EL-PI silikonci

Autor peugeot, Prosinac 05, 2012, 10:39:15

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

feco

Citat: smudjoslav  u Studeni 26, 2018, 12:03:38
...Licno meni najmanje lovna guma na koju sam pecao...Zasto, nemam pojma.... al' 's radoscu sam poklonio skoro svih tri 'iljade(dinara) koje sam kupio... Ostala mi nekolicina po kutijama i sad kad ide sa mnom neko i trazi da mu dam neku gumu, ja sa velikom radscu 'vatam elpiku... :toothy12:
Cak ga radije poklonim od svog silikonca koji me realno ne kosta nista...
Ovom postom ne omalovazavam proizvodjaca da se razumemo, vec je to moje subjektivno misljenje... :hi:

Ma kako sad da ne valja ??.......ja jučer, preko veze, jedva nabavio par komada  :uf:
BRZO I BEZ VEZE

SMT

Citat: YUGO BOSS  u Studeni 26, 2018, 15:01:29
Ti pecas na izdasnijim terenima
Da li bi orka shad u istoj duzini dao rezultat u situaciji kad si na elpi dobijao ribu? :)
Dekor zna da igra ulogu, pa ako drugar upeca smudja na neku varku stavicu istu pokazalo se efikasnim
A vibraciju biram otprilike, prema delu godine
I tu mozda i presudjuju razlike dal ce raditi malo sire ili uze. Trebao bi mi sonar da vidim razlike.

Orka je vrhunska guma, 101%...  O svemu ostalom,  bi usli u neku raspravu bespotrebnu, u malo čemu bi se složili. Zato sam napisao, da svako ima svoje teorije/pristupe, koje poštujem...

Nemas potrebu menjati nešto sto ti donosi rezultate...

YUGO BOSS

Pa ne raspravljamo se :)
Cilj i jeste da svako iznese svoju teoriju
Ja bi voleo da objasnis kad i kako lovis sa elpi a kad sa orka shadom pa i nekim trecim - takodje verujem da bi i ostalima bilo zanimljivo jer po tvojim slikama bi se moglo reci da ti ide dobro :)

SMT

Imaš gore u nekom od postova napisano, da se više guma koristi u toku jednog pecanja, dok se ne nađje prava,(nekad je to 3, nekad 30, karikiram), vibra, boja,veličina, dok/orka/elpi/ovaj/onaj, svašta nešto... Sto većina ribolovaca radi... Možda da neki rezultat, možda čista sreca, ko bi to znao...

KvacakZu

Citat: SMT  u Studeni 26, 2018, 16:00:16
Imaš gore u nekom od postova napisano, da se više guma koristi u toku jednog pecanja, dok se ne nađje prava,(nekad je to 3, nekad 30, karikiram), vibra, boja,veličina, dok/orka/elpi/ovaj/onaj, svašta nešto... Sto većina ribolovaca radi... Možda da neki rezultat, možda čista sreca, ko bi to znao...
Mudro zboriš. :takoje: :hi:

SMT

Citat: KvacakZu  u Studeni 26, 2018, 16:52:34
Citat: SMT  u Studeni 26, 2018, 16:00:16
Mudro zboriš. :takoje: :hi:

A sto nisam stao pre 10/15 dana, nećeš zameriti... Kasno sam skapirao... Tunjo je “kriv” :takoje:

maverick

I ono...u sto vjerujem i s tim lovim...to je vise nego bitno...Ja sam pobornik orke ali volim kad drugi love s drugim gumama...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

KvacakZu

KvacakZu

Citat: maverick  u Studeni 26, 2018, 17:07:34
I ono...u sto vjerujem i s tim lovim...to je vise nego bitno...Ja sam pobornik orke ali volim kad drugi love s drugim gumama...
Probaj EL-PI 12 cm nije na odmet  :takoje:

SMT

maverick

Imam vecinu el pija u prvoj postavi i lovim...njega i doka drzim podjednako lovnim gumama...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Stepa

Imao nekakve desetke prva serija El pija na njih sam nešto i lovio, iskreno nisam im davao nekakvu pretjeranu minutažu.
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

SMT

A sigurno da proizvodjaci mrdalica napreduju iz serije u seriju, novi materijali, tehnike, kalupi, šta znam... Sećam se tih starih Elpija, Orke... Danas su to neke druge varalice, naziv isti.

Pre nije bio tako dobar izbor kvalitetnih guma... Sećam se da sam action plastic shedove 5 cm(bili tvrdi),prvo kuvao, pa rastezao čiodama da budu sedmice i lovilo to :stripii:... Jedan drugar me bio zarazio s tim... Kad si mladji, udjes u tu fazu da živiš kao smudj... Pitali me, na čemu sam, da probaju i oni :stripii:... Gadna faza.

A tek mirisi za gume, pa zatvoris kutiju... Kad je otvoriš, kao poklopac od septicke, ruke mesec dana ne možeš oprati...

Danas kupim, ima svega... Ne kuvam, izlečen sam :stripii:

retfala

Stanem na jednu poziciju..taman se usidrio..smt  maše i dlazi do mene...ponudim pivo..moze...zivjeli..ziveli...opalimo par komada....nakon sat i pol pozdravljamo se ..ubaci 5 kom elpi guma...crvenih...aj da isposujem gosta...odmah ih naoruzam....u 3 bacanja 2 kom...jedan 4kg...sta da kazem...sreca...vjerovatno...dosli bi mozda i na neke druge.....

ljuska

Ma to je radi piva a ne gume ja kad u ribolovu ne nazdravim ništa i ne ulovim :stripii: