Ljudi,ribolov.....

Autor MIF, Studeni 28, 2014, 18:27:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

MIF

Dobro si to Mario napisao,ali ovdje ti to nista ne znaci.
Gle,ZASTO da se ja,ti,bilo tko nekome mice??
Ja u ribolov idem radi sebe,ono sa cim lovim je MOJ izbor,i nece biti po nicijem nego po mome..
Ja sam dozivio da me momak pita sta ja radi na njegovom terenu,a ja sam tu lovio kad on nije ni znao sta je Sava,riba ili ribolov..

maverick

Zadnja dva koja sam oterao s foruma su pametovala o priboru...o cijenama...ustvari zadnja trojica...podcjenjivala su ove sto love s stapom od 300 kuna...a sve to malo sminke su kupili na kredit pa sad okolo rasprodaju kad im treba za rezije  :stripii: nisu dobro dosli ne na forum...vec ni na vodu pored mene...i to dobro znaju pa ne prilaze na blizu...ovi drugi...kad dodju ja odem...ili ne bacam...Drava mi je blizu...mogu izaci 4 puta dnevno tako da sam opusten po tom pitanju
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Klifton

Citat: maverick  u Studeni 28, 2014, 20:34:19
Ja uopce nemam takav osjecaj..imam par prijatelja na vodi, koji mi ujedno i dolaze kuci...s njima dijelim sve sto znam , pecamo zajedno.....sve ostale sam izbacio iz bilo kakvih kombinacija...slijede , gledaju...kad dodju pored...dignem se i odem dalje ....ne zamaram se...ima ribe uvijek ponegdje drugdje...u tu skupinu ubrajam i mesare sto nemaju ni reda ni rasporeda....Uživam u svakom izlasku na vodu, uzivam u svakoj kavi s prijateljima....samo zato sto sam ih sveo na minimum....više nema lažnih prijatelja, šupaka koji su bili dobri dok nisu dobili dva mjesta s panjem ili jedan kapitalan ulov u zivotu..nema pretvaranja, podhebavanja....mislim da je to jedno od rjesenja  :ok:
Sve potpisujem osim onog podebljanog,zdrava podhebancija je sastavni dio druženja,ali samo u ekipi mojoj si to dopuštam :occasion14:.Ja lovim samo s dvojicom kolega ili sam ako njih nema,ni na pamet mi ne bi palo s nekim drugim ići bilo gdje u ribolov,prestar sam da se nekom prilagođavam il da trpim nešto ili nekoga,prilagođavam se samo zakonskim pravilima i držim se toga.Užitak ribolova samo nam ljudi mogu pokvariti a ne slab ulov ili pribor koji je nevažan

mossi

Kugla

Susjed  :notworthy: sve si dobro napisao, ja samo dodajem nikad mi nije bilo bitno jel sam uhvatio ili ne kad sam izašao na vodu, jer jednostavno jedino tih par sati me odmori od teške svakodnevnice, jedino u tim trenutcima bar malo zaboravim koja teška vremena su mi došla, sretan sam kad sretnem drage ljude na vodi da se malo pojadamo jedni drugima ili pohvalimo, odemo na kavu i pomognemo jedni drugima u životu izvan pecanja.
Puno ljudi pametuje, puno ih optužuje druge a svi bi trebali kako kaže poslovica počistiti pred svojim vratima.
Nikad me nije ni zanimalo tko što radi sa ulovljenom ribom, i iskreno svatko može sa svojom ulovljenom ribom raditi što hoće, pustiti, pojesti, prodati ili pokoloniti, i nikome ne bi trebalo smetati što je tko napravio.
Bistro svima i uživajte u pecanju i prijateljima jer to je neprocjenjivo.

vatrogasac

Sta se ribolova i Save tice o tom bi se moglo razglabat do besvjesti, odrasto na na Savi isto ko i pojedinci i dok sam ja ko klinac peco na Savi koja je smrdila ko, uffff ne znam ni rijec kojom bi to opisao pojedinci su se smijali i kao gle budale, ali meni ni danas kao ni tada nije bilo toliko bitno uhvatit koliko mi je bitno da su kako kazu udice u vodi...

