Baranja predator cup - pravila i prijave

Autor raso, Ožujak 20, 2015, 11:36:30

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

vatrogasac

Cek da se formira vlada, Raso je sad sav u tome

Lale D.G.O.

Ima li kakvih novosti vezanih za filmić sa rašinog kupa...čuo sam se sa željom prije par mj. i tada još nije bio  gotov. Zar je moguće da je od tada prošlo 2god i još bema ništa?

Hunter

čekaj malo,postprodukcija košta!imaš datum izlaska na www.imdb.com !

Darkestrah

I love the smell of napalm in the morning. Smelled like...victory.

Lale D.G.O.

E Šima,Šima...
Al si me sad...ja se ponadao,kad ono K
:violent1:  :uf:

šajzika

Jel ovo neko odlucio kvalitetno napravit
Audentes fortuna iuvat

Darkestrah

Je... pitati će Rašu za detalje, da bude vrhunski!

Poslano sa mog Lenovo P70-A koristeći Tapatalk

I love the smell of napalm in the morning. Smelled like...victory.

šajzika

Možeš ti reći šta hoćeš  ali momcima je bilo izvrsno. Podruzili su se i zabavili. Nekad nevolja bolje spoji covjeka i pruzi bolji dozivljaj
:stripii: :stripii:
Krivo mi, oteli mu koncesiju na cup :stripii:
Audentes fortuna iuvat

dalien

Predator Kup baranje 2018 - izvještaj

17 ekipa nastupilo, 35 bassova u mjeri doneseno na vaganje..

1. VIP TEAM(Branko Stojakovic, Daniel Cacic) (Srb) 2.825 kg (5)
2. Savage Gear team (Dalien Mazda) 2.620 (5)
3.Hang over team (@Ivan Mujovic,Srdjan Gajcic) 2.605 (5) najveca riba 1,04kg
4 .Bass team Petnja (Andelko Jazvic, Kruno Jaksic) 2.580 (5)

