Preporuka štapa za jig

Autor Zoran Š., Siječanj 04, 2015, 20:56:12

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Zoran Š.

Pozdrav

Da objasnim, prodao sam većinu pribora za varaličarenje ostavio sam si 2 kompleta koja kasnije budem prodao nakon kupnje novog štapa. Nakon dosta godina nakupio sam toliko opreme koje ne koristim i nije bilo smisla da mi stoji na policama, kažu bolest. Odlučio sam uzet si jedan štap koji budem stalno koristio. Pošto nemam trenutno vremena obilaziti trgovine i isprobavati štapove i prevaliti minimum 150 km (imam malu bebu doma) idem striktno na Vašu preporuku ili sugestiju. Jednostavno od svih tih xzoga, cd, sportexa itd sam se pogubio. Većina Vas je u većim gradovima poput Osijeka gdje ima više trgovina sa svim tim markama i modelima pa ste vidjeli ili posjedujete neki koji bi meni možda odgovarao. Da ne duljim eto molio bih Vas da pomognete.

E sad kakav treba biti:

dužine 250-300 cm
tb. do 50 grama više ne treba
budem upario sa penn spinfisherom ili slamerom
da ima rezervu snage
da je osjetljiv radi iščitanja dna
da me izađe do 2000kn, normalno rađe bi jeftinije

koristim silikonce na raznim prezentacijama a lovim većinom na Dravi sa obale i iz čamca gdje je dubina od 1-3m
e sad ono ciljano koja riba, ja jigam i što dođe dođe molim boga da ne dođe som a nadam se smuđu :)

dravski pecaros

okuma octana 255 10-40 oko 700 kuna
busvaker 20-60 258 isto oko 700-800 kuna

umpahpah

cd br 15-50g  2.7m i ne boj se ni soma
mada ni 15-50 savager busch nije los izbor a puno povoljniji!!!!

Sg.Pepper

Avid 8,6ft 2 oz
Legend elit 8,6 2oz
Hearty rise predator 50g
Ili ako hoces jeftinije bushwhacker 60g i udri do mile volje
dec d vej aj lajk it....

rj

Pacifik bay 8.6 ..3/4-3 oz 170e fuji sic
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

Zorane kao sto vidiš svima su nam ukusi različiti, najbolje ako netko od kolega ima neki od navedenih stapova pa da malo isprobas na vod, kako tebi lezi... :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Zoran Š.

dravski oktanu imam i ona ostaje dok ne uzmem nesto drugo
maverick jedino što sam uspio vidjet je mamba od jockera ostalo slabo tako sam i oktanu uzeo samo što su je drugi hvalili naruci na neviđeno tako i ovo planiram ali iz sasvim drugih razloga, naravno ako budem u Osijek ili Zagreb išao po štap normalno da ga budem pogledao prvo ali vjerovatno to bude Halo Bing šalji štap

decki fala na preporukama 1000 sam ostavio za rolu i špagu 2000 imam na raspolaganju e sad to je sve od opreme što sam prodao tako da...

scotty

Meni tu nije jasna jedna stvar. Veliš da ti je dubina od 1 pa do 3 m.
Ne vidim razlog za tb 50 g!!!??

Zoran Š.

scotty do 50 grama sam napisao a pritom mislim sve ispod 50 grama da striktno ne pišem 10-40 a možda neki štap ima druge deklaracije tb.

rj

koje težine jig glava misliš bacat ? ima da ti nađemo štapić ko bombona  :toothy12:

Zoran Š.

najčešće 20-30 gr flexi jig + ostatak silikonac, udica, virbla, kopča znači okvirno do 40 gr bacam nekad manje nekad više nekad samo erie 10 gr i silikonac ali kažem najčešće flexi jig.
zaboravio sam napomenut da mi treba ime trgovine di to mogu uzet ako nije problem.
Hvala još jednom što se trudite kažem svaka preporuka mi je dobrodošla.

rj

ebiga Pacifik Bay onda otpada ...to su ručni rad štapovi ....
p.s. 1000 za mašinicu 2000 za štap ?
ja bi obrnio investiciju

Zoran Š.

daj prijedlog nije problem okrenut nije ni hića tako da stignem uzet dok dođe plovna dozvola bude lovostaj tako da stignem uzet a i nije da nemam sad sa čim lovit

rj

vidi sam izbor kompleta je individualna odluka ...neko traži perfektan i gladak rad mašinice (tu ja spadam) problem je u tome što tu nema improvizacije ...to košta ....ako nisi picajzla ...i nesmeta ti malo grublji rad penn slamer 260 ti je odličan izbor ...jeftina pouzdana...jaka mašinica sa vrhunskim drilom ....tu ti ostaje cc 300 e za štap ...PB...CD 50 ....CD 32gr nemaš u trgovinama moraš naručit ....imaš kod nas Jurkiča meni je radio par štapova i prezadovoljan sam ...tu ti se može pomoć ....
ili kupovina u dvije etape...
imaš now certate 3000 u valpovu ...Kapitalac cc 2550 kn ...sam vrh spin-jig mašinice (cjena vrlo povoljna) a za štap da skupiš kasnije ja bi uzeo CD 32 gr 252 cm ...ili PB 3 0z 8.6
daiva i cd su ti vrh jig kompleta ...naravno moje mišljenje ...posjedujem godinama te komplete

ixion

Zorane,
Imam Octanu 2.55 10-40. Kupio sam je iz radoznalosti jer dosta pozitivino pišu o njoj a ja koristim do 80gr štapove.Ako te dovede put Aljmaša ili Osijeka mogu ti posuditi da vidiš jel ti odgovara.Štap je kupljen ljetos u BM.