rj

Susjed  :notworthy: sve si dobro napisao, ja samo dodajem nikad mi nije bilo bitno jel sam uhvatio ili ne kad sam izašao na

nikad od tebe ribolovac...fali ti KILLING uvjek moraš težit ulovu ...ili idi u planinare rekreativce...šetnja u prirodi...druženje i tako to.... :takoje:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Kugla

Težim ulovu prijatelju ali on nije presudan, drago mi uloviti a kome nije, ali nisam ni razočaran kad ne ulovim.  :ok:

raso

Jbt neke ljude ne kužim. Kad idem u ribolov idem ha im hebem kevu i ako ništa ne uvatim popizdim :hi: :hi: :hi:

Slaven

Ima nas svakakvih fela, u šaranalovu bojla je posvađala mnoge, u smuđolovu pozicije, generalno ljubomora je hebena stvar i večina nije imuna na nju, danas svi sve znaju, ko je di, na čega itd. Dostupnost informacija također kumuje nekom kolektivnom nezadovoljstvu generalno pa tako i u ribolovu.
Gade mi se ova vremena koja su nas zadesila, kao jedinka nemogu ništa promjenit. Spašava me to da kad mogu otić na Dunav jednostavno zaboravim na sve, toliko budem sretan i uzbuđen da me apsolutno ništa ne može izbaciti iz takta.

vatrogasac

E vidis Slavene, tocno sam to mislio kad odem na vodu zaboravim na sve, a ulov ako izostane nije toliko ni bitno..

maverick

Mif je dobro provalio začetak teme...mislim da svi smo mi u nekim segmentima prošli tu fazu...neki shvate prije neki kasnije...bit je da odemo na vodu...svaki zabačaj je jedno novo nadanje, navala adrenalina kod udarca ili kod isčekivanja udarca. Kupovina...volim je i ja  :stripii: ali često bude nadomjestak nečega što nedostaje u životu  :stripii: bar u tom momentu  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

DIDAPATAK

..pokušao sam jednom na brzinu pa nestalo..sad ću malo šire..
..svatko od nas, pod zajedničkim nazivom sportski ribolovci,je u različitom stadiju razvoja kao ribolovac i kao čovjek..a svi o svemu pričamo istovremeno..kao da u nogometnoj ekipi igraju i veterani i kadeti i profi i neki momci iz kvarta..u svim ostalim sportovima je to jasno definirano..po godinama,kilogramima,ligama..
..kako ko se sjeća prošlih dana, kako ko se može prilagoditi novim situacijama..u principu..najsretniji je onaj tko se zna prilagoditi i zadovoljiti s onim što je trenutno dostupno, naravno uz želju za napredovanjem( i učenjem i nabavkom bolje opreme)..
..družiti se i ulagati vrijeme i emocije u ljude koji vam ne pašu je bacanje vremena i snage..pa se jednostavnije maknuti ali bez želje i potrebe da ih se mijenja ili ponižava..ili procjenjuje po opremi, nekoliko postova ili sl..svi smo mi kompleksniji od pecanja ali ovo je forum o pecanju pa..
..meni osobno je želja da u miru provedem što više vremena na lijepom mjestu uz vodu,sa opremom koja neće izdati na malo veći komad, da mogu popričati s ljudima koji mi neće uzimati snagu i živce...dva mjeseca nisam (jednom kratko) na pecanju i to mi strašno fali..ali bit će bolje..
.. :baba:

mossi

Citat: rj  u Studeni 29, 2014, 09:38:15
Susjed  :notworthy: sve si dobro napisao, ja samo dodajem nikad mi nije bilo bitno jel sam uhvatio ili ne kad sam izašao na

nikad od tebe ribolovac...fali ti KILLING uvjek moraš težit ulovu ...ili idi u planinare rekreativce...šetnja u prirodi...druženje i tako to.... :takoje:

I onda ti njemu (RJ-u) daj sonar od 2000 eura!  :rofl2: :stripii: