Održavanje mašinica

Autor Kugla, Prosinac 06, 2012, 20:45:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Kugla

Citat: ESOX  u Prosinac 20, 2012, 22:30:59
E moj Mačak, kako je krenilo, vidim da ču morati nekog šegrta zaposliti  :hello2: :hello2: :hello2: :toothy9:
Bilježim se sa štovanjem eheheh šegrt zašto ne mora netko nastaviti posao :D

Retfalački mačak

Citat: kugla  u Prosinac 22, 2012, 19:58:10
E moj Mačak, kako je krenilo, vidim da ču morati nekog šegrta zaposliti  :hello2: :hello2: :hello2: :toothy9:
Da si majstorica, možda bi i dobio mašinice. Ovako ne. Ipak će to Žule odraditi.

ESOX

Citat: Retfalački mačak  u Prosinac 22, 2012, 18:39:37
Bilježim se na servise mašinica za termin 01.02.2013. godine.

Termin Ti je rezerviran, no nije mi jasno da propuštaš veljaču i zatvaranje sezone smuđa  :toothy9:
S pecanjem moraš znati, ne može se stati !!!          ESOX LUCIUS

ESOX

Citat: kugla  u Prosinac 22, 2012, 19:58:10

Kugla, pa nemam ja 70 godina da bi netko ''nastavljao'' posao, a ako si zdrava konkurencija; samo naprijed  :thumbsup:

Kugla

Krivo si me shvatio, nisam ja konkurencija i o tom poslu neznam ništa zato sam se i najavio na servis mašinica po završetku sezone. A komentar na ono sa šegrtom je bio jer bi volio naučiti neke stvari ne da bi se bavio tim poslom već jednostavno da neke ne predviđene situacije mogu rješavati na vodi za nedaj bože.

ESOX

Ma nema problema, ako si zainteresiran za savjete, riješit čemo ih uz kavu ili kada budeš doneo role na servis, stojim na raspolaganju   :kacsint2:

marinela

Što vi mislite bi li ja znala sama podmazati mašinicu? Čitam i zaključila sam da neke moje već proizvode neka čudna škripanja i cviljenja,znači vrijeme je za servis  :icon_biggrin:
Bolje biti malo lud nego malo pametan!!!

mossi

Evo šta ti treba za početak:
Jedan ili dva šrafcigera krstaka, i jedan manji ravni, jedna špic klešta.
Dve čačkalice za zube, dva štapića sa vatom za uši.
Dva bela papirna ubrusa 20x30cm.
Na jednom ubrusu radiš, a na drugi slažeš delove.

Kreneš redom i kako skidaš tako stavljaš na ubrus, REDOM!
Kad rastaviš što možeš, nemoj silovati ništa.
Obriši, očisti.
Zupčanike podmaži nekom mašću za mašinice (AbuGarcia) ne preteruj, sve ostalo sa uljem.
Posle sve vratiš obrnutim redosledom!

Ima pravih majstora koji mogu nadopuniti ispraviti ovaj moj postupak, ali ja tako radim i sve OK!  :icon_salut: :icon_thumright:

:icon_flower:

PS: neke podloške su JAKO TANKE, znaju da se zalepe za neki deo/ležaj,
      moraš da paziš jel posle se odlepe i ne znaš odakle su spali!!!    :icon_scratch:

marinela

Morati ću pokušati sa nekom najstarijom pa ako bude viška ili manjka dijelova da se okanme čorava posla :)

ESOX

Kod pojedinih brendova potrebno je jako paziti na rastavljanje, a još više na sastavljanje zupčanika, jer su ekscentrični, te je potrebno pratiti markere za sastavljanje.
Kod takvih rola ako krivo staviš zupčanike ''kvrc'', uglavnom više nema popravka.
Kod Daiwa imaš određene položaje osovine, da bi mogao izvaditi pogonski zupčanik.
Imaš puno ''zamkica'', pa dobro prati redoslijed, i kako ti je rekao Mossi; NIKADA NA SILU, ja dodajem; STRPLJIVO !

marinela

Nego kako već strpljivo pa po tome smo mi pecaroši valjda najpoznatiji  :icon_thumright:
Pokušati ću,javim vam ishod  :icon_biggrin:

ESOX

Citat: ESOX  u Prosinac 13, 2012, 19:30:12
Često imam priliku upoznati ''majstore'' :toothy12: koji u jednoj ruci drže krupne, a u drugoj (u kutijici ili vrečici) sitne djelove jadne role. Kao po nekom pravilu, uvijek nedostaje neki vijak, podloška i sl.

Neka Ti je sa srećom, svaka čast na hrabrosti  :icon_salut:

maverick

spretan sam prstima, nije da se hvalim  :icon_biggrin: ali ne bi vise rastavio rolu dok je ESOX ziv i zdrav....ni za dvije medalje...uvijek nesto krivo sastavim... :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

marinela

Moram nekako prekratiti dane do idućeg pecanja tko zna možda se prikratim za jednu rolu pa ću morati kupiti novu hehe  :toothy9: