smudj - čudna/zanimljiva ubadanja

Autor mossi, Studeni 05, 2014, 16:38:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Pre neki dan dobijem smudja, jig glava redovna 15gr, silikonac EL&PI 10cm beli sedef sa šljokicama 10cm,
smudj proboden extra ali mesto zanimljivo: vrh donje čeljusti glava viri 1-2cm napolje, žao mi je što nisam fotkao.

Koliko vam se često dešava da imate ubode u špic donje čeljusti?

zvona

Kad mi šed bude izbušen između glave i udice ( fulanja milion ) tada mi se dešava da ubodem udicu u donju čeljust

nikolas

meni nije jasno dok sa normalnom jig udicom idem po samom dnu,a dno prekriveno sitnim skoljkicama,kako se ta skoljkica uvijek nabode na vrh udice,a znamo da je udica sa gornje str. sheda???

ossa

Zaroni dole za sedom pa vidi :)))))).
Salim se malo. Pa sve je moguce. Zapadne taj sed izmedju kamenja, a skoljki svuda ima. Ovo ubadanje u donju vilicu jednom od sto se desi.
Naidju krize, drukcije grize...

mossi

Tako je Osso dešava se, ali retko ili nisam obraćao pažnju..
A ovaj poslednji slučaj je bio interesantan i malo mozgarim čisto dok sam dokon..

nikolas

probat cu zaronit,i onda dok budem dolje malo cu nekim grabljama te skoljke pocistit.. :icon_thumright: a

tole

mislim da to ovisi samo o kutu napada na mamac, a nije ni isto da li je udarac  u propadanju, odizanji ili nečem drugom......događalo mi se dosta često, ali nisam tome nikad pridodavao neko značenje :mt1032:

TopMix

Najverovatnije je smudj usisao gumu u kretanju od dole prema gore dok je udica propadala. Dok je smudj isao prema gore sa jig udicom u ustima, dotle je tezina olova povukla udicu na dole i vrh se zaustavio na donjoj vilici i probio je...nesto slicno kao kad saran dobije udicu u donju usnu sa fiksnim sistemom

Alija

Hoće to često ako ju pokupi sa dna  :occasion14:
Mossi jel se sjećaš kad je udario....u propadanju ili kad je sjela na dno  :takoje:

mossi

Alija, ima logike.. pokupio sa dna u momentu pada, i malo krenuo prema meni..
Jel osetila su se dva dešavanja..  :icon_thumright:

kajman

Nije to nista neobicno smudj se cesto nagne na stranu da bolje vidi ili oseti sta je to ispod ili iznad pa silikonca pokupi dok je na boku.

Hunter

meni je zadnji zagrizo dupetom.jebemliga,prvi ove godine kako spada za rucak,a pustio ga glede morala (doduse i prvi smudj kojeg sam zahaklo jigom)
mossi jel bjese okrugla ili eire glava?

mossi

VELJO

I meni se to desilo nedavno griz mrtvački kontra smuđ  pruža solidan otpor kad ono udica u repu , srećom pa sam stavio novi silikon i jig i na glavi vidim dobri otisci očito da je lupio jedan a ja zakontrirao drugoga!
Najveća je mana demokracije činjenica da glas idiota i pametnog vrijedi jednako!!!

mossi

Pošto nisam fotkao svoga našao sam drugog na internetu.
Razlika je samo u tome što na ovoj fotki nema silikonca (verovatno je bio keder)
Ali ubadanje je skoro pa 100% slično.
Možda glava samo manje viri iz usta.