Češljuga

Autor maverick, Rujan 25, 2014, 20:15:55

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

U slučaju da stignete na vodu...a zaboravili ste kupiti crviće...uz malo sreće , sto napisa kolega, unutra ako malo bolje pročešljate nači ćete odlične mamce za bijelu ribu umjesto crvića  :ok:

Ova biljka se naziva Češljuga. Po njoj je jedna mala šarena ptica dobila ime Češljugar. Između izdanaka biljke se nakupi kišnice i tu insekti kad upadnu ne mogu više izaći. Ptice tu kupe inskete i piju vodu, pa zato dugo borave na biljci.Ujedno tako pretražuju i češljaju glavicu, oprašuju sitne cvejtove i čiste, pa su ptice tako dobile ime češljugar, a biljka je nazvana češljuga. Od stabljike biljke kad se osuši, djeca prave razne igračke , kao što su čegrtaljke i slično. Češljuga se može naći na zapuštenim i zaparloženim zemljištima, a sve je manje ima zbog upotrebe hemijskih sredstava u obradi zemljišta, pa zato i ptica češljugara ima sve manje

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Davno jedan deda iz našeg sela rekao da nabere crvi, ja mislio šali se, a prije koju godinu sam čitao malo o tome i eto ti ima svgea oko nas samo treba tražiti

maverick

A gle da si rekao da je to bio tvoj deda...posvađao bi se s tobom  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

A nije bio moj, moj nije pecao na crve, on je bio ozbiljan pecaroš, crvi i sića ga nisu zanimali  :takoje:

dravski pecaros

to je čičak vrsta korova  :rofl2: