SUVO-MOKRI VEZ

Autor mossi, Studeni 09, 2014, 20:47:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Ajde da napravimo par matematika, koliko bi ovo koštalo u HOME-MADE!?

maverick

U konačnici lift sluzi za izvlačenje iz vode i poravke....kupis vojni gumenjak za 200 eura i mislim da dize tvoj čamac bez problema...kompresor napravis za 30 eura od starog kompresora za frizider....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ossa

Ne bih znao koliko moze da kosta ovakva sprava. Ali ces vuci komptesor na pecanje sigurno ;)
Naidju krize, drukcije grize...

mossi

Ma jok kakav kompresor, to se može rešiti kaljužnom pumpom.  :icon_thumright:

baka

Mossi, to ti je sistem koji imaju u Njemačkoj, Mađarskoj, itd. u marinama Znači, to im je parkirno mjesto, uvezu čamac na gurtne i samo sa koloturama svaki put podignu čamac u zrak tako da mu ne smetaju valovi i alge se ne mogu hvatati na dno. Dobra stvar, puno puta sam to gledao i razmišljao kako to napraviti ovdje kod nas. Jbga, ima puno posla, a nemam vremena( čitaj, 'ne da mi se'). Nije baš ovako kao što je na slici,ali u suštini to je to. 
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

baka

Ma znam Mario da ga muče alge, ali da ide češće pecati i da onu svoju deregliju s vremena na vrijeme potjera pun gas, ne bi imao tih problema.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

maverick

:stripii: a tesko.....ali ajd...ja danas opalio 110 km...skoro pun gas...izgubio pola antialgina a ne alge  :stripii:  a recimo da bi se jeftino mogao napraviti flos u obliku potkove...ustvari slova U...gurtnama da se podigne gore....par burica i cjevi...koja daska cca 300 eurica

mossi

Ja se moram uklopiti u svoje dimenzije veza koji već imam u marini Apatin.
Već polako kontam kako da to napravim sa što manje para. Mora biti VRHUNSKI!  :rofl2:

Sistem koji ubacuje i izbacuje vodu iz komora mi se čini dosta jednostavan.
220V imam i ne košta me ništa vanredno.
Treba samo da skontam ko vari te plastične "buriće" i da krenem!  :icon_thumright:

maverick

A imas kod vas par firmi...pogledaj na mojoj lađi...tamo su pisali o tome

maverick

Mislim da ces se šokirati s cijenom kad budes pitao

mossi

Vidi na toj stvari ne možeš izgubiti (Grunf)
To čudo se može preprodati ili da se uz laku modifikaciju, iskoristi za neki lepi pontonski brodić
Ili za stacionarni ponton na vikendici ...

E sad .. ne može da košta ko auto. ( ili može?  :angry3: )

ossa

Mossy druze kupis dve vodovodne cevi od PEHD-a, one su od 6m', na krajevima se stave prirubnice (zavare se elektrofuzijuom). Na prirubnicama imas mogycnost staviti reducir niplu ili ventil... Cevi ima do fi 600 tebi bi radile posao recimo dve od fi 350. Pehd je neunistiv. Verovatno je ovo najjeftinije. Imam ko ti to moze uraditi... Dalje ih vezujes gurtnama, selnama. Ma imas sto kombinacija.
PEHD je ono sto se u narodu krsti kao okiten crevo. Crne boje...
Naidju krize, drukcije grize...

zvona

Koliko je ono garancija na phd 500god..dobra je cjev jer ju isto možeš lagano grijat i motat a debela stjenka pa nepuca