Recepti

Autor Kugla, Studeni 16, 2012, 21:14:05

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

simba

Ma pozvan sam od mojih Josipovčana ali mi je puna kapa kuhanja u zadnje vrijeme ali ne znači da neću navratiti

Verkan

Citat: kugla  u Studeni 17, 2012, 08:34:13
Sve znam ali fiš mi nikako ne ide,valjda ce se neko pojaviti tko će mi otkriti tajne te fine juhice

Idi kod Miše naka te nauči kuhat on kuha dobar fiš naravno ako se nenamaže  :hello2: :hello2: :hello2: :hello2: :hello2: :wav:

Kugla

Tamo verkane moja noga ne kroči. Ne znate vi mišu a joj joj

Verkan

Ma znam ja cigana bolje nego ti prijatelju šta se zamjeri snjim jutros sam bio na kavi kod njeega on je priča za sebe al  ja ga neshvaćam ozbiljno i idemo dalje  :wav: :shirty: :nervous:

Kugla

Možda se i znamo verkane ajd na pp ko si odakle si.

Kugla

Upravo stigle svježe iz šume, mmmm kakav gulaš če biti sutra njam njam.

Kugla

Eh moram se malo hvaliti, danas od 7,30 na rtl 2 repriza večere za 5 u kojoj sam pobjedio,pa palite telkače  :occasion6:

Kugla

Šefovi kuhinje malo ste mi zaspali u ovoj temi. Bliže se blagdani pa ajmo malo sa receptima što, kako i kada za blagdane pripremate.Koji su običaji i sl.

Kugla

Evo prošle sam godine radio jednu verziju šunke Gordona Rmasaya i naravno bilo je super.
Recept moje verzije:
1.Komad šunke najbolje one već kuhane vakumirane cca 1-1,5 kg
2.Nekoliko mrkvi očišćene i grublje narezane
3.Glavica luka očišćena i grublje narezana
4.Papar u zrnu malo zdrobljen jedna kašikica
5.Štapić cimeta
6.Par listova lovora
7.Nekoliko klinčića
Ove sastojke kuhati cca 1,5-2 a pola sata pred kraj dodati
1.2-3 kašike šečera
2.1 dcl vina bijelo crno koje imate
3.par kašika jabučnog octa
4. i par kašika meda
Zadnja 4 sastojka najbolje u posebnoj posudi prokuhati zajedno sa malo vode od kuhanja šunke pa onda dodati nazad u posudu gdje kuhate šunku. Kako se tekučina pred kraj reducira polako polijevati šunku da nikad nije suha. Kad je sve gotovo šunku izvadite na tanjur te ju sa ostatkom reducirane tekučine koja je sad već dosta gusta polijevate polako kašiku po kašiku i kako s esve skupa hladi stvara se jedna fina korica tj. glazura od meda. Služiti hladno i vjerujte jako je dobro.
Sakako poznati svjetski kuhar Gordon je to radio na malo drugačiji način i sa malo drugačijom šunkom i nekim vinima i stvarima koje su kod nas teže dostupne ali i ovako je ispalo super.

TonyC

Kugla ovo izgleda   :icon_thumright:

Kugla

Hehehe TonyC ne da samo izgleda nego je izuzetno ukusno, a probao nedavno i jednu verziju koja se još malo i zapeće još bolje. Treba samo eksperimentirati, ne bojati se spajati kako kažu ne spojivo, i nagradiš nepce samo tako.

Kugla

Ovo moramo sljedeće probati a Čikli to radi jako dobro!

čikli

ma evo ukratko pečem oko 3 sata prvo nutarnju stranu 1,h i30 min zatim okrenem i stavim umak i opet 1h i 30 min ..                    UMAK.luk ,paradajz,paprika ulje i vegeta a o detaljma uz kavu .ma nema nikakvih tajni

TonyC

Tek sad vidio , svaka čast Kugla !   :icon_thumright: