Sekiracija oko smuđa na Dravi

Autor šime, Studeni 04, 2014, 09:49:57

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

šime

Sjedim ovih dana Na Dravi uvučen čamcem u grmlje zabacio štapove na kedera i unjonjio se , neće smuđ ,ali hoće tipovi sa obale -blinkeraši. Nevide oni mene(pitam se kako ),ali dobro ,nema veze.Gledam tipa onako kroz grmlje i još uvijek zelenu vrbui momak baca gumicu sa laganom glavom tako jedno 10-15 grama i lagano uz obalu, pa kada odjednom kontra(čuje se špaga kako šušti kroz rolnu) i tip vuče smuđa,(ma moš misliti smuđ 30-40 dkg ako ima i toliko).Isada očekujem ono malo bučkanje prilikom povratka tog smuđarka u vodu ,ali ništa već šuškanje najlon vrečice. Iopet zabacivanje gumice i nakon nekog kratkog vremena opet kontra i opet takav maleni (prozirni) smuđarak.e sada u meni kipi , tip opet vrečica i prije nego što sam stigao reagirati tip zove nekakvog svoga legu (nisam uspio reg. ime ) da ima smuđa, mali su ali ko ih j...., neka dođe kod njega pa da ih namarišu.E onda sam eksplodirao i vatru na njega kao ono "pm nije ti dovoljno to što radiš i još zoveš i prijatelja pa da ih tamanite, "Ma generalna vatra ali ja im nevidim face,ali po onome kako pričaju nisu to neiskusni neki klinci nego ljudi srednjih godina.Nakon jako ružnih riječi i eskalaciei sukoba dižem se i odvezujem čamac , i da ću prema obali . Dok sam ja se namrdao i izašao na obalu , tih zamišljatora više nema.E sada nakon svega toga počinjm normalno razmišljati i skupljati dojmove šta se svašta moglo desiti. I kako to sada sve prokomentirati.Uh neponovilo se više

maverick

Nemaš šta...ovo je godina sitnog smuđa i lovi se po danu u neograničenim količinama....tući se okolo nije primjereno čovjeku u tvojim godinama( ovo shvati kao kompliment)  :ok: , ribočuvarska služba dok dodje oni su vec daleko....Ja cu ti ispričati priču od neki dan kod nas...ulovim dva od kilo i pol i jednog u mjeri i to debelo koji je oko 90 dkg...i pričam s Zrinkom sta sam ulovio i on mi lijepo kaze : Pa jeli ti trebao i taj manji kad imaš dva normalna...nakon krace prijateljske rasprave odem kuci...na flosu pustim tog manjeg...i padne mi to  napamet svaki dan kad ulovim tih manjih. Ponekad svi zastranimo i odemo u neku krajnost kad je smuđ u pitanju , ali mi se trudimo da stvorimo takvo okruzenje da nas treba biti sramota ako lovimo male, ako lovimo preko dozvoljene norme, ako lovimo u lovostaju...Još jedan bitan moment na nasim terenima, ne stidimo se podjeliti gdje je veci smuđ...komuniciramo mađusobno i pokusavamo jedni drugi nauciti nesto vise o ribolovu....
Jedan od prvotnih ideja osnivanja foruma je bila da pokusamo dici svijst nasih članova, da naucimo pecati one koji ne znaju da pokazemo kako se uziva u prirodi u pecanju, u druzenju...a da je ulovljena riba jedan bonus koji nam čini zadovoljstvo još vecim

Danas istrcavaju decki na kredit ili oni nesto solventniji koji se kite priborom, i od njih se ocekuje i ulov...samo iskustvo i vrijeme provedeno na vodi ne moze se kupiti s ničim....ribolov je stvar prestiža a on je u životu ponekad najskuplji...

Zato i ovim putem apeliram na sve kolege i članove da se drze pravila i propisa, da neodgovorne prijave...ili upozore na prijateljski nacin
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

marinela

Nedavno pecamo na Dunavu sa obale naravno i dolazi lik srednjih godina vidim iz daleka već je ljut što smo mi tamo,ali svejedno smjesti se nedaleko i baca gumicu,bacao je jedno pola sata i ništa nije ulovio i sada već iznerviran dolazi do nas i ugura se između naših štapova i baca, naravno ne mogu to prešutjeti i lagano počinje svađa no on ne odustaje uglavnom u idućih pola sata uhvatio je dvadesetak malih smuđeva i sve ih spremio u vrećicu uz komentar evo meni i babi ručak na što je meni totalno pao mrak na oči.Više nisam mogla biti čak ni pristojna i pitam ga da li ima uopće dozvolu i nije li ga sramota ne moram ni napisati kakvim me riječima počastio na što ja vadim telefon i zovem ribočuvara koj je došao,ali lik je odavno zdimio.
Pokušavam u svojoj glavi naći opravdanje za takve postupke,možda ovo,možda ono no opravdanja nema...gdje bih stigli kada bi svako za učinjenu glupost imao neko opravdanje!
Bolje biti malo lud nego malo pametan!!!

rj

ima takvih likova i na forumu  :evil1:  :evil1: naših kolega .... :red-card:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Tommasi

Prošle godine štuka, ove smuđ.Stoka.U našim krajevima to su izgleda vrline.
Teško da tu ima pomoći.Samo u vodu.

