shimano vs daiwa

Autor arigo, Studeni 18, 2012, 18:48:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Dibidus

gledo sam kod kolega u VK cijelu ergelu tih skupih rola, vrag me natero da kupim onaj twinpower 2500 mgs, ljudi moji, mjesec dana oliti 5 ribolova je ta rola izdrzala, slučajno zakačio t-bika u jiganju, malo kočnicu podesio, nisam previse ni silio jer sam znao da će se riba kad tad iskačiti, nakon 10 min borbe tako i bude, bik se oslobodio, motam silikonca gore a nešto zuji, gledam u rolu, a ona prosvirala, poludio sam, pošaljem Škorpiji gdje sam je i kupio, ladno mi odbije garanciju, kaže greška u korištenju a ne u materijalu .... ehh otada nema više za mene tih fensi šmensi rola (ni kupovanja rola u Škorpionu) Penn slammer majka...
Sad da ne bude samo shimano twinpower pogodjen, kolega Ante ima Morethan Branzino i isto se oštetila, rola skupa a samo za baseke do kilu...

rj

nisi jedini koji je tako prošao sa shimanom ...jednostavno je to nježna i osjetljiva firma .....ja zato i pišem ...ko je odlučio odvojit 300+ E za mašinicu DAIWA je sigurno bolji i kvalitetniji izbor....znaći nepišem o ljubavi i sentimentalnosti več o kvaliteti
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Rajo

Što ja sa svojim twin-ovima radim i kako ih nimalo ne pazim a koristim ih više od 10 godina malo me čudi kad čujem ovakvu priću da se raspo od jedne ribe , sori lega al nemam rijeći .
Za ovaj dio od 300+e si možda i u opravu , odgovor je iz onog što čujem a ne iz vlastitog iskustva jer nemam niti jedne daiwe u posjedu  :beee:

Dibidus

ajd vidim da si ti često na vodi pa znaš šta valja, koju daiwa rolu do 2500 Kn bi mi preporučio, stavio bih je na Alps T40 9ft štap ?

Dibidus

Ovo za preporuku Daiwe odnosilo se na kolegu RJ jer se sudeci po njegovim postovima čovjek u to kuži.

Rajo, ja sam napisao moje iskustvo, Ðiđo iz Škorpiona je rekao da sam s rolom ganjao tune, nisam se htio svađat, jer sam vidio da je on trgovac a ne majstor, koji dijagnozu da a da rolu nije ni otvorio, nego samo zavrtio u ruci, završio sa kupnjom u toj trgovini za vjeke vjekova, u kojoj sam, dok sam se bavio natjecateljskim ribolovom, za šteke i ostalo potrošio min. 20.000 Kn.

rj

nebi ti uopće preporučio DAIWU ...uzmi slamer 260 i pići

Dibidus

fala RJ na iskrenom odgovoru, otkako mi je kolega pogazio, ionako mi 260-tka fali u ergeli.

maverick

kupio sam daiwinu infinity xp limited edition...zazio je u tri mjeseca jiganja na dravi...bez zamaranja nekih velikih riba....super nije osjetljiva ali se raspala...

mada drz se penna u svakom slucaju  :icon_thumright:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

kume istine radi ...ta jubilarna je stajala u trgovini god. dana ....zašto ??? od prvog dana nije radila kako treba ....vjerojatno tvornički feler ...za istom takvom r-t kuka i danas par sezona radila ko sat .....
da bile su 3 te jubilarne ...odma otišle jedino je tvoja stajala .....jel ti kum rekao idi vrati to ....

maverick

ajd ne budi malo dijete....za onoliko novaca...o cemu treba razmisljati...kako mozes naci uopce opravdanje za takvu stvar...nisam tu rolu kupio od Mudrog ili od nekih svercera vec u trgovini u HR za puni gas cijenu....zvao sve zive i nezive i nema nikakve grancija...i kakve ima veze sto je bila zadnja u trgovini ....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Rajo

da joj nije isteko rok upotrebe od stajanja  :icon_biggrin: :icon_biggrin: :icon_biggrin:

maverick

Rap

Koju veličinu Stelle koristiš za jiganje po Dunavu?

maverick

3000 fd, i 4000 fd..imao sam i 5000 sw...ali mi je bila prevelika..pa kasnije kupio twina 5000 sw pa i njega cesto koristim...

Rap

Ne razlikuju li se neznantno u +- 5 g?