Cijena ribolovnice.

Autor šime, Veljača 28, 2015, 16:27:46

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

raso

A ti nazoveš vodopravnog inspektora Tomića pa nisam baš siguran tko bi koga hapsio. đakovčani mogu odrediti članarinu koliko hoće ali visinu dnevne dozvole ne smiju i ne mogu mijenjati.

miha

Citat: dravski pecaros  u Ožujak 02, 2015, 16:02:57
Citat: Mudri  u Ožujak 02, 2015, 15:57:37
Kako je onda na Boroviku 100 kuna jš uvijek,ja od kada su digli na 100 više i neidem,da je 60 još bi i koji puta otišao probat ganjat baseve,ali ovako nema šanse....
opet pišem
400 kuna godišnja
60 kuna dnevna
to su cijene karata a ostalo drustva naplaćuju sebi i moraju za to izdati potvrdu..znaci akoti na papir napiše 100 kuna i da to platiš nemoraš..jel imaju dozvole dnevne koju ti mora prodati po 60 kuna plus neka potvrda ili sta vec sto zajednica određena naplacuje...
ajmo ispočetka kolko je godišnja dozvola kupljena u valpovu i belišće...

Klifton

Citat: Mudri  u Ožujak 02, 2015, 16:22:46
Znači  turim 60 kuna u đep i odo pecat na Borovik,i kad dođe čuvar ja mu ljepo kažem po članku toga i toga broj taj i taj nemoš mi otet više od 60 kuna,mislim da bi bilo lagano zvanje policije i specijalaca.....
Prvo moraš izvaditi dozvolu pa tek onda na vodu,na vodi nema ribolova bez dozvole.Nema vađenje dnevne karte na vodi,za to postoji par mjesta gdje se to može i to je riješeno u statutu,i to meni isto ima smisla,masa ribića bi se zavukla u granje pa ako me nađe dobro platit ču dozvolu ako ne nikom ništa.A ti ponesi 60 kn i izvadi dnevnu dozvolu  ako negdje to ima u Ðakovu i meni javi :occasion14: zezam se Mudri
Da se razumijemo ,ja nit sam zagovornik nit protivnik ovog stanja i ja bih volio đaba lovit,al pošto to ne ide držim se pravila igre,onako kako kažu ja tako radim ,kolko kažu platim ili neču loviti,to je samo hobi,ili nekome nije hobi?
Baš me zanimaju komentari nakon tzv.privatizacije voda pa nam privatnici odrežu tolko i tolko,i taj će zakon vjerujem ove godine nastupiti.a ova priča samo to potvrđuje i vodi njima vodu na mlin,jer se pokazuje da ribići postojećim stanjem nisu zadovoljni a u stvari ne znaju kolko im je dobro,moje skromno mišljenje.
Šime ulicu sam samo u kontekstu spomenuo,na dizanje bune na ulici ni u ludilu nisam mislio,mislim da bi se 80 % Hrvata smijalo,ma ne smijalo crkavalo bi od smijeha da se i ribići bune i protestvuju i u ovom ludilu od države i mase gladnih traže svoja prava,uostalom svi mogu pred ministarstvo sa šatorom samo se "po novom" to mora najaviti  :laughing7:
I ne treba se čekat 4 godine,u statutu negdje postoji vjerojatno ,koliki broj ribića može zatražiti vanrednu sjednicu,obićno bude 30% jer se to smatra ozbiljnom veličinom,pročitao sam par statuta.

šime

400 kuna je Pravilnikom određeno , ostalo su nameti tvoje zajednice , a ti nameti nisu u skladu sa pravilnikom pa tako niti sa zakonom .
   Pa odi pogledaj zakon o slatkovodnom ribarstvu . pa zatim i pravilnik o dozvolama za rekreacijsko-športskom ribolovu Narodne novine broj 187/03 i 58/04. Tamo vrlo jasno piše koliko može biti cijene ribolovnica .
   Naime nigdje nema opis na koji način se može više naplačivati ,dapače naglašava se da ne postoje druge cijene
A ovo o Boroviku Rašo je sasvim u pravu , pitanje koga bi policija hapsila u tvom slučaju sa 60 kn.

