rod building

Autor genjura, Prosinac 11, 2012, 12:28:19

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

genjura

ajmo malo info o težinama blankova  i ostalim komponentama ,šta uzeti a šta izbegavati .da li nešto preporučujete?

genjura

meni je ovo ok ,to bi kod mene išlo malo sam se zeznio stavio prvo pogrešan

Ervin

Kod svih ručno rađenih štapova koje posedujem stavljao sam obične Fuji haltere (Fuji Standard Graphite Spinning Reel Seat). Što je štap jednostavniji, to mi je lepši.
To je po mom ukusu, a ko hoće da ukrašava štap ima mogućnosti do beskraja. Video sam, na primer, aluminijumske (Pacific Bay) haltere koji u kombinaciji sa Fossil Wood umecima izgledaju fantastično.
Prava prednost rod buildinga je što možeš sebi da skockaš tačno ono što ti odgovara (i funkcionalno i estetski)!

genjura

ajd sad da ja pitam šta me zanima :
cd br 2,70mt 10-35 gr  raspored vodilica 6+1  7+1 ili 8+1 dvo ili jednostopalne
isto tako i za cd br 2,70mt 15-50gr      6+1   7+1 ili 8+1 dvo ili jednostopalne
ja sam nekako za kombinaciju 7+1 ali još nisam na ti za dvo ili jednostopalne  s tim da bi mi raspored bio 30,25,20,16,12,10,10,i špic 10

Rajo

Vidim da se dosta MAJSTORA prikljućilo na forum pa neka malo pomognu u ovoj temi .  :icon_thumright:

genjura

Lomnica_city

Ubices taj manji dvostopalnim vodjicama, ni pod razno, mada ja ni na 50gr ne bih sve (zar ga kod vas jos ima, nama rekli da je ukinut i postoji samo 42gr?), mozda samo prvu dvostopalnu a ostale jednostopalne, ionako je to stap za smudja i treba biti elegantan i sto laksi...

rajan

Vorbisov rad.Prva dvostopalna,ostale jednostopalne.Savrsenstvo.

genjura

rajane kakav raspored 6+1 ili 7+1

rajan

7+1 ,osetljivost perfektna.

jurar

Nakon podosta složenih,OBAVEZNO 7+1 ;D

ESOX

Nisu se majstori stisli (možda je bolje da govorim u svoje ime), nego se nema vremena, odlaze vodilice, lome se štapovi, slaže se ponešto novo, pa se više vremena provodi za radnim stolom nego na forumu.
Ipak za neka konkretnija i određenija pitanja - stojim na raspolaganju  :thumbsup:
S pecanjem moraš znati, ne može se stati !!!          ESOX LUCIUS

rj

Citat: genjura  u Prosinac 14, 2012, 19:37:58
ajd sad da ja pitam šta me zanima :
cd br 2,70mt 10-35 gr  raspored vodilica 6+1  7+1 ili 8+1 dvo ili jednostopalne
isto tako i za cd br 2,70mt 15-50gr      6+1   7+1 ili 8+1 dvo ili jednostopalne
ja sam nekako za kombinaciju 7+1 ali još nisam na ti za dvo ili jednostopalne  s tim da bi mi raspored bio 30,25,20,16,12,10,10,i špic 10
cd blurapid 270 cm 50 gr 6+1 rad vorbisa perfektan štap ....barem po meni .....
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

ESOX

Genjura, za blankove se moraš raspitati kod Stjepana u Carpisti, a što se tiče rasporeda vodilica za navedene blankove, po meni je 6+1 ili 7+1 odličan izbor jer je mala razlika (vrlo diskutabilno od ribolovca do ribolovca).
Što se tiče veličine vodilica i kombinacije sa dvostopnim  i jednostopnim isto vrlo  diskutabilno zbog mnogih faktora koji igraju ulogu u ribolovu; smrzavanje strune, na manjim vodilicama, jednostopne višlje (Y) odvajaju strunu od blanka i ''omogučavaju dalji izbačaj''....... i tako dok više nisi ni sam siguran što bi zapravo htjeo...
Svrha Rod Buildinga i je u tome da prema svojim željama slažeš štap, a o rasporedima, veličinama, dužinama ručke, dvostopna ili jednostopna vodilica mogu se voditi rasprave u nedogled.
Najbolje rješenje ti je kombinacija tvojih želja i iskustvo majstora sa terena.
S pecanjem moraš znati, ne može se stati !!!          ESOX LUCIUS