DOK

Autor mossi, Ožujak 26, 2015, 15:40:46

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Smithwick maniac

Ubojica za bajina uz samu obalu pri brzem vodenju!
Koja je max.velicina 5,6 cm?
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

DOK

Ovaj na slici je 6 cm, al bude upravo zbog Bajina uskoro i 8 cm na raspolaganju. Ima dana kad neće ni kastmaster ni površince, nego baš te sitne silikonce a Bajina mi je gušt loviti, pogotovo dok čekam raub smuđa oko kamena !

Lomnica_city

To da su sitniji silikonci nesportski jer selektiraju malisane je u neku ruku zabluda, jer nije primenjiva globalno nego recimo vazi za Dunav, mozda jos negde ali...

Kod nas je situacija obrnuta, V.Morava je reka 1/10 Dunava a negde i dosta manje, pa opet ce se mnooogo lakse dobiti udarac smudja na silikonac 5-8cm nego 10 i preko cm, iako im se u zelucima povremeno nadju solidne ribe, nedavno drug nadje sljivara od 300gr u smudju od 5,5kg koji je zgutao Kopyto 7,5cm!

Neretko da bi ista uhvatio moras bacati sitnis tipa Manns 6, Kopyto 6,5-7,5, Orka 7 ili neki tvister oko 3", a komadi su najcesce 2+ kg pa do 10+kg, moji najveci su bili na 6,5cm Kongera 3+ i 6cm Atraktora skoro ravno 10kg...
Drug koji redovno jurca za smudjem ("klinac" bez obaveza i porodice pa moze) imao je jesenas i zimus 40-ak komada na slicnom broju izlazaka, a to je odlican skor za nase terene, prosecan komad skoro 3kg a najlovnije varalice Manns 6cm i neki mislim AP tvister od oko 2-2,5"!!

DOK

Nadam se da me niste tako shvatili, uzme u ljetnim mjesecima smuđ najdraže ono čega najviše ima a to je sitna mlađ, samo uzima ga i sitan smuđ a neki ne mare za veličinu. Nakon mrijesta kada krene jesti on je usitinu alavo biće, evo fotke od danas sa Save, iako je imao svježu babuškicu u ustima, marnio je uredno i Trigger 12-icu (oboje i dalje plivaju Savom)

Da se vratim na temu Trouty Shad-a, osmicu nisam proporcionalno skalirao nego namjerno neke djelove uvećao sa ciljem da dobijem mamac koji mi pokriva onu srednje jaku vibru, evo uporedbe na 3D nacrtu:

DOK

Prije 6 tjedana smo bili na sjeveru, u pauzi štukolova išli smo na bakalare, kolege na tradicionalne Pilkere, ja na Toby, evo kratki filmić, oni jednog - ja u 5 zabaca 5 riba ! kasnije je bilo još 50-tak ulova al ove sam uspio snimit kamericom.

mossi

E vidim sad gde grešim, tog narandžastog sam bacao dva dana po plavo dunafo i nijednog bakalara nisam uvatio!  :veryangry: :crybaby2: :uf:  :stripii:

Respect, lepo jato ste uboli, lepo pecanje!  :icon_thumright:

DOK

Eeee Mossi Mossi, za Dunavske bakalare moraš Toby 11 uzeti, ne slušaš me...   :laughing7:  :rofl2:

Mudri

Probaj stinger ako imaš.možda se iznenadiš....

DOK

i jedan i drugi mamac imaju svoje mjesto i vrijeme primjene, samo je ovo tema za silikonce, pa.....

Mudri

Kad smo već kod silikonaca,onu glisticu od tobija hoće i som i smuđ,ubistven za vertikalu,provjereno na Dunavu,jako je ljepo radio,samo ga još nisam probao bacati,a vjerujem da bi i kod bacanja bilo rezultata jer jako ljepo radi,za nevjerovat...mora se doći po novu zalihu.....

DOK

Mnoge je Toby iznenadio, jer je malen repić u odnosu na duguljasto tijelo, ali ta suptilna vibracija zna nekad biti odlučujuća.
Orange Pepper je inače kolor sa dosta UV pigmenta pa je dobro vidljiv u dubini, i gore na Baltiku i sjevernom moru radi odlično, vidim to po narudžbama, pola količine je ta boja a druga polovica su 5 drugih kolora.

domba

Danas napadamo sa Spickey-em!

DOK

Evo malo Spickey-a 11 u jesenjim kolorima:

Kugla

Odlični, i sad ti nemoj kupiti  :clap2:

TopMix

Uzeo sam danas na sajmu (NS) nesto od lastavica od (valjda) 15cm. Daluju obecavajuce. Ima li kakvih iskustava sa lastama?