TopMix

Ta sekiracija oko smudja nije rezervisana samo za Dravu, ima to na vecini ovdasnjih reka, pocev od velikog broja pecarosa koji imaju blokadu u glavi i ne pomisle da vrate smudja ispod mere, vajne pecarose sto peglaju smudja samo u mrestu, a da ne spominjem grabuljase, mrezarose i ostale krimose sa vode.
A od onih sto sakrivaju smudjeve ispod mere u kojekakve kese i kutije, jos su mi smesniji oni koji, kad ga pitas da li je ulovio kojeg smudja, ladno kaze "pet KOMADA"... nema veze sto su daleko ispod mere... ipak je to pet KOMADA, eeeej...kako to s ponosom odzvanja na vodi   :veryangry: :006: :red-card:

rj

niko od na nije anđeo samo mi nikako nije jasno kako nekog može motivirat ciljani lov "siće" ili imaš 2-3 smuđa 2-kg i još uzmeš 3-4 knap u mjeri ili ispod mjere .... :sha:

nikolas

i kod mene na Dravi ih "tamane" i jos se hvale time... neda mi se ni ic prije 8 na vodu da me vidim te velike ribice... A imam kolegu sa posla ove godine kupio ribolovnicu i neki stapic,pa kaze tu i tamo ode do drave blinkat, nije se bas mesto nalovio do sad ,al sta je zanimljivo neki dan ulovio dva smudja,naravmo mala i lijepo ih vratio u vodu!!! od njega bi to najmanje ocekivao,posto skoro nista ne lovi i jedva ceka neki ulov da se pohvali... Al on meni lijepi objasni kako treba pustat te male da bi imali kasnije sta lovit. svaka mu cast,a ovi sta ih trpaju u vrece to su takvi ljudi!!!

maverick

Muka je to...ali mozemo svi zajedno pokazati kako se i sto radi s sitnom ribom...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Alija

Citat: šime  u Studeni 04, 2014, 09:49:57
Sjedim ovih dana Na Dravi uvučen čamcem u grmlje zabacio štapove na kedera i unjonjio se , neće smuđ ,ali hoće tipovi sa obale -blinkeraši. Nevide oni mene(pitam se kako ),ali dobro ,nema veze.Gledam tipa onako kroz grmlje i još uvijek zelenu vrbui momak baca gumicu sa laganom glavom tako jedno 10-15 grama i lagano uz obalu, pa kada odjednom kontra(čuje se špaga kako šušti kroz rolnu) i tip vuče smuđa,(ma moš misliti smuđ 30-40 dkg ako ima i toliko).Isada očekujem ono malo bučkanje prilikom povratka tog smuđarka u vodu ,ali ništa već šuškanje najlon vrečice. Iopet zabacivanje gumice i nakon nekog kratkog vremena opet kontra i opet takav maleni (prozirni) smuđarak.e sada u meni kipi , tip opet vrečica i prije nego što sam stigao reagirati tip zove nekakvog svoga legu (nisam uspio reg. ime ) da ima smuđa, mali su ali ko ih j...., neka dođe kod njega pa da ih namarišu.E onda sam eksplodirao i vatru na njega kao ono "pm nije ti dovoljno to što radiš i još zoveš i prijatelja pa da ih tamanite, "Ma generalna vatra ali ja im nevidim face,ali po onome kako pričaju nisu to neiskusni neki klinci nego ljudi srednjih godina.Nakon jako ružnih riječi i eskalaciei sukoba dižem se i odvezujem čamac , i da ću prema obali . Dok sam ja se namrdao i izašao na obalu , tih zamišljatora više nema.E sada nakon svega toga počinjm normalno razmišljati i skupljati dojmove šta se svašta moglo desiti. I kako to sada sve prokomentirati.Uh neponovilo se više

....gle kume nemože a da mi ne zapne za oko.
Smuđ neće ,a dođu krkani i love ko na traci.
Lepicom love ,a TVOJA kupljena u Sisku nevalja i nemaš ni peca.
Hraniš tjedan dana poziciju kukuruzom i nema griza (tjedan dana  :uf: ) ...u temi o strujarošima ili čemu već !

Na tvome mjestu bih se malo zamislio ili prije hebanja majke gledao šta rade ti krkani ...pa kasnije lovio te male i puštao ....da ne sjediš bezveze na vodi .
Lijepo je u prirodi ,ali ribolov je zanimljiviji i kad nešto loviš  :hi:

nikolas

mislim da nekima nikad nece doc ta svijest da puste ribu,makar je nece pijest,bacit ce je svibjama,il ce je ostavit da se crvi naprave i svasta sam vec cuo... ja nisam bas neki varalicar i vecinu ribolova dolazim doma bez riba,a znao sam ih pustit dosta kom. u jednom ribolovu i onda jedemo smrznutu morsku ribu!!!  prije sam znao poslikat te malisane,al kad sam doso bez ribe,a supruga vidjela slike,e onda je bilo: pa kako,pa zasto... a ja samo kazem tuzno me gledala;) sad vec i dijeca kad idemo na kedere govore tata ocemo ih pustit vidi kako tuzno gledaju... i odu moji kederi!!!

Stepa

Dokazano da ribu nepušta onaj tko se nije nalovio, nekad se ide sa onom "rat je a u ratu i djeca ginu"
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

rj

...ubijanje "zarobljene djece" je ratni zločin a ubice zločinci koje svi sudovi svijeta sude...tako da ti je poštapalica zločinačka  :takoje:  :oussama-bin-laden:  :red-card:

Stepa

Nije Joza to moja postapalica to sam pokupio na vodi od lika koji je radio genocid na malim štukicama.
To sam napisao u kontekstu kojeg si krivo shvatio,taj level sam davno apsolvirao i TI to znas :takoje: tako da nema potrebe za ironijom jbga raja voli veselo  :occasion14:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

Slaven

10 15 godina forumskog staža, a slična priča se povlači svako malo jedno te isto. Kod nas nitko to nikad promjeniti neće, tako da je uzaluno tu to pisat i međusobno sekirat jedni druge :no: