Izvještaji sa izlazaka na vodu

Autor Mornar Popaj, Listopad 20, 2014, 14:07:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mornar Popaj

Nadam se da ćemo u ovoj temi razmijeniti iskustva i doživljaje sa vode tijekom ribolova šarana. Prošli i ovaj tjedan sam dva puta izašao na Dunav i dobio ukupno 6 šarana, međutim, na hranjenom mjestu gdje se šaran javljao svaki dan između 11 i 13 sati, od petka do nedjelje ja i moji frendovi nismo imali ni griza. Zaključili smo da iznenadni porast tlaka i promjena vremena tome ide u prilog.
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Mornar Popaj

Jučer otišao na Dunav, nahranio oko 16:00 nakon sat vremena imao griz. Otresao mi štap 3-4 puta, taman kad sam sklapao šator. Dok sam dotrčao, tajac, mir. Nakon toga pred sami mrak, još jednom se javio međutim, opet je izostalo zakucavanje.

Noć prekrasna, jutro još bolje. Oko 08:00 - 08:30 dok sam sjedio kraj štapova, upijao jutarnje zrake sunca i ispijao kavu, opet mi se oglasio isti štap, ovaj puta sam odma kontrirao i nakon 2-3 minute izvukao šarana od 4 kg.
Oko 10:00 otprilike ( ispraznio mi se mobitel ) vjetar i pakovanje, pravac kući...Sezona je počela  :ok:
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

dravski pecaros

u proljece rijetko koji zakucava..obicno su to kratki trzaji i mora se biti oprezan....

dravski pecaros

a sezona je i za 4 dana prestala ide lovostaj  :hi:

Mornar Popaj

Jel nije lovostaj na cyprinus carpio  :sha: Ovaj od jutros nije bio vretenac, nego običan ribnjičarski ljuskavi šaran. Sad mi žao što mi crko mobitel pa ga nisam slikao. I inače, vretenci mi zakucavaju, a sa ostalima nikad nisam načisto  :uf:

šajzika

Da . Samo je lovostaj na vretenca bar kolko pise na dozvoli
Audentes fortuna iuvat

dravski pecaros

ma mornar zezam se ja..pa ja ga neprestajem pecati..ak dođe pravi divljaner vracam ga...

Mornar Popaj

Aj da ne otvaramo novu temu, kakva je situacija sa amurima na Dunavu ? Na Savi ih ima u velikom broju i to pravih kapitalaca, čak se i mrijeste itd... A na Dunavu nikad nisam dobio nijednog, ustvari možda je i bio na udici al ga nisam uspio izvući. Jel netko dobiva amure na Dunavu ??

bb

Na kojoj vi dubini otprilike pecate šarane?

dravski pecaros

pajdo77

Maloprije sam došao sa Drave,izbacao vodu iz čamca i upecao par kedera i vidim ljudi čim se sunce pokazalo pale motore i jurišaju negdje nizvodno. Promjena vremena i lagani porast mogli bi nekome donijeti pokoju ribicu.Meni neće blejeći u tv.

No

neki dan dođemo prijatelj i ja rano ujutro na jedno ušće.  malo bacamo,malo pijuckamo gemišt.  lovimo i puštamo nedorasle smuđeve. eto ti pet-šest sati popodne i eto čovjeka s tri dečkića.  stavlja čovjek torbu s štapovima metar iza mene a klinac još jednu do njega.  veli mi ćemo tu pecat.pitam ja gdje on kaže tu. pogledam ga onako da vidim kako izgleda okrenem se i zabacim.  mislim si ovo je nemoguće ovo nije stvarno a znam da je.  vidim da će luđak zabacivat , vidim da ću ja to pustit , vidim da ću mu zabacit preko štapova i prerzat najlone nožem i vidim da će neko letit u savu i da će vjerovatno bit i psovki. uglavnom ružno.  u to moj kolega reče ajte molim vas nemojte se ljutit al pecajte negdje drugdje, pa jel bi mi sad trebali otić zato što ste vi došli. na to će čovo pa vi ionako ne pecate.  nego što radimo reče kolega, a šta nije vaša sava veli čovo. osijetim da lagano kuham,šutim i  jedva čekam da zabaci. jedan od klinaca mu nešto šapće i odlaze na drugu stranu ušća koja je bila potpuno prazna.  :uf: veselju nije kraj. kako se približava veče stižu auti kao pred birtiju i dok si rekao keks slaže se čovjek do čovjeka jedno  petnaestak-dvadeset ljudi.  fijuče na sve strane,sjeku štapovi zrak kao samurajski mačevi,frkću odeblje upredenice (ak naleti som), poskakuje štap u ruci (izbačen sav najlon).  proklinje se tlak zraka, najavljena kiša i pad vodostaja. lovim dobro prvi,drugi,treći ... nakon šestog smuđa čujem sa strane-jel opet.- na čeg ti pecaš. - na dokovog trigera .-šta j to. - ima u vinkovcima jedan čovijek zovu ga dok i proizvodi ovu gumu koja se zove triger.- aaa.. uglavnom festival bojsi su otišli jedan za drugim do jedanaest. na kraju su ostala neka dva mladića sa dva štapa na durbahera čekat soma i dočekali somića manjeg  od kilu kojem su se glasno radovali i naravno ga odnijeli kući. ne znam tko bi im mogao reć da je to somić  i da može narast. ja nisam mogao. odoše i oni oko četiri. zora. bacam vobler alex tango 7,imam niz napada, promašaja ali i ulovljenih pet od kojih su dva imala sigurno četiri-pet kila.inače nemam foto aparat pa ne slikam.prvom prilikom ću kupit.kolega stavlja tanga, baca i samo što je krenuo motat zvekne mu bucov puče predvez(neka sajlica) i ode tango.  bio je to ribolov kao i ovaj post duuugačak. išao sam doma sređujući  pomješane  dojmove i ni sad ne mogu vagnut šta je pretegnulo u tom ribolovu. na vagi je s jedne strane bio ribolov a s druge uteg. mislim da me uteg ipak  udaljio od tog mjesta i da me duže vremena taj lijepi komad vode neće vidjet.    :no:

pajdo77

To je kultura pojedinca,njega njegovi nisu naučili osnovama kulture a on kao takav neće sigurno prenijeti nešto pozitivno na djecu koja su bila sa njim.

maverick

No...uz sav obvezni pribor koji nosim na prvom mjestu se nalazi palica, ne vadim je cesto ali sad vise manje svi znaju da je uz mene... :stripii:

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

vatrogasac

Vjerovatno je klinac tog idiota "poducio" kulturi kad mu je sapto na uho. Ja nosim nesta drugo al necu napisat sta