Dva dana nakon Predator Kupa Baranje Topoljski dunavac 26.05.2018 još uvijek mi se nisu slegli dojmovi.
Svi ti lijepi momenti koji su ostali u sjećanju još su uvijek raštrkani i ne znam koji mi je draži od kojeg, a ima ih jako puno. Cijela priča o Puškašu kao bass vodi je (za mene) počela prošle godine kad je moj dragi pijatelj i ljudina Tibor Nađ javio kako ih dobiva na trolling. To je za mene bila prva pouzdana informacija da ih tamo ima u dovoljnom broju za smislen ribov. Organizirali smo se nas par iz bass lige i napravili trening sa tri ekipe od kojih su dvije ispunile limit. Kruno je ulovio čontu od 1,75 kg i uhvatili smo ribe iz pet do šest različitih generacija riba . Napokon - nova bass voda u Hrvatskoj!
Sve ovo je budno praćeno od strane predsjednika Osječko Baranjskog ribolovnog saveza gosp. Anđelka Martinovića koji je u startu dao veliku podršku i dobrodošlicu bass ligi na Puškaš. Nažalost, kolo bass lige na Puškašu na glasanju vijeća ligaša nije prošlo, međutim Anđelko i trgovina Žabica iz Belog Manastira su bili odlučni da nastavimo sa promocijom Puškaša kao bass vode i vrlo brzo se rodila ideja o bass kupu iz čamaca po pravilima HLPG-a. Odabran je datum 26.05. i odlučeno je da ima dovoljno mjesta i za paralelan kup sa obale.
Kao povjerenik HLPG-a i promotor brenda Savage Geara koji je podržavao ovaj kup uključio sam se u promociju ovog kupa i prvo ideja je bila da odlovimo kup sa kolegama iz Srpske bass lige u kojoj se natječe čak dvanaest ekipa. Poruka kolegi povjereniku Darjan Majoru uz kratko objašnjenje o čemu se radi i odgovor stiže za dva dana - dolazi deset ekipa iz Srbije! BAAAAM!
Većina ekipa je stigla je stigla već u petak i u Tiborovoj vikendici je lagani dernek.. Kuha se ćobanac i izmjenjuju se priče, vicevi i anegdote. te naravno tko ima najvećeg..... bassa!
Na startu prvog internacionalnog kupa na bassa iz čamaca u Hrvatskoj se pojavilo čak 17 ekipa!!!
Sama činjenica da ima toliko bassevskih fanatika ma činila iznimno sretnim.
Tekma nije bila lagana, međutim ulova je bilo i Puškaš je sa vrlo dobrim položio kao bassovska voda. 35 riba u mjeri je donešeno na vaganje, deset od sedamnaest ekipa se upisalo sa ribom u mjeri. 1,04 kg je bila naveća riba - O-D-L-I-Č-N-O!
Puškaš ima 12 kilometera, međutim ovaj lovni dio je oko 5 kilometara su uglavnom nepregledni redovi trske u kombinaciji sa travom. Ribe u trsci i nije bilo previše, već je većina ribe bila oko tvrdog zaklona u smislu čamaca, stupova, molova, dokova....
Prvoplasirane ekipe su bile one koje su to na vrijeme shvatile, iako su težine bile vrlo blizu....prve četiri ekipe koje su imali limite u manje od trideset deka!
Pobjednici su bili VIP TEAM (Branko Stojakovic, Daniel Čacic, Srb) 2.82 kg (5), drugi Savage Gear team (Mazda-Dalien) sa 2,62kg , treći Hang over team 2,60 (Ivan Mujovic,Srdjan Gajcic, Srb) i četvrti Bass team Petnja (Anđelko jazvić. Kruno Jakšić) sa 2,58 kg.
SLijedilo je proglašenje i dodjela vrijednih Savage Gear nagrada, te kratko druženje jer je većinu ekipa čekao dugačak put kući.
Sa obale je nastupilo 34 natjecatelja. Pobjednik je bio Luka Barić sa bassem od 480 gr, drugi je bio stari lisac Roman Stivi sa basem 410 gr i običnim grgečem od čak 480 gr, treći je bio Mario Mrđa sa bassem od 240 grama
Organizacija kupa je bila zaista fantastična. Cijela natjecateljska staza je bila pokošena, što je natjecateljima sa obale uvelike olašavalo ribolov, a nama s čamcima olašalo spuštanje i vađenje čamaca. Doručak i ručak vrlo ukusni, nagrade vrijedne, podijeljene su čak i zahvalnice Osječko-baranjske ribolovne zajednice.
Velika zahvala Ribolovnoj zajednici Osječko baranjske i predsjedniku Anđelku Martinoviću na domaćinstvu i organizaciji ovog natjecanje, te što prepoznaju potencijal koji bass kao atraktivna ribolovna vrsta ima u razvoju ribolovnog turizma(17 ekipa je odlična brojka za bilo koji špinerski kup, a kamo li onaj ciljano na bassa!). Hvala glavnom sucu gosp Stjepan Živiću. Zatim hvala Gosp. Zdravku i ribolovnoj tregovini Žabica iz Belog Manastira na Organizaciji i vrijednim nagradama isto kao i brendu Savage Gear koji je podržao ovakav kup i druženje. Osobno se zahvaljujem kolegama koji su se u tako velikom broju odazvali iz Srpske bas lige, te Tiboru Nađu koji nas je većinu ugostio u svoj vikendii, te svim ljudima koji su se pojavili na vaganju i na bilo koji način podržali ovaj kup i bass ribolov na Puškašu!

Što se samog Puškaša tiče, moj partner Mazda i ja odlučili ostati odloviti u nedjelju prijepodne prije polaska kući i malo razraditi šablonu koju smo otkrili potkraj natjecanja u subotu. U četiri sata ribolova uhvatili smo dvadesetak bassova od kojih je najveći bio čonta od 50 cm i 1,64 kg, zatim jedan od 1,20 kg i četiri-pet riba oko kile. Limit bi bio preko 5,5 kg!
Bassa u Puškašu definitivno ima, međutim zna se zadržavati na specifičnim mjestima, pa ribolov zna biti težak, također ga nema svugdje, stoga se treba malo potruditi i brzo mijenjati pozicije kako bi se locirao. U šestom mjesecu i na jesen bi ribolov trebao biti puno bolji za razliku od ovog poslije mrijesnog perioda, pa se nadam da ćemo vrlo brzo vidjeti i nove ribe!

Dalien