yamaha

Autor Darko, Studeni 17, 2012, 00:08:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

baka

Ja imam 11 5/8x11 i izvrti mi do 5800-5900 (kad je čisto dno), nedavno sam kupio novu 11 1/8x13 i ta mi vrti do max 5200, nju sam i ostavio na motoru.
Potpuno ista krajnja brzina i s jednom i drugom, jedino imam osjećaj (ne mogu to garantirati jer nisu to baš neke velike razlike) da mi s ovom novom možda malo manje troši jer imam bolju ekonomik brzinu.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

maverick

Ja ne bih puno tu fantazirao....vecina yamaha radi na taj način....sad jedino da je netko s istim motorom i takvim čamcem  radio neko usklađenje i dobio bolji rezultat pa onda kopiraš od njega....Isto tako...obrtaji trose...kubici motora troše gorivo....tako da svakako manje trosis s ovom koja se vrti na 5200 i ja bih je i ostavio jer ne moras se zezati s gadjanjem ekonomika...ili da ne pretjeraš obrtaje....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ZeroCool

imam 11x3/8 13G i tera mi u blokadu a probao sam 15ku i sa njom mi 4500 obrtaja max pa bi prije kupovine druge probao 14ku

silure

Citat: ZeroCool  u Listopad 16, 2019, 15:38:33
imam 11x3/8 13G i tera mi u blokadu a probao sam 15ku i sa njom mi 4500 obrtaja max pa bi prije kupovine druge probao 14ku
ajd kad kupis pa se dogovorimo da probam tvoju 13??  :takoje:

ZeroCool

nije bas u najboljem stanju pa je iz toga razloga menjam :D a sto se probe tice mozes probat kad god zelis

silure

Odlicno.. Cut cemo se nemoj je bacati kad uzmes drugu

ZeroCool

pa nije jos za bacanje hehehe moze da se koristi

ossa

Poz ekipa,
hteo bi uzeti hondu ili yamahu 20 (možda 25) i čamac nelt 506 ili tajmen, ali tajmen sam imao (možda ne bih ponovo) i nekako je "samački" da ga nazovem čamac. ERVIN  je u pravu  :toothy9:  Za 4 nije tj, je ali je onako baš skučeno onda. No nebitno to, bitan je sada motor. Imam dve-tri solucije yamaha 20PS, 2016. godište , honda bhp 20 ,2010  ili yamaha 25 2008god. Ova prva mi je favorit ima nekih 30-tak radnih sati (tri godišnja odmora na moru sa gumenim čamcem) ovi ostali imaju bar 200-400 sati... Šta reći ? Koja mi elisa treba za 20 yamahu i nelt 506 ?
Može li neki koristan savet šta i kako ? Jel treba nešto posebno gledati pri kupovini ?
Naidju krize, drukcije grize...

Ervin

Nisam uopšte stručnjak za nautiku, ali bi se usudio da komentarišem, kad me već pominješ. U ovoj konkurenciji nema dileme, uzmeš tu prvu Yamahu koja je kao nova sa tih par radnih sati i uživaš... Nešto što je bilo tri puta na vodi mora biti bolje nego mašina koje su se trošile 300 sati, to i laik kao ja razume.

Jedino što bi na Nelt bolje išla 25-ica, jer nije toliko plovan kao Tajmen.

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

maverick

Definitivno ta yamaha ako je to doista tako, ako poznas covjeka ili ga pozna netko kome vjerujes....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ossa

Pa to je kod ovlašćenog dilera yamahe, takozvani tauš (Tausch) Motor staro za novo. U ovom slučaju (kao) novo za novo. A jel ce biti brži od tajmena sa 15ps? jel to zna neko ovako na pamet? Mislim da bi trebao biti. iste su težine čamci...
Tajmen sa 15 mi je bio ok za moje potrebe, što se tiče brzine...

tetka

Naidju krize, drukcije grize...

Ervin

Možda će ići malo brže, ali ne verujem da će biti značajna razlika. Iako su iste težine Nelt ima kontra švanc daleko izraženiji od Tajmena. I dalje malo pričam napamet, na osnovu onog što vidim na vodi, bez konkretnih podataka...

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

ZeroCool

jel ima kakav dobar majstor tu na forumu za yamaha motore trebam jednu informaciju

alex7777

a da postavis pitanje  :icon_scratch:

ZeroCool

lakse mi je pitat u privatnoj poruci nekog ko zna i ko se razume nego slusat pametovanje ne pocenjujem nikog al tako uvek bude  :icon_profileright: