shimano vs daiwa

Autor arigo, Studeni 18, 2012, 18:48:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

mahom pecamo s vrhom ponude i jednog i drugog proizvodjaca pa od tuda i tema ide u tom smjeru.....mada ako cemo u nizu klasu...daiwa je tu skoro ne postojeci proizvodjac u odnosu na shimano....kod daiwe sto valja nosi oznaku HC...ostalo je...bilo na popustu u formaxu  :icon_biggrin:

a sto se tice odgoja..hm...trebalo bi to uvesti u puno vise segmenata... :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Rap

Hoćeš reći da se Certate ne može mjeriti Stellom? (cjenovno znam da ne može)

maverick

obicna ne moze...ova nova s uljem...mislis da ce drzati deset godina..to nije rijesenje za nas...hc...moze...ali da me krivo ne shvatis..stela imas desetke modela...pogledaj e bayu...nije svaka za svasto
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Rajo

scotty , druže moj ... pa znaš da sam tvrd , nekad  :3some:

Rap

Nemam te šta krivo shvatiti.Pecam sa daiwama a o shimanu znam samo što pročitam. 

mossi

Imam Daiwu sa popusta iz Formaxa ha ha ha ha
Exceler plus 3000E. za glave do 30gr poprilična exploatacija nakon 4 sezone počela da popušta.
Možda treba i ponekad podmazati ?  :glasses2: :laughing7:
Šalim se i ne, ali za tih 80e koliko sam je platio vredi svaki cent!
Imam nekoliko solidnih Shimana ne klase Stella i sa nekim sa zadovoljan, a sa nekima ne.
Od Daiwa samo taj Exceler, i kupiću ga ponovo!

rj

Citat: maverick  u Prosinac 08, 2012, 14:55:24
obicna ne moze...ova nova s uljem...mislis da ce drzati deset godina..to nije rijesenje za nas...hc...moze...ali da me krivo ne shvatis..stela imas desetke modela...pogledaj e bayu...nije svaka za svasto
kume lažu te ...suštinski ni jedan model se nerazlikuje...osim kapaciteta špule i brzine ....shimano ima koncepciske falinke ...to nemožemo ni ti ni ja promjenit....
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

znas da ja i ti ne mozemo o ovoj temi jer ne smijem biti iskren s tvojim daiwama  :icon_thumright:

Retfalački mačak

Dibidus

ne volim ih baš previše ni jedne ni druge, al Daiwa je ipak manje osjetljiva.

Retfalački mačak

Ovo je pošteno i pravo mišljenje. Ne vrijede i ne daju koliko koštaju.

rj

Citat: maverick  u Prosinac 08, 2012, 16:11:10
znas da ja i ti ne mozemo o ovoj temi jer ne smijem biti iskren s tvojim daiwama  :icon_thumright:
potsjeti me ....znam da je na ovoj 4000 HC prerezan titanijum roler od rada a mehanizam i luftovi kao i prvog dana .....3012 hc koju sam prodao bez problema je izvadila soma 34 kg na štapu 32 gr dakle sve je ona odradila ...prodao sam ju jer sam dobio now certate u toj veličini da mi nije trebala lova ni taj HC nebi prodau ...da napomenem da radim uglavnom u extremnim uvjetima i garantiram da stella to nemože podnjet ....kad god hoćeš uzmi ovu 4000 i probaj sad joj je 3 godina rada
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

kawasaki

Tesko je naci daiwu za 1000 kn da valja ili se varam?

shimana ima itekako

slicno je i kod saranije Shimano za 1500 kn ima karakteristike daiwe za 3500 kn zar ne

a Daiwa za 7000 kn ima karakteristike kao shimano za 3500 kn  :headbang:

pecam na shimano i pecam na daiwu takodjer , ali i na Penn-a koji je npr atlantis( mrak rola u verziji 5000)

npr exage rola od shimana za 500 kn cca je odlicna i dugo ce posluziti u ribolovu( naravno ne za RJ ribolov koji samo nekolicina ljudi upraznjava)

kod daiwe nema takvih modela ili se varam?

Daiwa ima kroz povjest gledano nekoliko mrak modela

a shimano ipak nesto vise   :headbang:

A takodjer se slazem da RJ u pravu da shimano kasni  za nekim inovativnostima Daiwe(npr karbonska saranaska rola...)

takodjer i shimano i daiwa imaju odlicne stapove ali tu prednost dajem daiwi jer pocevsi od nize klase ka visoj tu daiwa razbija shimano

a pazi sad ovo osobno imam shimano tribale za saran a role lilike od daiwe hehehe eto ti apsurda  :headbang:
Brzi od Bolena.

kawasaki

takodjer npr planiram nabaviti daiwa fidere a na njih neke fine shimano rolice  :headbang:
Brzi od Bolena.

VELJO

Lovim sa Daiwinim rolama 6 godina i prezadovoljan sam, Daiwu Capricorn 2500 nisam uspio poderati u dvije godine a kupio je polovnu... dobar dio sezone su u igri glave 45, 50gr plus silikon i nije joj bilo išta. Stara exceler E još uvijek je u funkciji!
Najveća je mana demokracije činjenica da glas idiota i pametnog vrijedi jednako!!!