Održavanje mašinica

Autor Kugla, Prosinac 06, 2012, 20:45:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Kugla

Evo ima ovdje jako iskusnih i dugogodišnjih pecaroša pa dajte malo savjete oko održavanja mašinica, kako, kada, sa čim i sl.

ESOX

Kada se pojave čudni šumovi, teži rad role pri opterečenju, crna mast na osovini ispod zvjezdaste podloške (na rolama sa prednjom kočnicom) ili ''štifta'' za blokadu kalema (na rolama sa zadnjom kočnicom), vrijeme je za ozbiljan servis  :icon_thumright: !
S pecanjem moraš znati, ne može se stati !!!          ESOX LUCIUS

river

jer se mogu negdje naručiti/kupiti djelovi za mašinice?
zanimaju me neki ležajevi,zupčanici,federi....

ESOX

Za Okumu, solidna podrška ''Olivari''; ostali brendovi skromno ili nikako, bar što se tiče našeg tržišta.
Ostaje surfanje po internetu i snalaženje na razne načine.
Za ležajeve SKF, a ostale firmice, što drugo nego ''surfnet''.

čikli

kad poćne škripit kupiš novu i rješen problem :blob1:

ESOX

Često je dovoljno rolu dobro očistiti i podmazati da radi kao nova, no nažalost isto tako vrlo česta je pojava da se nakon takvih škripanja još malo sačeka, a onda je kasno.
Uglavnom rola radi i dalje funkcionalno, no zvuk postane neizlječiv.

raso

Nije mi problem rastaviti ju, ali sastaviti...........uvijek mi ostane viška dijelova pa moram ponovo :whistle: :whistle: :whistle:

mossi

Ja juče očistio i podmazao mog Excelera 3000E i sad samo zuji!  :icon_thumright:
Sad samo na vodu pa smudj 6-7kg .. ZZZzzzzzzzzz milina!  :hello2:

maverick

kad dodje kraj sezone..ili pred pocetak role odnesem kod kolege esox..on se brine o njima...onda meni ostane vise vremena da brinem o smudjevima  :icon_thumright: nema viska nema manjak dijelova....sve sljaka za medalju  :icon_thumright:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ESOX

Često imam priliku upoznati ''majstore'' :toothy12: koji u jednoj ruci drže krupne, a u drugoj (u kutijici ili vrečici) sitne djelove jadne role. Kao po nekom pravilu, uvijek nedostaje neki vijak, podloška i sl.

Kugla

Znači Esox vidimo se svakako za cca dva mjeseca pa da malo odservisiramo i moje mašinice.

ESOX

Stojim na raspolaganju   :thumbsup: !

VELJO

majstore jel si kad skidao vodilicu strune na tici taurus??? ja na svojoj ne mogu očistiti ležaj tj ne mogu ga izvaditi a nije se zapeko!
Najveća je mana demokracije činjenica da glas idiota i pametnog vrijedi jednako!!!

ESOX

Ima dva ležaja + čahura, koji moraju izaći van bez ikakve sile  :thumbsup: !

VELJO

zašto ja ne uspjevam izvaditi, povučem pola milimetra van i to je to... da si mi bliže donjeo bi ti na pregled...
Najveća je mana demokracije činjenica da glas idiota i pametnog vrijedi jednako!!!