feeder stapovi

Autor kawasaki, Prosinac 12, 2012, 17:58:05

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Darac_s

Citat: Jožef1  u Studeni 24, 2019, 15:45:33
Daiwa ninja isprobana i moje mišljenje, za te novce bolji feeder štap se ne može kupiti - uloženo - dobiveno +5.

Slazem se u potpunosti !
Imam Ninju 50-150g 3,9m uparenog sa Daiwa Fuego LT4000, pecam vecinom na Dunavu i pokazao se kao odlican izbor !
Razmisljam da kupim i neki od 120g i 3,6m samo se dvoumim izmedju Windcasta, Excellera ili mozda ovog novon N'Zona koji je dosao nedavno.
Ali nije ni Ninja iskljucena...

Jožef1

Darac_s ( (Vár)Daróc?)  :hi: ninja 40-120, 360 nije heavy, što uopće ne znači kako se s njom ne može pecati na Dunavu i ne samo bijelu ribu....  :icon_thumright:  :hi:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

Jožef1

Kako je ipajdo77 rekao Cormoran GF PRO izuzetan feeder štap  :ok: još je nešto napisao ali..,  :icon_scratch:  :stripii: A tek Daiwa MEGAFORCE X 3050 sa borbenom kočnicom - priča za sebe  :takoje: Ta je rola stara oko 5 godina, varaličario s njom, već tri godine koristim za feeder štapove (što li je svašta prošla  :uf:), a još uvijek radi bezprjekorno  :takoje:  :icon_thumright: Nitko me ne može razuvjeriti: Daiwa je jedna od rijetkih rolni koja čak i u nižem cjenovnom rangu visoke je kvalitete  :icon_thumright:  :hi:

pajdo77

Šta je to Pajdo napisao a da se češkamo i smijemo. Daj prosvijetli nas. Nemoj biti nedorečen.

Jožef1

Citat: pajdo77  u Prosinac 03, 2019, 13:04:21
Šta je to Pajdo napisao a da se češkamo i smijemo. Daj prosvijetli nas. Nemoj biti nedorečen.
Pajdo nije napisao: Cormoran GF PROje kao bočica sa mlijekom za djecu  :mt1032: već je napisao kao s..a -toliko mu je mili štap :stripii:  :stripii: a to znači, kako miluje štap od nekih 15 cm udaljenosti i samo mrmlja, fina mekana  :eek:  :rofl2:  :rofl2:

Vuck0

Jozef, evo uzeo sam i ja Ninje 3.60  50-150  i upario ih sa Daiwa TD 412QD - masinice jesu malo teze ali tu nema greske :ok:  dosta pecam na dunavu sa  hranilicama 100/120gr pa zbog toga... 

Jožef1

Citat: Vuck0  u Prosinac 03, 2019, 21:06:08
Jozef, evo uzeo sam i ja Ninje 3.60  50-150  i upario ih sa Daiwa TD 412QD - masinice jesu malo teze ali tu nema greske :ok:  dosta pecam na dunavu sa  hranilicama 100/120gr pa zbog toga... 

Čestitam na kupovini  :ok: Po meni dobro si upario (subjektivno mišljenje), nečeš niti osjetiti ajmo tak nazvat + težinu role - dobar dril zaboravlja osjećaj težine... ipak su to štapovi 150g treba im takva rola.  :icon_thumright: I ja razmišljam o ninji 150g - mislim kako neću dugo  :icon_scratch: isto ide gore teža rola 55-ica. Neka te dobro i dugo služi, na radost sviju - kada nam budeš poslao fotke.  :headbang:  :hi:
ps. vau, ti iz BM  :icon_thumright: na proljeće invazija na Dunav,Puškaš...

