feeder stapovi

Autor kawasaki, Prosinac 12, 2012, 17:58:05

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

michael1

Kolega - sve rasni konji u ergeli!
Svaka čast!  :notworthy:

Gdje pecaš?
Bistro!

mossi

VBK, DTD, Dunav, a od proleća verovatno i na http://www.oazis-delsol.com/

P.S. Evo jedan dobar feeder sajt gde ima puuno korisnih tekstova: http://forum.feeder.rs/index.php

Jožef1

Pitao sam se zaradi čega je silk otpušten?,  :thumbsup: Dogovorit ćemo se  :3some: ja mislio Jošava malo jezerce, dok nisam pogledao na netu.

mossi- Döme Gábor je legenda!!!!!
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

mossi

Naravno da je legenda, a štap u prodavnici nisam ispustio iz ruke nego pravac blagajna!  :icon_thumright:  :toothy10:

mossi

Mali je off ali kad nema posebna tema.

Cena dnevne dozvole na http://www.oazis-delsol.com/ po štapu za prošlu godinu je bila 20 kuna tj 300-350 dinara.
Tako da ko peca na JEDAN štap - nema jeftinije! :)
Ako želite neko feeder druženje.. sa izvesnim ulovom  :icon_thumright:

:occasion14:

P.S. Uslov vlasnika jezera je minimum 0.25mm najlon!

michael1

Čini mi se kao dobra ideja za jedan
subotnji izlet. Na slikama lijepo izgleda.

He,he - uslov je 0,25 jer ja takav namotavam! :beee:

Mossi, okači koju sliku sa te vodice...
Bistro!

Jožef1

mossi, blago tebi! Čovjeće koje fino jezero kao iz bajke.Pogleda na netu, prekrasno jezero :thumbsup: Za 12 sati pecanja cca. 60kn??? Kada bi kod nas cijene bileeeee....

život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

Darkobn

Htio bih da mi neko pomogne oko izabira feeder stapa. Htio bih da kupim jedan za rijeku ''Savu'', al' sto vise citam na raznim forumima to sam vise zbunjen. Ako moze neko da me posavjetuje, ako nije problem. Shvatio sam da treba 3.90 cisti karbon tezina bacanja 100g. Ne shvatam ove vrhove 1 oz,2oz,3oz,4oz,5oz itd.
Jel ako ja stavim hranilicu od 60g i napunim je hranom sto je dovoljno za Savu jer nije jaka rijeka, ako uzmem ovaj vrh od 1oz znaci da ce on puci ? Ako moze objasnjenje.
Hvala unapred
Bistro

michael1

Darko,
- ne bi trebao pući...
- vrhovi služe samo za indikaciju, dok deklarirana snaga štapa bi trebala označavati
  mogućnost izbačaja. Namjerno kažem "bi trebala" jer proizvođači uvijek malo pretjeraju
  kad je tb. u pitanju. (Moje mišljenje).
- eh, sada: vrh od 1oz ti neće pući kod izbačaja, ali će ga jačina struje pigati do maksimuma,
  tako da neće ostati "prostora" za indikaciju. Vjerojatno će ti u takvoj situaciji biti optimalni
  izbor vrh od 2 ili 3oz-a. Upravo iz tog razloga uz štapove veće gramaže npr. >150 dobivaš
  vrhove 2,3 ili 4oz-a, a uz štapove manje gramaže dobivaš osjetljivije vrhove (npr 1 do 2oz-a).

O tome bi se dalo razglabati tri dana, a ja sam ti pokušao što kraće i jednostavnije odgovoriti...
Bilo bi najbolje da ti netko da feedera - da probaš zamahnuti sa punom hranilicom - bilo bi ti sve
jasno.
Bistro!

Darkobn

Hvala vam.
Moze li neki vas savjet za taj feeder stap za Savu. Duzina, tezina bacanja, jacina stapa (L,M,H) ?
Citam po forumima i pisu da je za Savu stap 150g tezine bacanja, nekako mi je to mnogo. Ja koristim olova na Savi od 50-60g i ok mi je. Ako moze preporuka vasa. :)
Bistro

domba

Možeš komotno uzeti H feeder, uglavnom napišu veću gramažu no sto možeš staviti na njega. Ja imam za Dunav i dravu 120-150gramce. S njim možeš bez problema i na krupnog šarana, moj najveći je 9kg  :icon_biggrin:
U svakom slučaju imaš 3 vrha pa si odrediš načinu prema ribi koju loviš.

kawasaki

tako je,  za Savu uzmi 150 gr i tu ces dobiti najvjerojatnije vrh i 1 i 2 i 3 oz-a sto znaci da ti je prvi vrh 28 grama akcije, drugi 56 gr akcije a treci 84 grama akcije a nikako nije niti jedan od navedenih 150 grama uglavnom s tim pokrivas i sitniju i krupniju ribu i brzu i tezu i sporiju i laksu vodu  :thumbsup:

ali najbolje je ako mozes sam probati stap pa vidjeti sto ti odgovara jer npr  Daiwa feeder 150 grama je sa najjacim vrhom kao kolac u odnosu na Trabbuccov 150 grama pa se tu vide odstupanja od proizvodjaca do proizvodjaca

medjutim nemozes puno pogrijesiti jer i ako kupis Daiwu opet imas jos dva vrha koja su meksa i ti si napravis meksi stap samom promjenom pozzzzzzz  vrha :hello2: :hello2:
Brzi od Bolena.

domba

Tako je, a da napomenem imaš i od istog proizvođača 150gramce lakše i teže tako da najbolje imat štap u ruci...

Darkobn

Vazi, hvala vam. Moram jos malo da proucim sistem onaj sa hranilicom, nikad nisam pecao tako. :)
Bisto i hvala vam :)

Darkobn

Zamolio bih vas da mi pomognete oko najlona. Citam da koriste osnovni najlon debljine 0.20 - 0.18, a najlon za podveze 0.15 - 0.14. Kako je moguce da najlon koji je 0.20 izbaci hranilicu koja je teska 60-70g plus koja je puna? Moze mala pomoc oko toga.
I drugo pitanje je da li se ta hranilica stavlja na glavni najlon pa onda udica na podvez, ili i hranilica ide na podvez ?
Ja razumijem da postoje jaki najloni, al' tako tanak a jak nisam jos vidio. Gledao sam ''Domeovi prakticni savjeti", pa me je on zbunio rekao da najlon koji je 0.20 ne moze da izbaci hranilicu veliku...

Ako moze mala pomoc oko ovoga.
Hvala vam i bistro