ELEKTRO PENTE

Autor mossi, Prosinac 13, 2012, 16:05:57

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Ima to po netu, ali tu igra 100 parametara od stanja akumulatora, temperature,
potrošnje motora, brzine čamca, jel mi se sad baš žuri ili može i polako.

Sve u svemu epenta da gde za to ima uslova.
Ovo rudarenje i teglenje je mnogo gore nego mali motor sa ugradjenim rezervoarom.

maverick

Ja se često vracamnocu po par km do veza pa sam imao viziju kako cu to činiti s elektro motorom...komplicirano sve to strpati na malo čamac...od panela do toliko akumulatora....brzo sam odustao od te ideje....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Rap

Koliko su ti jeftileni za more otom-potom!I Minn kota ima seriju riptide za morsku vodu. Ne vidjeh puno panulaša na elektro pentu, barem u mojoj okolici niti jedan.Ono što preporučuju je pramčano postavljanje, ne krma. Mislim da je Srđan to pojasnio.
Bolje mali benzinac i to dvotaktni.

majstor

I meni se čini da mi je pametnije za to malo koristiti ovaj motor što imam - od jedne konjske snage i 100 kila.  :stripii: :stripii:

majstor

Nisam izdržao, kupio sam elektropentu 32 lbs na Ebay-u. 99 E sa dostavom u Njemačku, a rodbina dolazi za Uskrs. Za nju uredio jedan limeni čamac koji mi je bio višak i upario sa gel akumulatorom od solara od 50 ah. Služit će za hraniti ribu kad je voda mala i ne mogu dobaciti hranu dovoljno daleko, stotinjak metara na dan. Dvoumio se između čamca i brodića na daljinsko. Javim kako ide za desetak dana.  :takoje: :hi:
Poznavajuć sebe, neće ni brod dugo čekati.  :uf: :baba:

pajdo77

Mislim da bi ti taj poslić odradio čamac na daljinski. Ovako vuci motor,vataj akumulator,sto čuda. Onako sa čamcem na daljinski se lijepo igraš i odradiš posao. :ok:

majstor

Ne skidam ni Yamahu cijele godine, leži u šumi na izvolte. Niko ne dira jer znaju čije je. El. motor je ispred kućice i zaštićen je kamerama.  :ok:

pajdo77

Nije poanta hoće li ju netko ukrasti nego šta je tebi jednostavnije za samo hranjenje. Ako imaš još stvari gdje ti se elektro penta uklapa u tvoju viziju onda je to drugi par opanaka

majstor

Da dolazim po tebe sutra?  :sha:  Limeni čamac sa el. motorom je za okolo kuće, najviše 100 metara. Za malo dalje služi veliki drvenjak sa Yamahom. Brodić za hranjenje kupljen. Nosi 2 kg. hrane - moram ga puniti desetak puta ovakav čorav i saginjati se.
Ovako el. motor plus jedna konjska snaga i sipam hranu direkt u usta.  :uf: :clap2:

majstor

Jućer isproban el. motor za čamac. Solidno gura limeni čamac od 4 metra, čak i u vodu. Testiranje trajalo kratko zbog pljuska. Možda stavim video. 32 libre, 5 brzina za naprijed, 3 za nazad. Gel ak. 50 ah težak preko 20 kg, nezgrapan za nositi, a napravljene su komore pa moram nešto iskemijati. Uglavnom ispunio očekivanja.  :wave:

DJ17

Pozdrav, molim Vas da mi realno kazete koji ni mi el. motor preporucili(lbs,proizvodjac...) i koji akumulator za A lu camac(5x1,25) uglavnom dvojica u camcu, treba mi iskljucivo preko ljeta za buckanje da se ne moram veslom namestati u koju rinu zelim proc i ponekad za vertikalu...?

mlb

Osapian haswing 55lbs (ima ga mislim u kapitalcu za nekih 1800kn za keš) , baterija 70-ak ah i završio si posao! :ok:

dxdandy

@mlb

daj molim te ako znas, taj Osapian haswing 55lbs, koliko bi recimo on mogao imati KS-a kad bi se to moglo preracunati ili recimo usporediti sa Tomos T4 kojeg imam. Recimo da bih ga na moru trosio, za odvesti se do neke tocke gdje cu ribati max. 500-700m od veza i nazad isto toliko ili za laganu (sporu ) panulu...cca na 100m od obale i vozanje duz mjesta. Gurao bi mali gumenjak duzine 320cm i sirine cca 145cm sa drvenim podnicama.

Thx !  :notworthy:

maverick

Ugrubo rečeno  oko 1 ks...to je motorić od 660 w a recimo, uporedivo ili ne...jedna KS je recimo 750w...ja sad ovo pišem onako napamet pa neka me netko ispravi ako grijesim...Obično se covjek razočara kadd to stavi na čamac...ne ide nikako....ja sam ga jedno bar pet puta htio kupiti i uvijek odustanem....ali za ono sto je netko gore napisao ...korekcija kad buckas...vertikalica....spust prema vezu....itd itd nije loše ako se da covjeku zezati s tim....prvenstveno mislim na bateriju...Sve to skupa nije ni jeftino...Evo ja sad stavljam bateriju zbog webasta...pa onda kontam jedan mali panel...pa onda mi se opet otvara prostor za elektro motor preko ljeta  :stripii: :stripii: Ustvari budalaštinama nikad kraja
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dxdandy

Mislio sam da je malkice jace od 1ks. Ljetos sam vidjao nekog lika i na kraju ga zaustavio i malo pricao sa njim na moru. Uglavnom ima neku plasticnu barku od 5m i elektropentu od 40lbs sa akumulatorom od cini mi se 50 ili 60ah. Kaze da mu je to dovoljno za neloliko dana ( do 7 dana ) da se odveze od veza pa do mjesta gjde peca a da ne puni akumulator uopce. Recimo da mu je put tamo i nazad cca do 0,7-1km. Kako sam ja sa obale spinao i gledao ga kako odlazi i dolazi, sto mi je finu putnu brzinu imao. Meni je ta brzina kojom se on vozao dovoljna ili cak mozda i zeru prebrza za panulu ali ok, lako se smanji brzina. Znaci da bi ovaj od 55lbs trebao biti neto cak jos i nesto malo brzi ako bi zatrebalo. Nije mein problem da ga punim i svaki dan ako bi on mene mogao gurati nekom solidnom brzinom od cca 2-3 cvora recimo do 2 sata.
Samo sto lik nije koristio ovaj motor nego mini kotu onu bijelu bas kao za salt water snage 40lbs. E sada dali ona mozda bolje radi, bolje stedi energiju uz isti ili bolji ucinak e to pojma nemam ali neki bog mora biti kada je duplo skuplja a slabija za skoro 30%.

TXH !