Istranka

Autor bb, Ožujak 29, 2015, 15:43:42

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

bb

evo ovo je za penzionere,u koje sam i ja uključen

maverick

Morska plovila...kod nas su malo nezgodni ako pozelis otici i na sprud jer imaju nesto dublji gaz...Kod nas puno vece domete i brzine postizes s ravnim tabanom nego s ovim...ali...zna ih se naci po oglasima za male novce pa da se fino sredi posluzice i na rijeci za male pare
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

bb

Jasno je meni sve negativno s tim morskum plovilima i rijekama,ali se da nać za sitne pare a ona s motorićem 6 ks ide ko čiklina još imaš i sobicu.Zbrajo sam one troškove za elektro pentu pa ovo ps ono i na kraju opet nemaš ništ.a ovako bar imaš svojih 2 kvadrata.

maverick

Da..a recimo sad poslije onih oluja bilo je par super povoljno...s ponekom rupom koja se vrlo jeftino sanira a imas doslovno kucicu na vodi..nista to nije manje plovilo od sharka a ja zivim u njemu po par dana .  U takvim kupovinama najveca stavka je transport...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

bb

Ma kabina je zakon,to sam se zamislio kad sam gledao ovaj tvoj,svedno imam vez u luci,tako ds me kamenje blato ne brine,ma nemoram nigdje ni isplovit odem legnem i odmaram.A sad oće bit istranka,adria,dalmatinka,sve je to tu negdje ova mi je najljepša.Mislim do zime to realizirat,čak je i žena rekla super.

maverick

Samo je stavka novaca...za koliko je nadjes...to je osnovno..pa koliko bi izasao transport...pa malo popravci...nekad zna izaci smijesno malo para a nekad previse...nekad se i tu kod nas za te iste pare da naci shark koji je ipak za nase vode broj jedan kabinaš...

maverick

Ovakvih i jeftinijih je bilo dosta ov godine..a ovo krpas za 100 eura materijala  :ok:

bb

Novci su prvi stavka,mora bit smiješni novci,shark je odličan al njih nema na dravi i dunavu sve skupa ko ovih u par lučica,tako da cijene ovih morskih moraju bit niže,njuškalo za to nije mjerodavno,e i shark je za veći motor.A i živio sam u Rijeci desetak godina tako da sam svakakih muljavina upoznao,pa ćemo vidjet,a u tamo bi ga sredio jer mi je prijatelj tapetar,a drugi vari inox,treći lakirer,četvrti klimaš...

maverick

Sharkova u nasem okruzenju imas registriranih preko 100 kom...samo ih 50 imas u luci...ali istarnki imas bas bas puno...nemogu ni predpostaviti koliko bi to bilo...a trazi nesto tako...osteceno...razbijeno...devastirano..pa se uz malo truda i popravi

bb

Nisam ni znao da ima toliko sharkova,općenito ak čamac nije mal ulickan il nema nešt zanimljivo ja ga ni nevidim

DIDAPATAK

..da ne otvaram novu temu pa ću ovdje..
..ima li neko osobno iskustvo sa polu deplasmancima na Dravi /Dunavu..(pasare)..
..brzina mi nije bitna nego udobnost a vidim da ih u Srbiji puno koriste pa  :mt1032: ako znate nekoga tko ima slično plovilo u vodi da se može isprobati  :ok:
.. :baba:

Bakara

Dida, jedan moj prijatelj ima Istranku vec nekoliko godina, poslacu ti pp kako da ga kontaktiras ako te nesto detaljnije zanima.

Moje iskustvo vezano za njegovu Istranku je sledece, prilicno ozbiljno plovilo za korito tih dimenzija.

Stabilan camac koji bez problema primi cetvoro odraslih ljudi. Veoma je plovna, i 8hp joj je skroz optimalno a 10hp bi imalo i dodatnu rezervu snage. Na brzini se ne bi mnogo dobilo. Inace idu motori sa dugom nogom. Kod nas gde je brzina Dunava oko 3-4kmh u zavisnosti od vodostaja, brzine su mu bile uzvodno 9kmh, nizvodno 13kmh. Plovilo kao plovilo, deluje dosta ozbiljnije od Tiger Sharka i ima komforniji kokpit sa visim stranicama. Ja sam ranije imao Tiger Sharka, pa sam to prvo primetio kad sam usao u pasaru :)

Kabina nije mnogo velika, ali je dovoljna da se sakrije od kise, odmori, da dvoje odraslih prosecne visine, odspavaju. Ispod palube ima odeljak za sidro, koji moze da se iskoristi i kao produzetak kabine ako se skine pregrada.

Zbog kobilice, ima gaz od 45cm ali joj zbog toga vetar ne smeta. Talase gazi bez ikakvih poteskoca.

Mane su po mom misljenju sto plastika zna da im oslabi nakon toliko godina, pa klupe znaju biti mekane, ili oslabe nogostupi oko kabine...to ces primeti po tome sto se skuplja voda na njima do same kabine, tacnije, malo upadnu. Izbegavaj kupovinu takvih, jer se ta plastika nece regenerisati sama od sebe ;D

Sve u svemu, osim tog gaza od 45cm, rekao bih da je ovo veoma bezbedan camac za Dunav te velicine. Znam ljude koji su sa njim oplovili ogromne povrsine Dunava. Jedino bi morao dobro da proveris plastiku prilikom kupovine.