dravski pecaros

Citat: miha  u Ožujak 02, 2015, 18:14:51
Citat: dravski pecaros  u Ožujak 02, 2015, 16:02:57
Citat: Mudri  u Ožujak 02, 2015, 15:57:37
Kako je onda na Boroviku 100 kuna jš uvijek,ja od kada su digli na 100 više i neidem,da je 60 još bi i koji puta otišao probat ganjat baseve,ali ovako nema šanse....
opet pišem
400 kuna godišnja
60 kuna dnevna
to su cijene karata a ostalo drustva naplaćuju sebi i moraju za to izdati potvrdu..znaci akoti na papir napiše 100 kuna i da to platiš nemoraš..jel imaju dozvole dnevne koju ti mora prodati po 60 kuna plus neka potvrda ili sta vec sto zajednica određena naplacuje...
ajmo ispočetka kolko je godišnja dozvola kupljena u valpovu i belišće...
400 kuna DOZVOLA plus 100 kuna clanska društva..

Klifton

Citat: raso  u Ožujak 02, 2015, 16:46:01
A ti nazoveš vodopravnog inspektora Tomića pa nisam baš siguran tko bi koga hapsio. đakovčani mogu odrediti članarinu koliko hoće ali visinu dnevne dozvole ne smiju i ne mogu mijenjati.
Mislim raso da Tomic i njegov posao nemaju veze sa cijenom ribolovne dozvole i dnevne karte,to ne spada u njegov opis posla.

dravski pecaros

Citat: Klifton  u Ožujak 02, 2015, 18:39:17
Znači  turim 60 kuna u đep i odo pecat na Borovik,i kad dođe čuvar ja mu ljepo kažem po članku toga i toga broj taj i taj nemoš mi otet više od 60 kuna,mislim da bi bilo lagano zvanje policije i specijalaca.....
Prvo moraš izvaditi dozvolu pa tek onda na vodu,na vodi nema ribolova bez dozvole.Nema vađenje dnevne karte na vodi,za to postoji par mjesta gdje se to može i to je riješeno u statutu,i to meni isto ima smisla,masa ribića bi se zavukla u granje pa ako me nađe dobro platit ču dozvolu ako ne nikom ništa.A ti ponesi 60 kn i izvadi dnevnu dozvolu  ako negdje to ima u Ðakovu i meni javi :occasion14: zezam se Mudri
Da se razumijemo ,ja nit sam zagovornik nit protivnik ovog stanja i ja bih volio đaba lovit,al pošto to ne ide držim se pravila igre,onako kako kažu ja tako radim ,kolko kažu platim ili neču loviti,to je samo hobi,ili nekome nije hobi?
Baš me zanimaju komentari nakon tzv.privatizacije voda pa nam privatnici odrežu tolko i tolko,i taj će zakon vjerujem ove godine nastupiti.a ova priča samo to potvrđuje i vodi njima vodu na mlin,jer se pokazuje da ribići postojećim stanjem nisu zadovoljni a u stvari ne znaju kolko im je dobro,moje skromno mišljenje.
Šime ulicu sam samo u kontekstu spomenuo,na dizanje bune na ulici ni u ludilu nisam mislio,mislim da bi se 80 % Hrvata smijalo,ma ne smijalo crkavalo bi od smijeha da se i ribići bune i protestvuju i u ovom ludilu od države i mase gladnih traže svoja prava,uostalom svi mogu pred ministarstvo sa šatorom samo se "po novom" to mora najaviti  :laughing7:
I ne treba se čekat 4 godine,u statutu negdje postoji vjerojatno ,koliki broj ribića može zatražiti vanrednu sjednicu,obićno bude 30% jer se to smatra ozbiljnom veličinom,pročitao sam par statuta.
.ako ribic nije u zajednici di se nalazi voda na kojoj planira pecati nije duzan dozvolu unaprijed vaditi....kako da ja ako planiram pecati na jošavi i doc u subotu 5 ujtro izvadim dozvolu???dođem u đakovo kupim i odem kuc drugi dan dođem pecati???

kawasaki

u Dj je dozvola 400 kn godisnja, a dnevna 60 kn.  :ok:
Brzi od Bolena.

