Tohatsu 2015

Autor maverick, Svibanj 16, 2015, 16:08:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

šajzika

Jos da mi Tošu nakeljit na panglova, gdje bi mi bio kraj
Audentes fortuna iuvat

Darko

nakeljit će tebi palestinka šljivu na oku  :stripii: :stripii:
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

pajdo77

Gledat ćemo ga u idućoj sezoni "kraljevi leda"  :stripii:. Vidiš Šajziku usred ničega,neka rječica teče ispod točkova a on termosicu u kabini i vunene čarapice na nogama. Došo za godišnjeg odmora zaradit za Tohija kako žena ne bi prigovarala  :rofl2:

šajzika

A gle, da mi treba  , pa i ne.
Al da bi volio. Sigurno :stripii:

Kako kaze žikina iz žikine: od velikog glava ne boli :stripii:
Audentes fortuna iuvat

Mornar Popaj

Dečki, razmišljam o kupovini malo jačeg motora. Imam Mercury 6ks pa planiram uzeti ili Tohatsu 9,8 ili Mercury 9,9
Malu prednost zasad ima Tohatsu, zbog toga što je malo lakši. Jel imate kakv savjet ? uzeo bi novi motor.
Jel ima neko takav npr. tohatsu 9,8 4t
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

maverick

Kupićeš na kraju ono što ti budeš želio ali..ukratko...kategorija desetak konja je najnezahvalnija...poprilično im je cijena u odnosu na jače modele...kasnije se tesko prodaju jer za neko pecanje ili vozanje na normalnom čamcu da bi glisirao sam ili s nekim treba recimo 15 ks....Većina tih motora u toj klasi su dosta jednostavno koncipirani tako da večina bez obzira sto su 4t nema ni filter za ulje....Jedina opravdana kupovina je mozda tezina ako planiras skidati...ali mislim da na tvoju konstituciju to nije toliko bitno...Osim toga i za jedan i drugi ti je isti servis pa ti je svejedno jer ionako moraš doći do Osijeka...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

feco

Ako odluka ipak bude ova kategorija evo nešto iz prve ruke. Kupio sam prije nekog vremena novi Tohatsu 9.8 4T i vozio ga tri godine . Za to vrijeme nije imao ni najmanji problem, poslije ga prodam kolegi koji je parkiran malo dalje od mene tako da ga gledam sve ove godine i vidim šta se s njim dešava....ukratko ne dešava se ništa...pali i vozi i vozi....jednostavno odličan. Mislim da je i Mercury takav s tim da se meni jako sviđaju njegove komande na ručki i kad bi sad kupovao kupio bi njega.
Eto, nadam se da ti je ovo bilo od koristi.  :hi:
POLAKO I BEZ VEZE

Bakara

Mercury, ako planiraš da voziš na ručku, onda je u redu, ali ako nekad planiraš da montiraš daljinske komande onda vidi da u startu uzmeš motor koji na sebi ima taj kit. Znam da je naknadno ugrađivanje tog kita bolesno skupo, kao kad bi rekli da je oko 700 eura... Prijatelj ima Mercury 9.9 i odličan je, ali su mu rekli bolje prodaj, pa uzmi drugi koji već ima kit za komande, jer bi on da se prebaci na komande.

Mornar Popaj

Evo baš jutros na kavi sa kolegom tu na moru, pričam o novom motoru, veli mi on da mi može izać u susret ( ima ribarski obrt ) da kupimo motor pa mi izbije PDV iz cijene.
U toj računici je npr.
9,9 ks 18000-25% =13500
15 ks 22000 -25% =16500 kn
20 ks je 23500 - 25% = 17625 kn
Za terene koje posjećujem Dalj, Erdut, Štitar mi ne treba jači motor. Ali volio bi naravno koji put otići i uzvodno od Aljmaša, a za to bi dobro došao barem 15ks. Morat ću dobro razmislit.
Također, nisam siguran dali je tako što izvedivo u praksi i kako ću to onda registrirat.
Morao bi se raspitat kod nekog tko to zna 100 %
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

maverick

tohatsu 20 ks je na sajmu bio 18 600...sad je nesto preo 19 s pdv om...tako da malo pogledaj cijene i okolo...a uzimali su neki vec tako preko firme...mislim da ne bi trebalo biti problema , bar prije nije bilo
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Mornar Popaj

Hvala Mario, to je odlična cijena kad izbijemo pdv  :occasion14:

maverick

Ono...prodas čamac drugu..ode i flos...i onda novi stanar na drugom katu...nas kolega bonus..sad zajedno čine tohatsu team 👍 Uglavnom ..lijepo ih je vidjeti

bbcode image link

nestor

Pozdrav svima,vidim da je tema davno zatvorena,ali valjda neko jos gleda...ugl pitanje sto se tice ove antikavitacione ploče...uzeo sam mercuria 9.9 kratka peta...inace imam plasticni camac uzeg i dubljeg korita...i kada montiram motor na vesanje iza (ne montiram ga direktno na krmu nego na vešanje iza koje je više za 5 cm od krme),antikavitaciona ploča mi je 4 cm iznad dna čamca...medjutim,kada sedim nazad a na pramac posaljem prijatelja cca 100 kg,antikav ploča mi je i dalje uronjena u vodu nekih 13 cm...majstor mi kaze najbolje da probam tako pa da vidim...na sta trebam obratit paznju?