najloni za šarana

Autor genjura, Prosinac 05, 2012, 16:31:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

Mornar Popaj

No
Uzmi awashima red iso 0,45 na špuli od 1000 m košta 125,00 kn
Već par godina lovim sa njim na Savi i Dunavu, na zahtjevnim terenima i prezadovoljan sam. A i ribe koje čupam su dvicifrene.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

tonc 87

Probaj momoi black shadow, ja ga na Dravi koristim u debljini 0.47  evo već drugu godinu i mene je ovaj najlon oduševio. Isti je kao i prvog dana  jak na čvoru ,relativno otporan na habanje ,mekan ,ne uvrče se ....bez problema je iščupo dvocifrene divljake iz teškog krša. Imaš ga u fishermanu u  zg  i sad nedugo je stigo friški. Mislim da je 0.40  na špuli od 700 m i da košta 145,00 kn. Uglavnom moja preporuka.

maverick

Kako prolazi prvi mjesec...I pojave se prve zrake sunca ja odlucim biti šaranaš...kupi se vreca kukuruza...pa kao nekih tajnih sastojaka koje cujem kad netko od pecarosa dolazi na servis  :stripii: Uglavnom prosle godine pecao tri puta...kukuruz obično pobacam poslije toga jer mi smeta I tako to...I svako malo premotam silk na rolama jer naravno...stoje u podrumu...tamo ima vlage I te fore...pa ono doci ce mi saran od 30 kg pa ce ovaj puci itd itd..ima li neka preporuka.  Jucer bio u Kapitalcu...pa to ima million vrsta ..debljina...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Slaven

Pecas iz camca, bilo koji 0.50 i nemoras vise premotavat 10 godina...

No

:hi: Uzmeš neku 8x nitnu kinesku špagu 0,32 500/1000 m za neku sitnu lovu, namotaš koliko trebaš i nemaš brige godinama da će ti osnovna nit pući.

Blade78

Citat: maverick  u Veljača 03, 2026, 15:30:49 Kako prolazi prvi mjesec...I pojave se prve zrake sunca ja odlucim biti šaranaš...kupi se vreca kukuruza...pa kao nekih tajnih sastojaka koje cujem kad netko od pecarosa dolazi na servis  :stripii: Uglavnom prosle godine pecao tri puta...kukuruz obično pobacam poslije toga jer mi smeta I tako to...I svako malo premotam silk na rolama jer naravno...stoje u podrumu...tamo ima vlage I te fore...pa ono doci ce mi saran od 30 kg pa ce ovaj puci itd itd..ima li neka preporuka.  Jucer bio u Kapitalcu...pa to ima million vrsta ..debljina...
Awashima big game 0,40 ili awashima reflector 0,38

DJ17

Sto se tice najlona i tu je ko i kod strune kolko para tolko i muzike... Shimano Technium je extra, Trabuco T force mi super najlon za sve vrste plovkaroskog i dubinskog ribolova, uzimam ga u razlicitim promerima/debljinama...

madmax

Za šarana koristim trbucco xps longcast, za feeder isto nešto od trabucca, za plovkarenje obavezno trabucco. Koristio prije awa shimu za šarana, nije mi se pokazalo nešto, puno bolji mi je trabucco. Jedino je možda malo krut.

dravski pecaros

Dok sam pecao na silkove ništa drugo nisam koristio osim ovoga najlona na Dravi i Karašici 0.45-0.50

0.45- 27 kg

0.50 32 kg

tutnja

Davnih dana dok sam bio šarandžija korisili smo većinom Berkley Trilene Big Game. Velike špule, ok cijena i kvalitet, nisam imao zamjerki..

Sent from my LG-V60 using Tapatalk

pajdo77

Awashima big game 0.40. Kilometar dođe 20-ak eura.ni jedno pucanje lane a bog zna gdje ja tj u kakvom granju pecam. Nosi ako pamtim 27 kg na čvoru,možeš kućicu sa ušća njime do Karašice dovući

Slaven

pajdo77

Slavene mnj ako mu je tanko nek ga nosi a vjeruj mi da mu debljina pri uzimanju ne predstavlja problem mada ja pecam 'narodnim' načinom tj nataknem dva zrna direktno na udicu,nikakve fantazuke od montaža. Lane ih je bilo ko drva na taj sistem pa nema smisla usitniti ni najlon,ni udicu a ni montažu. Ne kažem,možda negdje dalje treba finija montaža al ja ih peglam ovako na prost način.

Slaven

Ma zezam se ja, ali 0,40 nije slab sto se tice nosivosti slab je ako pecas na kamenu zbog zapinjanja i ostecivanja lakse pukne. O.50 ili cak 0.60 je puno sigurnija opcija i ako se malo i osteti na kamen ili skoljku jos uvijek ne puca, to sam mislio... :hi: