Podvodna snimka griza smuđa na jigging - Sava

Autor dalien, Siječanj 12, 2015, 09:19:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

dalien

Pa rijetke su noći kada se ne vidi špic ;D...a i to se odnosi samo na krajnju točku putanje jiga..

maverick

Ajd malo nam više o toj kamerici..jeli to s gave ista ona kojom si snimao pod vodom...gdje ima to i za sta novaca  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dravski pecaros

Citat: maverick  u Siječanj 27, 2015, 21:23:24
Ajd malo nam više o toj kamerici..jeli to s gave ista ona kojom si snimao pod vodom...gdje ima to i za sta novaca  :ok:
da malo mario snima dravske nemani  :clap2:

dalien

Ima 66 grama i hidrodinamična je tj ne okreće se u vodi, ima dodatne utege i plovke za podešavanje plovnosti i kuta snimanja...da se bacati, tolati...trebala bi stići kod nas u ožujku i i koštati oko 1200 kn
Više o kameri ovdje

A koliko vidim ovaj clip nisam postavio na ovom forumu.jezerski smuđ na Orešju prati 30 cm Line thru pastrvu, sami procijenite koliki je :eek:

https://www.youtube.com/watch?v=1p6z4RUMBkI&index=8&list=UUJHIRtVOc7cu3m0uuA07Ujw

mossi

Kad jedete pitu od Višanja pa kad zagrizete u košticu, jel i dalje uživate u njoj ili je pljunete i bogarate neko vreme.
Sad ja treba da popasem priču kako smudj ugrizao/la olovnu glavu i drži, pa nije to balza.
Sa mojim Antaresom mogu da probodem svakog smudja kad jigujem, vobler i gvožđe su druga priča.

:hi:

dalien

mossi

Možda kamerica razreši dilemu :icon_scratch: :icon_thumright:

Otisci na glavi se ne računaju jer udaraca ima to je OK.
E sad izbiti smudju glavu iz zuba i imati kačenje..
Pa to zavisi sa koje strana je udica..

Zanimljiva je kamera, jer se lepo vidi kako smudj pliva za varalicom!  :notworthy:
Samim tim na tim snimcima uvek uzima prvo udicu.  :hello2:

VELJO

Dalien, meka špica služi da  riba dublje guta ali istovremeno gubiš na detekciji dna prijenosom informacija na ruku, već iste prikupljaš vidom, dođe ti na isto, stvar je navike.Kažem iz iskustva jer imam štap koji je napravljen za tu namjenu, ali je tvornički takav blank a ne ovo što vi umećete( ne kažem da vaše nije dobro, već da to nije ništa novo). Što se probadanja  tiče u gadnoj si zabludi,  ove zime sam mjenjao u jednom ribolovu štapove samo da se uvjerim i nisam vidio da ima neke razlike kod probadanja sa 40gr i 100gr štapovima.  Fulanja i spadanja uvijek će biti sa ti se treba pomiriti, nedavno dovučem smuđa tri kile do čamca on ode, zašto? u propadanju silikona glavom prema dolje je stisnuo  jig glavu i glavu silikona  udica mu uopće nije bila u ustima, plivao je prema meni kad sam ga digao on otvori usta zastane još koji sekund i ode, gumicu sa udice nije pipnuo e sad da sve to nisam vidio   na svoje oči već bi me kopkalo ZAŠTO JE SPAO, a zapravo nije se ni zakačio!
Najveća je mana demokracije činjenica da glas idiota i pametnog vrijedi jednako!!!

rj

Citat: mossi  u Siječanj 27, 2015, 16:52:26
@twister, RJ

Ja sam Antaresom 210 10-30 vadim somiće 5-7kg, smudja od 4kg izglisiram
Antares 15-40 mi je za srednje velike ribe.:icon_thumright: nisam ja kriv što mi došla budala ...  :icon_scratch:
Sea spina 3m 100gr vadim samo kad s bijem na obali sa ... neistomišljenicima    :angry3:

zanimljiva tvrdnja  :icon_scratch: kako klasificiraš štap  :sha:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

Ma pitanje je kako klasificira veličinu ribe  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dalien

Veljac sa tobom nije lako kad si uvijek u pravu.... :hi:

Znači ja sam 100% siguran da mu ponekad ne možeš pomaknuti jig u ustima i znam da sam ove god nakon momačke kontre 100gramcem   drilao ribe 4-5 sec koje su pale(pitaj si kuma), zaštita uopće nije skliznula sa udice uz  rupe na glavi od pola cm. Ti sa druge strane misliš da nema problema i sa mekanim....i šta ćemo sad?

VELJO

Nismo se razumjeli, ne možeš uvijek smuđu pomaknuti đig u ustima ali to se dešava i sa puno jačim  i sa slabijim štapovima, to su stvari oko kojih se ne treba previše zamarati, uzme kako uzme nekad u otvaranju usta ga uspije udica zapeti za rub a neka kad su usta velika samo izleti!
Najveća je mana demokracije činjenica da glas idiota i pametnog vrijedi jednako!!!

dalien

Citat: VELJO  u Siječanj 27, 2015, 22:20:41
ne možeš uvijek smuđu pomaknuti đig u ustima ali to se dešava i sa puno jačim  i sa slabijim štapovima, to su stvari oko kojih
Slažem se...ali moj je osobni dojam da sa jačim štapom ipak imaš bolju šansu... tu je uz smuđev  stisak i trbuh na struni, otpor vode, smjer kako je jig okrenut (nije uvijek prema štapu)i tako to...

Citat: VELJO  u Siječanj 27, 2015, 22:07:27
Što se probadanja  tiče u gadnoj si zabludi,
velim, svatko ima svoje preferencije i viziju onog što se dešava pod vodom, tako da ne znam zašto bi po tom pitanju ja bio u zabludi, a ti u pravu...ak me razmeš

rj

ne postoji formula za "kvalitetni kačenje" smuđa ....čista sreća o kojoj ne razmišljam ...
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

dus

Citat: VELJO  u Siječanj 27, 2015, 22:07:27
Dalien, meka špica služi da  riba dublje guta ali istovremeno gubiš na detekciji dna prijenosom informacija na ruku,

el to znači da sa mekanim špicom odgađaš kontru a sa tvrđim ne ??