ŠUNKA

Autor mossi, Prosinac 04, 2014, 13:32:44

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

dravski pecaros

sigurno tako je i moj pokojni Tata  radio mazao šunku ljutom paprikom i biberom pogotovo oko kosti tu je najkritičnije  :occasion14:

mossi

Vidi, od muva je sigurna jedino mrežica ili gaza ili kavez kao najbolje rešenje. Mi smo godinama pravili mešavinu soli bibera i ljute paprike. Jedna se šunka ucrvala u 10-tak godina. Ali sam šmek koji ta smesa pravi meni je poseban gušt.

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

kawasaki

vreca za čuvanje sunki
evo zanimljivo riješenje, ali je problem što prodaju po sto kom paket  :ok:
Brzi od Bolena.

ps

Navučeš na šunku žensku najlonku i neće se pokvariti :hi:
PS ozbiljno.

kawasaki

nešto mi pada napamet dali bi bilo ok sasiti vreču od pamuka, pamuk dise a nebi trebale moci unutra muhe...nesto cemo svakako imrovizirati...  :ok:
Brzi od Bolena.

pajdo77

Slatke brige vas more,ja uzmem onu rolovanu od 30 deka,nit brige nit pameti  :stripii:

mossi

Priručna komora za dozrevanje suhomesnatih djakonija. Samo da dodam mrežicu, letvice sam iskrojio i prebacim deo mesa. Zgodno za nas u zgradama.

pajdo77

Kad pojedeš šunku i suhomesnate proizvode to je ko bombon za mamce čuvati na balkonu tako da gospođa ne vrišti kada crve nađe u frižideru kraj neke salame  :stripii:

yopatami1

Sviđa mi se detalj za video nadzor

Послато са помоћу Тапатока

mossi

Sa frižidera je demontirano sve, ostala je samo kutija.

Crvi su mi pobegli do sada dva puta i moram da priznam da to definitivno nije lep prizor.

Prozor za komarnik (video nadzor), je pre svega zbog eventualnog kondenza, a onda i zbog nadzora.. Volem da gledam ikebanu. 

kawasaki

Pronasao sam mrezice na komad iako sam predhodno svaku sunku natrljao kombinacijom ljute paprike, bibera i bjelog luka   :hi:
Brzi od Bolena.

Gremlin

Dolazi zima, i vreme svinjskih čarolija...pa da malo "obnovimo" temu...

Pored kulena, najveći izazov je osušiti i sačuvati šunku, posebno ko nema dobre uslove, a to je moja malenkost na primer  :crybaby2:

Pre neku godiinu, bacih šunku od 10 kg, vrhunski nadimljenu, osušenu, nabiberenu sa pola kile mlevenog...muva se ipak negde provukla, i kad sam skinuo šunku iznenađenje...crva za nedelju dana pecanja, žena popizdela...i ode šunka u kontejner...od tada nisam probao.

Naleteh na ovaj oglas:

https://www.kupujemprodajem.com/oprema-za-poslovanje/mesarska-oprema/mrezica-navlaka-za-dimljenje-mesa-protiv-muva-i-cadji/oglas/85602552

:clap2:

madmax

Uzmi najlonke ženske(što ih žene oblače na noge)

Gremlin

Ne znam jel znam neku toliko debelu ženu da može šunka da stane u najlonku...

:stripii: :stripii: :stripii:

madmax

Mi stavljamo u najlonke, samo što mi ne ostavljamo ove velike butove, baš zbog toga što se teško suši. Probaj pa javi :takoje: