yamaha

Autor Darko, Studeni 17, 2012, 00:08:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Debeli šef

yup. auto krešo 35% popust sutra.

maverick

Kad to bude odradilo i onda ces kupiti dvije litre nekog kvalitetnijeg ulja...i ostaviti neka spava do pocetka sezone...ipak je to yamaha...nece joj biti nista  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Debeli šef

castrol magnatec sipam i u nogu hipenol 90.

još će ispasti da je redovan servis a ne havarija.  :stripii:

Darkobozuric

Poklanjam kapu  za yamahu 9.9 4 t

Dukulele

Hi Darkobozuric,  moja kapa je jako stara i uzasno izblijedila i oni zubici bas ne drze kak spada - odakle ste i kako mogu onda doci do kape?
Kad sam mogo nisam htio, sad kad hocu ne mogu.

Debeli šef

polako raste cijena lijenosti.  :violent1:

neće više da upali hladna iz prve. upali jutros tek iz desetog povlačenja, kao da ne dolazi gorivo. i ulje u peti boje bijele kave 30 minuta nakon izmjene. možda je uzrok podloška, jer ostavio sam stare, možda su semerinzi. poznavajući marfija, uzrok je skuplji.
i još na koncu, jutros ne tjera ni vodu. nemam pojma, jučer sve radilo kao urica. impeler i čašica promjenjeni ljetos.

dođe mi da sve prodam i ostavim se pecanja.

nele01

Citat: Darkobozuric  u Ožujak 06, 2018, 18:16:07
Poklanjam kapu  za yamahu 9.9 4 t
Bogme lep poklon. Svaka cast  :clap2:

maverick

Citat: Debeli šef  u Ožujak 07, 2018, 10:50:00
polako raste cijena lijenosti.  :violent1:

neće više da upali hladna iz prve. upali jutros tek iz desetog povlačenja, kao da ne dolazi gorivo. i ulje u peti boje bijele kave 30 minuta nakon izmjene. možda je uzrok podloška, jer ostavio sam stare, možda su semerinzi. poznavajući marfija, uzrok je skuplji.
i još na koncu, jutros ne tjera ni vodu. nemam pojma, jučer sve radilo kao urica. impeler i čašica promjenjeni ljetos.

dođe mi da sve prodam i ostavim se pecanja.

Ostalo je prljavstine u karburatoru..to ti ocisti netko tko se bavi s tim da se ne zakompliciras i nije niakav problem....prije ili kasnije si ga morao ocistiti. Bitno je da si motor ocistio s tih par izmjena ulja i da on ne zahrdja iznutra. Što se tice pete..nije to od tog potapanja...to je od ranije...dva semringa gore i dva dole...malo gledanja po youtubu i mozda to mozes i sam rijesti...semeringe imas orginal i imas u skfu u trecinu cijene...Vise manje ionako si tako veci servis trebao napraviti i nije nista neobicno...s obzirom koliko se vozis a kontam da ga nisi radio...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Debeli šef

neću ga ja ni raditi jer nemam više živce.  :stripii:
imaš pvt

Debeli šef

nego,
je li netko probao ovakav kineski karburator za yamahu f20 staviti na f15?
https://www.aliexpress.com/item/Outboard-Engine-Carburetor-Assy-6AH-14301-00-6AH-14301-01-for-Yamaha-4-stroke-F20-Boat/32805016130.html
80-ak dolara, valjda toliko i vrijedi.

meni gecvrknio ovaj dio na karburatoru, valjda služi za gašenje čoka:
http://www.boats.net/parts/detail/yamaha/Y-6AH-14380-10-00.html
i samo za njega traže 250 dolara?!
neki plastični komad, dvije oprugice, neka iglica i komadić strujnog kabla. 250 dolara. a cijeli original karboš manje od 400. nemam riječi.

maverick

Taj kineski bi trebao biti isti kao na parsunu a tamo radi bez greske...Zrinku je stavljao orginalni od 20 i motor je vidno pojacan. Vjerojatno te hebe paljenje kad je čok u klincu...ili da prepravis na rucni ili taj kineski...

Debeli šef

ma jebe ta iglica koja prerano zatvara čok pa se zimi gasila 10 puta dok ne ugrije. išao sam ju očistiti pa sjebao plastičnu kopčicu koja drži oprugicu.  :clap2:

šajzika

A da vise ne diras :stripii:
Audentes fortuna iuvat

maverick

Vala bas...ne diraj nista vise ...izginicemo svi s tobom  :stripii:

Debeli šef

je ko da djeca slušaju kad im kažeš da ne diraju ništa.  :stripii: