Ljudi,ribolov.....

Autor MIF, Studeni 28, 2014, 18:27:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

MIF

Odavno mi je ovako nesto na pameti..i nema ovo veze sa Rajom,Alijom i zadnjim desavanjima na forumu.
Danas se ribolov pretvorio u svasta,samo ne u ono sto bi trebao biti.Da kazem i to,kod nas je manje ribolovaca,manja je sredina.
Ima jedan mali dio onih koji te ribe love onako,zbog ribe,prirode i sebe,ali to je stvarno zanemariv broj.Ostatak...danas ne znas vise sta bi rekao.
Pokupovali pribor,Sava je blizu,na forumima "sve" pise i eto ih...
Spijuniranje,pracenje,bezobrazluk,jal i zavist.
Popucala prijateljstva koja su trajala godinama,a broj ulovljenih riba je postao mjerilo velicine ljudi i ribolovaca.
Tocno ti je neugodno u ribama,hebo te stalno gledas preko ramena ko ide,sta je vidio oce sutra bit tu gdje si ti bio danas.
Kako nam je dobro bilo dok nas je bilo malo i svi su trgovali..
Bio je mir
A danas...boze sacuvaj..

Jožef1

Prvo i prvo Ljudi- treba li to staviti pod navodnike, treba-moje mišljenje.... ako si čovjek onda si i sportski ribolovac  :takoje: Meni je najbitnije biti na vodi, u prirodi koju poštujem i volim te boli me briga tko koliko ulovi, isto se radujem i šaranu, smuđu, štuki kao i crvenperki, deverici ili babušci  :hi:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

daban1

Ti ljudi koji se raspravljaju oko ribolova do te mjere da puknu prijateljstva.to nikad ni nisu bili ti prijatelji s tim ih ni netrebam imati to je moje mišljenje.prava prijateljstva nepucaju oko gluposti.TO JE SAMO RIBOLOV

Mornar Popaj

Citat: MIF  u Studeni 28, 2014, 18:27:51
Bio je mir
A danas...boze sacuvaj..

Jasno mi je što si mislio sa prvim dijelom teksta, ali mi nije jasno što si mislio sa ovim zadnjim, bilo nas je malo i svi su trgovali ? Trgovali sa čim ?
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Juzba

Upravo tako, meni je užitak čim stanem uz obalu, ove godine od neznam koliko uhvaćenih riba, svega sam 3-4 poneo kući, pošto je Sava bila loša po pitanju vodostaja, nisam puno ni pecao, a upecalo se puno više od očekivanog, ali mi je najvažnije bilo vrijeme provedeno sa klincima, vozajući se čamcem i uživajući u prirodi, većinom ni ne ponesem pribor sa sobom
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

MIF

Sa svime,doslovce..
Ma siroka je ovo tema:koliko je velik bezobrazluk ljudi,na sta su sve spremni zbog ribe,sta ih na to tjera...
I to je doslo do apsurda:ljudi koji u zivotu postenu ribu nisu ni vidjeli,odjednom "argumentirano" razglabaju o ostrini,osjetljivosti,akciji,jel 8-6 bolje od 59-63,i takve budalestine..I neka,razumijem ja i to,ali to drzanje s visoka,to podrugljivo smjeskanje na one koji to ne "razumiju''a boga mi ni nemaju...STRASNO..
AVID,CD,k...c,palac...a da im skupis sve ribe sto su ulovili zajedno,bilo bi manje od ona dva nizala sa ONE teme.
Al ajde,posteno je reci da ta ekipa ne radi sranje na vodi.
Posebna kategorija su oni po meni najgori:spijuncine stalno naculjenih usiju GDJE grize,iako im je ta informacija beskorisna,jer o ribolovu blage veze nemaju ali su dovoljno bezobrazni da ti se uredno parkiraju na mjesto gdje lovis,uz klasicne izgovore...nije tvoja voda i slicno.
A ima i onih koji bi dali guze da ulove ribu,SAMO radi jebene slike i lajkova na fejsu ili komentarakao..bravo majstore,legendo i tako po forumima..
Sve to sa ribolovom nema bas nikakve veze,ali postavlja se pitanje..ok,ZASTO JA to moram trpit??

rj

Citat: Mornar Popaj  u Studeni 28, 2014, 19:30:04
Citat: MIF  u Studeni 28, 2014, 18:27:51
Bio je mir
A danas...boze sacuvaj..