šime

Pa tu i je jedan od problema , nemože se doći do Statuta .A zašto ne prosvjedovati u zakonskim okvirima ako nešto nije u redu .
  Statut skrivaju kao zmija noge. A čekati i vagati politički trenutak za bilo kakvu demokratsku akciju i nije baš ok , jer tko kaže da če sutra ova situacija biti bolja.Pa po tome može se čekati i 10 godina.Pa uredimo svoje dvorište  pa onda dalje i tako nizom.
   Poanta je ta da su ljudi birani od nas kao članova pobrkali pojmove , zaboravili su da su oni tamo zbog nas ,a ne mi zbog njih.Činjenice stoje da nisu ispunjena očekivanja večine cjelokupnog članstva , pa čemu onda šutjeti i ne mijenjati ako treba , a slažemo se večinom svi da se mora nešto mijenjati.
    Ma na kraju da se ne ponavljam , dali je možda netko voljen izvuči sve probleme koji su pisani na ovom našem forumu i staviti na jedan papir i to da bude osnova za promjene .Svi problemi koji nas sve ovdje muče su na ovom forumu samo ih treba skupiti i evo to je to.

šime

Kawasaki to je jedina ispravna naplata ribolovnica - dozvola

kawasaki

A sto se mene tice ja bi uz dnevnu uveo jos 60 kn dodatak za ribu i uredjenje okolisa....

Pogledaj teme o Josavi i Boroviku i vidjet ces koliko se ljudi naradi da bi pozicije bile takve uredjene i sl...
i onda ja radim ko idiot cijelu godinu a dodje mi rodjo za 60 kn s familijom i sjedne po vrbu koju smo mi posadili vec treci put jer ju takvi pokidaju... i koju poljevam kad sam na vodi. nalozi vatru bas tamo di je ladovina pa nek ja iduci put sjedim u zgarezi... zatim ponisti travu koju mi kosimo i ostavi snece pored kante ne niti u kanti koju mi opet praznimo...
e sad ga hebi za 60 kn.

to za 60 kn za otvorene vode je ok al za ovakve ne.

e da i jos drmne sarana 4 kg i ponese kuci i par kg bjele  :uf:
Brzi od Bolena.

raso

Citat: Klifton  u Ožujak 02, 2015, 18:43:56
Citat: raso  u Ožujak 02, 2015, 16:46:01
Mislim raso da Tomic i njegov posao nemaju veze sa cijenom ribolovne dozvole i dnevne karte,to ne spada u njegov opis posla.

Ima, ja ga pitao. On je vodopravni inspektor.

kawasaki

moj Šime da ti zasuces rukave par godina kod nas onda bi te pitao.  :ok:
Brzi od Bolena.

Klifton

Citat: dravski pecaros  u Ožujak 02, 2015, 18:47:16
Citat: Klifton  u Ožujak 02, 2015, 18:39:17
.ako ribic nije u zajednici di se nalazi voda na kojoj planira pecati nije duzan dozvolu unaprijed vaditi....kako da ja ako planiram pecati na jošavi i doc u subotu 5 ujtro izvadim dozvolu???dođem u đakovo kupim i odem kuc drugi dan dođem pecati???
Pošto imam godišnju ne znam točno ali znam da je lani bilo na Petrol pumpi,zovko pumpi ,na brani,kupi ti je kolega dan prije itd itd ima više mjesta gdje se dozvola ali samo dnevna može 24h kupiti,informiraj se,nitko ti nije dužan donijeti dozvolu na vodu,a lovit ne smiješ dok ne kupiš dozvolu,inače si u prekršaju.Imaju sve informacije sa brojevima telefona čuvara i svega ostalog na stranicama udruge.Dravski sad teraš mak na konac,ni ja ne idem na stranu vodu dok se nisam dobro informirao gdje idem,gdje kupiti dozvolu, kod koga i kada,i pošto,to je riješeno na takav način i meni je to potpuno u redu.Ne pada mi na pamet sjest na vodu loviti bez dozvole.

kawasaki

nemoze se pod 60 kn stavi neka rupa od ciglane i Borovik...

kraj price

ili moze al onda bi Borovik postao ko rupa ciglane jer nebi bilo love za trimere..sjekire..ribocuvaru za gorivo...ribicki dom... i sve sto treba. :ok:
kupnju ribe kapitalne jer ne uspjeva prirodni mrijest sarana npr
Brzi od Bolena.