Harrison Spin blank

Autor Retfalački mačak, Prosinac 12, 2012, 19:37:06

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Retfalački mačak

Držao u ruci jučer gotovi-uvezani štap-Harrison Primeur Spin blank 8ft - 75gr. Složio ga majstor Darko. Vlasnik je dao tokariti prstenove koje je obojio u crveno. Štap prekrasno izgleda, tanak je, sa malo debljim vrhom, slabije konusan, debelih stijenki, tvornički ukrasno pojačan na dva mjesta (spoj i početak blanka iza držača role), lagan je, jak i fino leži u ruci.
Danas u Carpisti držao taj -Harrison Primeur Spin blank 8ft - 75gr i dužine 9ft. Poželio imati kraći.
Stjepan je bio izuzetno ljubazan i  susretljiv, vrlo pohvalno.
Kakva su vaša iskustva.

augentaler

...mali ispravak...nije primeur nego VHF 8ft 75gr

VHF je ipak za malo "modernije" ribolovce za razliku od od primeur-a koji je "old school" parabolik.

Retfalački mačak

Citat: augentaler  u Prosinac 12, 2012, 20:02:34
...mali ispravak...nije primeur nego VHF 8ft 75gr

VHF je ipak za malo "modernije" ribolovce za razliku od od primeur-a koji je "old school" parabolik.

Ispravak netočnog navoda se prihvaća. Ispričavam se na pogrešci. Ali štap je čini mi se mrak, bar na suho.

augentaler

Namjenio sam ga kao rezervni štap za ribolov iz čamca...
Imao sam prije par godina jednog harrisona 5-45 iz cmw radionice i nije mi legao za voblerisanje, točnije, balans mu je bio katastrofa pa sam ga prodao. Postavim slike dočim ih nađem...

Hunter

od svih harrisona koje sam probo,a probo sam sve,jedino mi je lego 60 gramac vhf,brzi je od 45 i 70 gramca.usput je i puno bolje izbalansiran.o je jedini jaci stap za smudja kojeg nisam promjenio vec 4. godinu,a volim menjat stapove da je to milina!

Retfalački mačak

Citat: augentaler  u Prosinac 12, 2012, 20:16:35
Namjenio sam ga kao rezervni štap za ribolov iz čamca...
Imao sam prije par godina jednog harrisona 5-45 iz cmw radionice i nije mi legao za voblerisanje, točnije, balans mu je bio katastrofa pa sam ga prodao. Postavim slike dočim ih nađem...
Točno, štap i uvezani i blank je u debelom debalansu i vrh vuče prema dolje. Stjepan je naveo kao razlog debljinu stijenki gornjeg dijela, a naroćito debljinu vrha(ispada da je skoro puni vrh-zato je izrazito jak). Probao ga u radnji. Štap pod većim opterečenjem kreće u paraboločno savijanje skoro do polovine gornjeg dijela. To je dobro za dril, ali čini mi se ne za jaču kontru.
Darko na složenom štapu u kapu ubacuje štapić olova.

augentaler

Mislim da će staviti 30-tak grama otežanja + stara caldia 3500 = taman :kacsint2:

augentaler

Evo cmw harrisona...to je bivši štap g. škare te bivši moj...

malo me tinypic capr!

Uploaded with ImageShack.us

kawasaki

ajd ga izvazi sa tim otezanjem gotov stap da vidimo koliko ce biti tezak

osobno imam Vhf 60-120 i to je motka za somove tuc po glavi  :headbang:

nesvidja mi se jedino taj preblagi konus

tj stap u vrhu kao palac a onda kad  ga pogledas dole ono elegantno tanak
Brzi od Bolena.

augentaler

237 g sa dvostopnim vodilicama Kigan zirkonium 7+1, dps 18 i eva

http://www.carpista.com/shop/product.php?id_product=644

IVEK 85

Citat: Hunter  u Prosinac 12, 2012, 20:31:08
od svih harrisona koje sam probo,a probo sam sve,jedino mi je lego 60 gramac vhf,brzi je od 45 i 70 gramca.usput je i puno bolje izbalansiran.o je jedini jaci stap za smudja kojeg nisam promjenio vec 4. godinu,a volim menjat stapove da je to milina!
Ako misliš na 60-gramca koji je bio kod Slavena,odličan štap još dan danas neznam zakaj sam ga prodal! :BangHead:

Hunter

ne mislim na tog nego na mog sa malko boljom opremom!ti si ga prodo meni za njega ako se ne varam za cjenu blanka + 200 kn!jel!?
ja sam stavio pluto i lakse vodilice na svog.

IVEK 85

Mislim da je oko 1000 kn bilo,ako imaš di probat Baitjiggera od Dream Tackle,70 gr.,topla preporuka,ja ga nisam još uzeo al imam ga na nišanu!soory za off

genjura

šta kažete za 10ft 35-75gr ,da li bi bio dobar za štuju?