Drveni čamac kupnja

Autor BiLi, Rujan 04, 2014, 17:21:30

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

BiLi

cim sam vidio svidio mi se samo da nema onaj sanduk naprijed :) 

Stepa

Susjed mi prodaje hrastov čamac reistriran i napravljen za njegovu dušu :ok:, radi ?? razloga je prodao motor ostao mu hrastov čamac koji netko iole normalan za svog života uz neko minimalno održavanje ne može uništit jer znam šta i kako je pravljen.
Ako te zanima javi na pp i pošaljem ti broj ostalo je stvar dogovaora u što ja ne bih se htio mješat :hi:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

zvona

Bili onaj čamac sa 80cm u podu ne kupuj to je za ispast iz njega dušu dalo..vrckavo je to..moj savjet je da ne uzimas ispod 1m širine u podu

rj

Citat: BiLi  u Rujan 04, 2014, 22:37:04
Citat: maverick  u Rujan 04, 2014, 21:37:36
Pogledaj da li si u mogucnosti prvo naci dobru hrastovu dasku...za neke pristojne novce...pa je onda lako naci nekog da ti napravi čamac....ti polovni po njuskalu ako nisu odrzavani ili ako su napravljeni s lošijom daskom su vise manje bacen novac...ako vec volis drveni najbolje da se napravi novi....to u konacnici kosta malo vise ali miran si dvadesetak godina uz neka redovita odrzavanja

do prije dvije godine imo svoju dasku hrastovu :D :D  al stari ju potrosio :(
koliko treba otprilike daske  za jedan čamac od 4 - 4.5 metara?

to "dobra daska" što se to podrazumjeva? da je duze susena prirodnim putem ili?

http://prntscr.com/4jp1el
http://prntscr.com/4jp1lh
http://prntscr.com/4jp1s1

Čamac od bjelog slavonskog hrasta duzina 5 m sirina u podu 0.8 u gornjoj zoni 1.25 novi. Zasticen iznutra lak izvana katran orginal za camce iznutra hempel marine varnish. Svi spojevi falcani 100% vodonepropustan. Camac ispitan i siguran moguca registracija.  550€

čamac 5 m trebaš o,33 kubika daske + egije ...gupci
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

BiLi

Citat: zvona  u Rujan 05, 2014, 06:39:46
Bili onaj čamac sa 80cm u podu ne kupuj to je za ispast iz njega dušu dalo..vrckavo je to..moj savjet je da ne uzimas ispod 1m širine u podu

:icon_salut:  to nisam znao... hvala na savjetu

Citat: rj  u Rujan 05, 2014, 06:42:07

čamac 5 m trebaš o,33 kubika daske + egije ...gupci

znaci nekih 0.5 kubika daske mogu trazit si. koliko debela da bude daska, zanima me ona prednjica i zadnica dal se i ona od daske pravi ili fosne?(jer kod mene na starom camcu su daske bile 2cm cini mi se, a  ta prednjica i zadnjica sigurno 5cm)

zvona

Uzme se daska 2.5cm dok se ohobla bude i tanja..gubac ako možeš nađi iz komada ali teško je nač fosnu 5cm i da je čista crven a dimenzije hmm oko 90x103x45 ja sam uspio nač u starom svinjcu u selu impregnirana fekalijama hahah..a ako ne lako se spoje fosne sa onim drvenim čepovima i ljepilom..

Kugla

Gubac prednji i zadnji ili kako se to još kaže stručno zrcalo, ne ide od daske već od fosne, ostalo ti je RJ napisao koliko daske i to je to i po meni metar u tabanu je bolje nego 0,80, bolje stabilniji čamac.

BiLi

onda mogu krenit u potragu za daskom :D :D

davor99

Ovako s obzirom da sam šumar pa ću ja malo o daskama. Prvo trebaš cca o,5m3 okrajčene daske( govorimo o hrastu). Tražiš dasku hrasta lužnjaka, dim daske su 2,7 cm debljine( domači Colerica ). Prema dužini čamca trebaš cca 30% dužu dasku. Širina daske neka bude različita znači uzmi i šire i uže da ih možeš kombinirati zbog čvrstoće. Hrast sa strane ima bjeljiku i ona se odbija kod mjerenja.
Za krmeno zrcalo se uzima 5, ili 5,5cm debljinedomaći (fosna).
E sad najbolje ti je da odeš kod majstora koji ti bi radio čamac a on sigurno zna što i kako i bude te uputio a ovo tu je čisto informativno ukoliko si prvi put u ovome.
Vodite ljubav, a ne psa

rj

hrastova daska se komotno hobla na 18-20 mm ..colarica je pre teška

maverick

Ja vec dugo imam u planu raditi od 10 mm s plastificiranjem.......nadam se sad kad prestane sezona da se mozemo zezati u garazi s izgradnjom
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

neznam koliko ti je pametno "živ" matrijal (drvo) plastificirat

maverick

Nikad vise nakon plastificiranja drvo neće biti živo...prodora vode i vlage nema...sjeti se panonskog i njegovog čikla radjenog od vrbe i plastificiranog običnom smolom...i dan danas je u funkciji
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

maverick

A jbg ..onda nema matematike  :stripii: pogledaj ovaj iz druge teme sto je kod mene na dravi...kad naletis da vidis kako to izgleda uzivo...bices odusevljen stanjem u kojem se nalazi

http://pecaros-os.com/drvo/camac-drveni/