Održavanje mašinica

Autor Kugla, Prosinac 06, 2012, 20:45:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

miha

ja sam nabavljo pomogao greys iz vana adresa MIKES REEL REPAIR  otvori njihovu stranicu imaš sheme modele šifre i biraj ja sam nabavio ležaj .podlošku za daiwu certate 24 dolara cijeli komplet sretno

milan-so

Pitanje, pre nego što mašinku pošaljem negde na servis ...
Daiwa Caldia 3000x
Da li je neko imao problem tipa: "zaglavljivanje drila" - dakle, dril namešten na mekano, mašina odstoji dan-dva bez pecanja, odeš na vodu dril kao da je zategnut do kraja. Krenem da odvrnem kočnicu i vrti se komplet špulna. Onda drugom rukom uhvatim špulnu i prilikom odvrtanja kočnice čuje se malo jači "klik" na prvom zubu i odjednom je dril opet lagan ... E sad, zadnja 2 pecanja se to dešava tako da moram izmedju svaka 2-3 zabačaja da "otkočim" dril inače se "samozategne". Interesatno da je potrebno pomeranje drila samo za jedan zub da bi se vratio na ono kako je bio podešen ....  :icon_scratch:

Lomnica_city

Ne samozateze se tebi nista, nego se lepe diskovi, da li ti je masina upala u prljavu vodu mozda, ili si je mokru od magle ili rose ili kise stavio negde gde je mogla doci u dodir sa peskom, prasinom, necim petim? Mozda si jeo nesto dok si pecao pa ti palo na nju, ja ni kad jedem ne prestajem da pecam, mozda si pecao na kedera pa sa ruku uletelo par krljusti...

Skini onaj granicnik koji drzi diskove (samo stegnes necim da se izvuce) i sklizni ih napolje, onda sve razdvoj da vidis u kakvom su stanju one a u kakvom filcani "diskovi", oni bi kod Daiwa koliko ja znam trebali biti pomalo vlazni, ne suvi...

Ovako nesto bi trebalo da ispadne (samo nisu karbonski diskovi kod Caldia modela) kad izvadis zicu koju vidis ovde, mozda neki deo nema ili ima vise nego ovde jer nisu ni sve Daiwa-e iste...

milan-so

Nit' sam jeo, nit' na kedera pec'o  :crybaby2:
Naročito je nisam potapao  :icon_biggrin:
Nikad nisam rastavljao mašinice, nemam pojma, moraću je slati negde ...
Hvala u svakom slučaju  :thumbsup:

Lomnica_city

Ma gde moras, bukvalno treba da pomeris jednu zicu da se oslobode diskovi, obrises ih ako su od masti zapeceni, mozda malo okvasis retkim uljem filcove i vratis nazad!!
Znas koliko ce te kostati tih 5 minuta posla kad vec moras da saljes, 2 postarine i majstor koji ce da te rebne bar 500 pa mozda i svih 1000 dinara iako je vrlo mali posao...

Nasao sam ti sliku, ali sam je ubacio u prethodni post jer nisam video da si vec napisao novi, vrati se malo iznad i pogledaj, samo ovu zicu izvadis ili cackalicom pritisnuvsi jedan kraj i ceprkajuci istovremeno, ili klestima, onim spicastim...

milan-so

Hvala, odo'  prčkati ...  :icon_biggrin:

Edit:
Odradio za 2 minuta, osvežio sa Eagle Claw Reel Grease ...
Za sad deluje ok
:thumbsup:

mossi

Odoh i ja malo čeprkati po mojoj mašinki.
Zeza me super stoper, na Daiwa Exceleru.
Za početak čićenje.. a posle ćemo videti jel  :hello2: ili  :violent1: :BangHead:

Greys

Samo nemoj da imaš šarafa viška  :icon_biggrin:

ossa

Ima u formaxu ona jebachka zzuta mast za mashinice kao onaj cuveni alan chumak za mashinke sto koristi. Jel podmazivao neko s tim? Kosta kao tri tube cormoranove masti za masinice. Ne znam jel tri puta bolja? Koristim tu cormoranovu nemam primedbi...
Naidju krize, drukcije grize...

mossi

Ma očistio njega čika mossi i na kraju stvarno sam imao šaraf viška.  :toothy12:
Ali onaj najbezbolniji, koji fiksira maticu na osovini špulne.
Za sada sve fercera kako treba, sad samo na vodu na testiranje.  :whip2:

alexdja

Koliko košta kompletan sevris mašinice, čišćenje (od peska npr.) i podmazivanje kod nekog od renomiranih servisa?
       Nema više divljeg bučka. :no:

ossa

300 dinara u N.S. Kod matorog rihtera. Ako ne menja lezaje?! Samo ciscenje i podmazivanje. Pa to mu je 20 minuta.
Naidju krize, drukcije grize...

alexdja

Hvala na odgovoru, to me je i zanimalo... :thumbsup:
       Nema više divljeg bučka. :no:

Juzba

danas mi stigla tica taurus sa servisa, opruga promjenjena nakon 4 godine i sad je opet kao nova :hello2:
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

Retfalački mačak

Majstore, napiši nešto o radnom vremenu i ponudi, sadržaju pregleda i servisa. Ide pecaroška mort sezona. Treba priboru vratiti i priznati dato-uloženo.  :takoje:
U protivnom  :violent1:  :BangHead: