gamakatsu akilas

Autor genjura, Travanj 10, 2015, 18:26:30

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mario123

Mene smo brine ovo jig na manjim modelima su nacrtani vobler, jigs, spinners ako si gledao slike vidjeti ces na blanku dok na ovom 7-28g ima samo jig. Nece valjda bit neupotrebljivo za voblere i površince?
I opet me cudi ovi manjih gramaza sz svi ex fast akcije znaci skroz oštri, dok je ovaj 28g regural fast sto je bolje za voblere nego ex fast. :dontknow:

turbler

Možda je rješenje enigme kako ja pukao u onome: odmah nakon što ga je poštar dostavio (kako je bio zapakiran?), inače lomio sam gamakatsu cheetah R 2.59 40gr 2 puta i oba puta vlastitom krivicom i 2 puta dobio gornji dio u Škorpionu bez naknade

mario123

Kako su ti pukli? ovi gamakatasui ocito lako pucaju. Bio je u trokutastoj kartonskoj kutiji. I imalo je dosta lufta unutra micao se  gore dole i ljevo desno. Ima debelu neku spuzvenu torbicu,ne one obincne krpene nebi trebao biti ostecen iako nikad neznas.

mossi

Od oca sam dobio pre oko mesec dana AKILAS 80XXXH 100gr u 2.40m.

Evo tek danas sam izašao na vodu na sat vremena u ne previše zahtevan teren, dubine od 3-10m.
Bacao sam glave od 20 - 130gr.
Štap je brutalan!
Krut na prvi pogled, divno oseća dno, a pri kontri na 130gr, savije se samo gornja četvrtina. Kontra momačka.

Vredi sve pare! Pogotovo pošto ga nisam platio ..  :rofl2: :rofl2: :rofl2: :rofl2: :rofl2:

Iskreno ima jako puno primena: jig, cvet, vertikala..   

Znači .. nisam očekivao ni blizu tako zanimljiv štap.  :icon_thumright: :ok:

Za poredjene sam poneo SG custom predator fast shad 90 gramac u 2.56m ....
Koliko je 90gr jači od 65 gramca, akilas je u većoj razlici u dnosu na 90 gramca!  :eek:

djel

hajd sad ti vidi, nekom puca na prvu (ovo je očit problem tvorničke greške ili su u pošti žešće lupali pečatom po kutiji). Ima li netko da ga duže vrijeme koristi pa ga može ocijeniti? bacio sam oko na 80XH: dužina 2,40mt - transportna dužina 53cm - težina 166gr - jačina bacanja 15-60gr.
Jig iz čamca glave uglavnom bacam 30g-50g rijetko 60g pa se karakteristikama uklapa u ono što mi treba, al to su samo brojevi.....
našao sam 2-3 videa gdje se odlično ponaša s pristojnom ribom

s druge strane ima i video gdje puca u zabacu ničeg posebnog...on baš bez veze  :dontknow:

Fishing isn't a matter of life and death....
It's much more important

mossi

Skoro sam i zaboravio da ima ova tema..  :icon_scratch: :rofl2:

Ako sam posle prvog drugog izlaska rekao da je štap teška mamara
onda posle ove sezone mogu da kažem da slike govore više od reči.

Ovaj štap zahteva dve radne mašinice (ili jednu koja vredi ko te dve, a možda i tri..  :rofl2:) u zavisnosti od upotrebe tj momenta.
Za vertikalu glavinjarama i teškim šedovima od 40-100gr koristio sam Penn Slammer 460.
Sa njom sam ko od šale izvadio dva soma od 30-tak kg.
Ali bukvalno kao od šale.. to taj štap nije ni osetio.

Za jig sa glavama od 25-70gr zgodnija je i pogodnija lakša mašinica nižeg prenosa.
Ipak .. u pitanju je vitlanje po ceo dan, a tada je ipak svaki gram bitan.

Iskreno očekujem da se ova priča sa Akilasom nastavi barem kao prošle godine.

Štap je fenomenalan za teži jig. tj za sve 25+ grama.  :icon_thumright: :ok: :occasion14:

Mangup

Koji je model ovaj sto si ti koristio?

mossi

mossi

Nakon što sam svojom krivicom slomio gornju sekciju Akilasa 80XXX 2,4m 50-100,
Nabavio sam komplet novi štap iste serije (postoji i nova serija sa crvenim segmentom, stara je sa sivim).
Ujedno ... pošto me je štap oduševio neverovatnim rasponom radne težine varalica bukvalno od 20-150gr.
Odlučio sam da se ponovim i malo slabijim bratom iz nove serije 80XXH 2,4m 25-80.
Ako sutra bude mogućnosti idem da ga isprobam uživo. Na suvo ... prava bombonica!

Ujedno ako nekome treba poptuno ispravan donji deo 80XXX i komplet karika od gornje sekcije..
Neka mi se obrati privatnom porukom radi dogovora.

Dva i po lepotana ...  :stripii: :stripii: :stripii:

mossi

Danas sam definitivno odustao od ove serije štapova barem u gramaži 50-100.

Izašao da se provozam, dospem gorivo.. planiram neki mali izlet sledeće nedelje..

Planovi su bili: tankiranje, pokušati uhvatiti nekog kedera.. na drugačiji način... malo testirati Pont1, posle naći drugare i popiti kafu.. te obići mesto za piknik..

U sve to se ubacila dva prolaza vertikalom na soma..

Prvi prolaz ništa.. drugi lepa riba i ponovo pucanje nove gornje sekcije 50-100... drugi vrh iste motke... vreme je da se odustane..

Trenutno stanje sa Akilasima:

1. Donja sekcija 50-100 x 2kom
2. Krpež gornje sekcije .. stari lom
3. Za sad ispravan 25-80gr

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

pajdo77

Davno sam ja govorio da bi neki ovdje nakovanj pokidali  :stripii:. Pa zašto si dril zaradlovao žicom? Popusti ga čovječe :rofl2:

maverick

O mossi hebo te dan...neke stvari ocito nisu za nas ...jbg..
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Takav dan..
Ima i gorih stvari od hebenog štapa.

Napisao sam ovo u jednom momentu, u drugom .. bio pre sat vremena do čamca i odneo zakrpljenu gornju sekciju.. ipak je taj štap napecao somova za lepu priču..

Sutra ću videti da ipak naručim novi vrh ili ceo štap..

Treća sreća..

U životu sam slomio pet štapova:
- petljaš od 4m stao na njega
- Trabuco Energhia 700, puko na silovanje .. moja krivica .. najlon 0.16mm
- Neki Formaxov teleskop za belu i šarance, slomio ga na ribi .. silovao Ntog šarana 10+kg kojeg nisam izvadio kao ni ovog..
- i na kraju dva Akilasa..

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

pajdo77

Možda je Mossi tvornička greška ako su pukle gornje sekcije na istom mjestu? Koliko sam ja čuo o tom štapu svi imaju samo riječi hvale za njega. Šteta ga je baciti. Daj nekom tko to radi da ga ako je moguće poljepi.