boja strune

Autor Darko, Prosinac 12, 2012, 18:39:58

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Juzba

Ja sam se vratio na smok i zelenu :icon_thumleft:
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

sava zupanja

znaci crvena definitvno je najbolja po svim tim zakljuccima i teorijama?? meni nekako djeluje da bi tamno zelena ili siva trebala bit jako malo vidljiva. naravno govorimo o bistrim vodama,stajacicama i tako. jer na 15m dubine sam siguran da je smuđ ne vidi,bilo koja boja da je..  :toothy2:
sitan snijeg krupan smuđ

silure

ako cemo logicki zelena bi bola realna..iako se ja odlucio za zutu.. :icon_scratch:

Greys

Baš sam primjetio da na žutu nehvatam, kad stavim smeđu imam više udaraca, ali na zelenu lom  :toothy12:

kawasaki

saljivdjijo  :thumbsup:
sta bi bilo tek da stavis malo fluocarbona za predvez  :icon_thumleft: :toothy9: :toothy12:
Brzi od Bolena.

mossi

Kad sam prvi put pre 2 godine stavio beli Whiplash, koji sam dobio uz napomenu da se čoveku ne svidja jer se ni smudjevima ne svidja.
Bilo je porebno neko vreme da overim strunu.  :icon_tongue:
Ali .. koliko vidim posle pune sezone, ne smeta im ni bela.  :toothy9:

Pre par godina bilo mi je mrsko na feederu da pravim predvez pa sam počeo da pravim sistem bez
vrtilice i dodatnih kopči, znači direkt do udice, hebeno FLUO žuti damil 0.28mm i napecao se šarana!  :hello2:

MIKA

svi pricate samo o stuni pa neznam dali ima kakva razlika pod vodom izmedu strune i spage. i ne mogu vjerovat da se zelena tolko primjecuje u vodi. moje misljenje je da boja ne igra ulogu za smukija. ja lovim vecinom na zelenu a drug kuštro na zutu pa nekad ja lovim a nekad on. mada on više nego ja  :toothy9:  :icon_thumright:
Čovjek se rodio umoran, a živi da bi se odmorio :D

Kugla

Boja strune ne igra ulogu, koliko se ribe uhvati u razne mreže, da riba vidi te mreže ne bi bila u njoj, to je samo jedan primjer. Tako da po meni boja nema veze.

milan-so

Citat: MIKA  u Prosinac 09, 2013, 09:50:04
svi pricate samo o stuni pa neznam dali ima kakva razlika pod vodom izmedu strune i spage.

Nisu li struna i špaga isto?  :icon_scratch:

TopMix

Kod pecanja smudja na prirodne mamce,na muvanje, po mom misljenju boja strune neigra ama bas nikakvu ulogu, jer su svi ostali nadrazaji, koji inspirisu smudja za napad, toliko jaki da ga boja strune, sama po sebi, nece ubediti da odustane od napada.
Slicno je verovatno i sa vibracijom i izgledom varalice. Kad ga ubodes u zicu sa nekim nadrazajem nece on imati vremena da razmislja o boji strune.
Sad kad gledam one dve tabele na prvoj strani ove teme, malo sam u dilemi kod providnosti odredjenih boja jer se tu javljaju drastice razlike u metrima dubine.

kawasaki

Citat: mossi  u Prosinac 09, 2013, 09:03:48
Kad sam prvi put pre 2 godine stavio beli Whiplash, koji sam dobio uz napomenu da se čoveku ne svidja jer se ni smudjevima ne svidja.
Bilo je porebno neko vreme da overim strunu.  :icon_tongue:
Ali .. koliko vidim posle pune sezone, ne smeta im ni bela.  :toothy9:

Pre par godina bilo mi je mrsko na feederu da pravim predvez pa sam počeo da pravim sistem bez
vrtilice i dodatnih kopči, znači direkt do udice, hebeno FLUO žuti damil 0.28mm i napecao se šarana!  :hello2:
sarana pecam vec dvije godine iskljucivo na zuti najlon i lovim bolje nego prije i manje gubim ribu  :hello2: :hello2: :toothy9: :evil1: :thumbsup:
nastaviti cu i nagodinu pa ce mo vidjeti  :toothy9:
Brzi od Bolena.

rj

po meni boja strune neigra nikakvu ulogu ...lovio sam na zelenu...crnu...žutu ...crvenu....jedino nisam koristio one krićave fluo boje
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

kawasaki

a jel ti manje pada na zute ili na crnke  :toothy9: :toothy9:
Brzi od Bolena.

rj

ne zaebavaj u 50oj ću bit ponovo tata ...nema više karanja  :blob8:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom