Zastita limenog čamca

Autor maverick, Listopad 15, 2014, 22:48:10

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Ima zadnjih par dana me zvalo dosta kolega u vezi zastite limenog čamca....te pravili bi te kupili bi...te bi potrosili jedno 500 kuna za zastitu jer htjeli bi da ima farbam i da traje isto kao i plastika...aluminij....
No sad se sjetio da bar počnem temu a sutra cu nastaviti....

Gotovo limeni čamac...s predpostavkom da je lim cist...i nije zahrđao....prvo ide čišcenje lima od masnoca....puno krpa i puno razredjivaca kao jeftinog cistila...pošto nam nije bas dostupno i jeftino pjeskarenje...ide antirost....za čamac s kabinom od 5 metara..treba poprilicna kolicina....ali bez odmašcivanja nema bas puno koristi....sutra cu dalje po hemeplu i po venezianiju....

Materijal za kvalitetnu zastitu kod nas prepucava cijenu lima utrosenog za izradu čamca ako se zeli kvalitetno...ako se zeli nekvalitetno onda moze se proci kao sto je silure prosao...kupio pa skidao pa ponovno ...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

majstori jel tko radio vruće cinčanje limenog čamca  :sha:

maverick

Tko ima toliko kadu da stane camac
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

čuo sam  da ima u heleni oko 6 m.iz požege vozi neki tip ograde i sl, cijena 4,6 kuna po kili s prevozom

No

Dimenzije kade za pocinčavanje: 6200mm x 1200mm x 2500mm.

Ukoliko je Vaša roba veća od navedenih dimenzija, slobodno nas kontaktirajte, pa ćemo pokušati pronaći rješenje za pocinčavanje Vaših elemenata.

Kada-sa-cinkom

šajzika

Ima cincaonica u sv heleni . Vozio sam ja ograde i bandere tak da definitivno kapacitet imaju.
Za cjenu neznam
Audentes fortuna iuvat

tole

šta bi sa temom....ajd malo o toj zaštiti lima, šta, kako i sa čim....može jeftinija i skuplja varijanta

miha

ima kod Petrovića u Belišću al cijenu ne znam....

No

vruće cinčanje kao zaštita je prava stvar, :takoje: raspitujem se okolo bojim se debalansa al mislim da se i to konstrukcijom može riješit.ako budem pravio bit će slike i nacrt.za početak napravio sam si inženjera strojarstva(ove godine treba magistrirat) pa valjda će mi to konstruirat  :uf:

maverick

Neki dan sam bio na brodu uveženom iz Njemačke, godina proizvodnje 1972...lim debljine 3 mm. Osim što je lim nautički...što u odnosu na ovaj obični i nije neka cijena...zaštita je odrađena odlično....Miha bi trebao znati gdje ima netko u Belišću tko radi pjeskarenje...oko 500 kuna za čamac 5 metara...otprilike...onda temeljna dvokomponentna...odnosno epoxy osnovna, oli ti light prajmer od hempela...dalje sve normalno s poliuretanskim završnim lakom isto 2k....i to bi trebalo biti riješenje za 15-20 godina što je u svakom slučaju isplativo...

miha

za pjeskarenje klesarska radnja Pernjak ,kod belišćanskog groblja ....

tole

nije mi pjeskarenje problem.....može se to kod nas dogovorit za kotlić :ok:

znači hempel light primer na lim i onda ovo ostalo.....jel znaš koliko primera ide za čamac od 5m u tabanu 125 gore 160cm

maverick

Izvana i iznutra jedno 5-6 litara....dva puta kvalitetno...to ti je jedno 8 piksni...ali napamet pišem

tole