Jožef1

Vuck0, role su unatoć težini 0d 440g-savršene za te feedere. Šta,nisi mogao uzeti lošije role  :uf:  :stripii:  :stripii: Ja već danima gledam upravo te daiwine role, samo su mi jako daleke  :dontknow:  :stripii:

Jožef1

Kada te se sjete prijatelji  :headbang: NEVIS ALTIVE CARP FEEDER 330, 50-150g Heavy. Tri qourver vrha,dvije staklo plastika + karbonski vrh.

maverick

Koja je svrha tog karbonskog vrha...on je jaci....ili slabiji...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Jožef1

Citat: maverick  u Prosinac 04, 2019, 17:33:49
Koja je svrha tog karbonskog vrha...on je jaci....ili slabiji...
Carbonski vrh bi trebao biti jači, a svakako je tvrđi. Kod mojih feedera- na carbonskim vrhovima (crvene boje) oznake su H-heavy. Recimo na Dunavu, valovi oni "sitni pa i malo veći" ne tresu carbonski vrh, kao stakloplastiku, isto se to događa kada piri vjetar. Puno puta riba uzima mamac, hoće i neće - pipka - ako je vjetar a vrh od staklopastiken ne možeš odrediti da li se vrh savija "trse"od vjetra ili od ribe a to se ne događa sa carbonskim vrhom. Ima tu bolji feederaša (profesionalaca) koji bi to bolje objasnili od mene- to su moja iskustva  :dontknow: a svakako je dobro imati vrhove iz raznih materijala  :icon_scratch: čak valjalo bi nabaviti i jako osjetljive vrhove,jer vrhovo služe samo za detekciju ugriza i nikada ne bi smjeli pukniti na ribi. Čim vrh odradi svoje- ostalo preuzima štapi rola... ali ipak glavni faktor je ribič  :icon_thumright:  :hi:

pajdo77

Vrh štapa se pri jačem vjetru stavlja špicem prema vodi,na visinu dva-tri cm od njene površine. Tada je sav najlon potopljen i vjetar ne ometa pecanje a detekcija griza je vidljiva  :hi:. Vrhovi feeder štapa osim što su dizajnirani zbog bolje detekcije također imaju svrhu da svojom savitljivošću omoguće dalje zabačaje nego što je to moguće nekim "klasičnim" štapovima. Feederom se naime sa obale baca hladno 60-70 metara. Što se vrhova tiče bio on karbonski ili od fiberglasa samo treba obratiti pozornost na njihovu nosivost a zašto uz obično dva karbonska većinom dođe i jedan od fibera pravo da kažem nit sam razmišljao nit imam pojma.

Jožef1

zašto uz obično dva karbonska većinom dođe i jedan od fibera pravo da kažem nit sam razmišljao nit imam pojma.

pajdo, misliš zašto uz dva fibera (stakloplastika)dolazi jedan carbonski? Iz jednog razloga_ Carbonski je jači i tvđi, te nije toliko osjetljiv (savitljiv) no drugi te na carbonski ne utjeću toliko vremenske neprilike.... Na tekućoj vodi Drava, Dunav špic se diže prema gore,, ali ne uvijek i zabacuje se uvijek nizvodno(koristi se carbonski vrh -barem ja). Drugo je stajaća voda (gdje vrh skoro da dodiruje vodu) ako je vjetar u pitanju. Znači okolnosti utječu na to, koje li vrhove koristiti i na koji način postaviti štap. Na tekućoj vodi koristim samo carbonske vrhove, razne jačine. Ja sam već nabavio za ninju dva carbonska i dva vrha od stakloplastike, drugačijih jačina nego što dobiješ prilikom kupovine štapa. Postoje neka pravila, svatko tumači i koristi na svoj sopstveni način. Slažem se sa g. Žagarom, a on govori "Feederi su postali ubojiti."  :dontknow:  :icon_thumright:  :hi: A pozorno slušam i pokušam naučiti što više, jer ribolov s feeder štapovima otvara -već je otvorila- drugu, višu dimenziju pecanja i ujedinjuje tri pa čaki više vrsta ribolova.  :hi:         

alex7777

pa vi idite pecat na te federe  :stripii:

No

:eek:

Za ovakvu ribu treba malo tvrđi heavy feder i sve    :ok: