj način mnogo ozbiljnije, tj samo to radi, kaže za njih da su odlični... On ih je trazio i birao za mene...

Kakvi su za šarana, to tek pojma nemam, neznalica na m2...