zimski ribolov bele ribe

Autor genjura, Prosinac 13, 2012, 15:34:19

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

genjura

evo polako i ovo počinje . bio danas i naravno promašio mesto za puno i uvatio  muda od labuda :icon_rr:.bez obzira na sve počela je pecati samo treba mesto potrefiti :alas:

Hemingway

Kakvu prihranu u zimskom periodu im dajes i koliko prihranjujes i kako ?
Nadam se da nije puno pitanja odjednom ali po meni interesantna tema ...
,,Starac i more"
,,Dunav mi u Venama "
"Zamislite koja bi tisina nastala kada bi ljudi govorili samo o onome sto znaju." - Karel Capek

genjura

evo napokon se setih odgovoriti  . kod nas je slučaj sa belom ribom da nema potrebe sa ičim prihranjivati pošto uglavnom bude na istom mestu svake godine . bude je čudo jedno i radi dobro 30-tak dana ,onda fino dođe voda i ona se jednostavno preseli u vuku pa tamo nastavimo .e na vuci je već druga priča .velika količina hrane nije potrebna ali je potreban kontinuitet hranjenja ,uglavnom šaka dve kukuruza i do 1 kg hrane i to ukupno hrana +dodaci(prezle ,šrot ,mekinje kako ko)

Hemingway

tu kolicinu hrane ubacujes u kojim kolicinama i u kojem vremenskom razdoblju ?
,,Starac i more"
,,Dunav mi u Venama "
"Zamislite koja bi tisina nastala kada bi ljudi govorili samo o onome sto znaju." - Karel Capek

pajdo77

Kako je ono bilo par dana u debelom plusu ja si isplanirao da ovaj tjedan odem malo zabacit na fider pred kuću. Namontiro štap,potrpo hranu u ruksak,spremio stolicu i reko sad ću malo guštat ko gušter na suncu i peckarit bjelu ribu ako ju privučem na hranu kad ono prc Milojko. Uvjek neka neispravnost čim ja nešto sebi zacrtam.

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

pajdo77

Bio ja danas fiderisat dobra četiri sata. Sunce napokon izašlo,sa preke strane zavjetrina,ma milina jedna. Bjela se baš i nije javljala. Hranio svakih 5-10 minuta,u hrani živih i mrtvih crva al neće tj.možda bi i uzimala da sam ju napipao. Na ovu još hladnu vodu valjalo bi sonarom prvo nać gdje je legla pa onda počet pecat.ovako napamet teško da ću ju ja napipat,ona je sad negdje u zimovniku no valjda će skoro počet rast pomalo i temperatura vode,taman se ona izmrjesti pa ćemo se onda hrvat

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

SMT

Ovo spada u prolećni ribolov.... Svidja mi se mnogo, kako god...

Kakav pribor, voda lepota, sistem, kacenje mamca,  tehnika “varalicarska”, strma obala, a od svega kakav pristup ribolovu( mirna ruka, minimum opreme i mobilnost) :hi:... Posvecenost, koja donese pravi osecaj...Vidi se jedno zadovoljstvo na kraju... Mora biti sa takvim štapićem, pumpanjem i drilom...

im84

Begi i dalje radi odlične video materijale i prezentacije. Bravo!
#foxrage
#fox_rage_fishing

pajdo77

Jel peca netko bjelu na ulazu u luku i tamo okolo? U ovo doba godine su znali čučiti i pecati

Poslano sa mog SM-A202F koristeći Tapatalk

dravski pecaros

Ja sam probao u Nardu na Dravi dinar uvijek hvatala bijela riba i ni pec...

pajdo77

Pa šta je to? Tu na ulazu u luku je bilo kao na takmičenju kad krene bjela u zimovnik

Dunavski vuk

Citat: pajdo77  u Veljača 08, 2022, 19:45:21
Pa šta je to? Tu na ulazu u luku je bilo kao na takmičenju kad krene bjela u zimovnik

Neki dan bio, u 3 sata pecanja, 40ak plotica od pola do kile i jače. Sve sportski izvadis i vratis.. na pola gliste i dva crva

pajdo77

Ajd nek netko lovi. Ma treba ih puštati,ne pravim razliku između vrsta,riba je riba. Svi ćemo mi lagano na fider i plovak ako se hoćemo ispecati a tko zna do kada će i bjele biti. Beton,sve pliće,neće se ni ona imat ovdje gdje mrjestiti.