Tadic -Glavinjare

Autor Vlada Tadic, Studeni 13, 2014, 04:11:11

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Vlada Tadic

Malo sam i ja pravio glavinjarice iz dosade. Vecinom ih koristim za sebe.
Sve su upucane maksimalno nema bezanja zice i slicno. Koristim najkvalitetniju jaku zicu da bih izbegao stelovanja za svaku grancicu kad zakacim.
Nekada ih malo izmenjam za voblere i slicno.
Imam vise modela i glavni akcenat farbanja je mladica , stuka i som.
Neke rade krupnije neke osrednje neke sitnije zavisno od mesta do mesta i potreba.

Bez sebile ne idem na soma to je naravno poznato. Krupan rad
Postoji bezbroj dekora ovo je mali deo

zatim mladicarske boje ne upadljive kao i drugi model koji lako sece maticu

Na ovoj slici se vide tri razlicita modela itd...

a ima tu i silikonskih sedova

Inace dosta mi glavinjara prodje kroz ruku velika vecina je siroko poznata sa dosta mana koje retko ko uvidja. Ja sam malo perfekcionista volim da je sve na svom mestu i kako treba.
10x namestam olovo , pomeram, cackam dok ne ubodem ono sto treba.
Generalno napraviti dobru glavinjaru je problem veliki. Ali sve uglavnom love neke vise neke manje. Nekad iskopiram neki model ali presaltam olovo ubacim drugo sa boljim radom i na oko lice ali srce drugacije kuca.

Vlada Tadic

Jedan kapitalni klen uhvacen na model sebila u dekoru sa slike

rj

lijepo ...koje su gramaže zanima me 6 i 7 cm što teže
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

MIKA

Čovjek se rodio umoran, a živi da bi se odmorio :D

Vlada Tadic

Rj od 6 cm max 30gr dok 7,7mm ponese 50gr. Sve preko toga ako ide olovo gore u otezanju gubi pravilan i lep rad.
Ali sam skockao 10cm u 60 i 70gr . Dugo sam menjao olova uradio sam 10komada testirali koje najbolje lezi i gde i sad smem da je preporucim i ostalim kad i sam imam punu kutiju istih.

Ona je na granici velicine glavinjare po mom ukusu. Mislio sam bice glomazna medjutim ekstra se ponasa i ne umara previse ledja i sto je najbitnije nema mrsenja leti kao metak sa pravilnim radom.

Na fotkama uporedba 10-7,7mm a iza model Melly od 11cm koji je samo za Ebro i vertikalu

rj

ajd doturi par kom. 7,7 - 50 gr .da vidim jel mi odgovara pa onda pravim naruđbu ...ebiga ako mi neodgovara šta če mi  :icon_scratch: dugo tražim malu a tešku glavinjaru 
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Vlada Tadic

Male a bas teske to je problem.Rade momci filuju olovom ali to po meni ne pije vodu. Ne znam kako da ti doturim ne verujem da cu skoro za HR mozda tek na jesen .Bio sam pre par dana ali u Zupanji
Mada ja vise preferiram leti na prelivima u plitkoj vodi ove malene glavinjare koje varaju sve zivo. Nema lepseg pecanja nego kad stavim 20lb i raspalim po prelivu
Ovaj model sam nazvao Morava dug je 5cm tezine oko 11gr. perfektno radi i sece jaku maticu. Nos je oslobodjen olova radi lepse amortizacije kad kucka od kamenje da se ne cepa i da nema velike odskoke sto je velika mana ovih sad plasticnih glavinjara. Ja sam razmisljao da ih lijem od plastike ali kad meni nesto ne legne ne zelim da ubedjujem druge da je bolje. Ipak je silikon ne prevazidjen ako je varka u kontaktu sa dnom.Za srednji sloj to nije bitno. Lepse se i mekse ponasa silikonska glavinjara o udarcu u stene.Manji odskok ima i brzo se vraca u pravilan rad dok plasticna ima neprirodan i ostar odskok. A jos veca mana je sto se sva oljusti posle par bacanja. Niki ce reci zica cvrsce stoji. Ali ima i za to leka koristis dobru jaku zicu i nema mrdanja. Ja pojedem glavinjaru koju ja uradim od tvrde zice 1mm ko je ibaci iz lezista. Ne pricam o opruznoj zici prohromskoj ima jos zica samo treba njusiti .Meni uskoro stize i 0,8 jaka tako da sam zatvorio celu pricu sa zicama .Jeste 2x skuplja iod opruzne ali je snaga brutalna. Sa jakom zicom nema stelovanja to je tako kako izlijes.
Da ne idem u off evo modela MORAVA

YUGO BOSS

Bravo,farba je super  :hi:
Koja je to zica u pitanju,ako nije tajna?

Vlada Tadic

Model MELLY duzine 7 cm tezine oko 22 i 27gr

Vlada Tadic

malo smudjaroskih dekora u modelu Drina

Vlada Tadic

Somce od sinoc sa reke Drina na model Melly 22gr  .
Ulov ribolovca Mirze iz Tuzle , zabrana u bosni je od 15 maja

Vlada Tadic

Vlada Tadic

Vlada Tadic

Jedan drinski som na sebilu

Model Melly duzine 7 cm
tezina 23-27 i 32 gr
Veoma brz i energican rad .Veoma lako krece da radi i u sporoj vodi

Vlada Tadic

Model Morava u duzini 6cm tezine 14 gr

Model Drina specijal
duzina 10 cm tezina 30 i 40 gr