Jasno mi je što si mislio sa prvim dijelom teksta, ali mi nije jasno što si mislio sa ovim zadnjim, bilo nas je malo i svi su trgovali ? Trgovali sa čim ?

smuđevima i somovima ....bilo ih malo i biznis samo klizio sad svi prodaju ...potražnja drastično opala a i cjena  :thefinger:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

MIF

Starce,aj tamo na svoju temu,i razglabaj o mlohavima.. :rofl2: :rofl2: :rofl2:

raso

Citat: MIF  u Studeni 28, 2014, 20:18:20
Starce,aj tamo na svoju temu,i razglabaj o mlohavima.. :rofl2: :rofl2: :rofl2:

Di su stara dobra vremena. 1998 kilo smuđa je bio 60 Kuna, litra goriva 4 Kune :stripii: :stripii: :stripii:
A danas smuđ 45 - 50 kuna, a gorivo  :BangHead: :BangHead: :BangHead:

rj

podcjenjuješ tvrdo kuhanu slavonsku rastovinu  :eek: za tebe sam PENDREK-EFENDIJA  :rofl2:

MIF

TRGOVINA

Aj nesto i na tu temu..to je doslo kasnije.
Zlatna vremena Save kod nas su bila kada riba nije bila jestiva,a soma i smudja je bilo u nevjerovatnim kolicinama.Na Savi smo lovili Alija, Frenki,Plut i ja,i povremeno po neki padobranac,koji se nije duze zadrzavao.
Kako se voda popravljala,riba se cistila,iako se broj  ribe jako smanjivao,i krenula je komercijala.
Prodavali smo svi ribu,to nije tajna,i licemjerno bi bilo reci drugacije.

maverick

Ja uopce nemam takav osjecaj..imam par prijatelja na vodi, koji mi ujedno i dolaze kuci...s njima dijelim sve sto znam , pecamo zajedno.....sve ostale sam izbacio iz bilo kakvih kombinacija...slijede , gledaju...kad dodju pored...dignem se i odem dalje ....ne zamaram se...ima ribe uvijek ponegdje drugdje...u tu skupinu ubrajam i mesare sto nemaju ni reda ni rasporeda....Uživam u svakom izlasku na vodu, uzivam u svakoj kavi s prijateljima....samo zato sto sam ih sveo na minimum....više nema lažnih prijatelja, šupaka koji su bili dobri dok nisu dobili dva mjesta s panjem ili jedan kapitalan ulov u zivotu..nema pretvaranja, podhebavanja....mislim da je to jedno od rjesenja  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

Šta onda napadate Raju kad ste 10 x gori i one povorke su bile vaša svakodnevnica pa i za vreme lovostaja ...
to je licemjerje

MIF

Matori...na krivoj si temi napisao post.. :stripii:   :006:

daban1

Citat: maverick  u Studeni 28, 2014, 20:34:19
Ja uopce nemam takav osjecaj..imam par prijatelja na vodi, koji mi ujedno i dolaze kuci...s njima dijelim sve sto znam , pecamo zajedno.....sve ostale sam izbacio iz bilo kakvih kombinacija...slijede , gledaju...kad dodju pored...dignem se i odem dalje ....ne zamaram se...ima ribe uvijek ponegdje drugdje...u tu skupinu ubrajam i mesare sto nemaju ni reda ni rasporeda....Uživam u svakom izlasku na vodu, uzivam u svakoj kavi s prijateljima....samo zato sto sam ih sveo na minimum....više nema lažnih prijatelja, šupaka koji su bili dobri dok nisu dobili dva mjesta s panjem ili jedan kapitalan ulov u zivotu..nema pretvaranja, podhebavanja....mislim da je to jedno od rjesenja  :ok:

Svaka čast u pravu si :clap2: