Aluminijski VS Inox Propeler

Autor TonyC, Prosinac 16, 2012, 22:27:16

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

TonyC

Onaj plastični dio na ebay-u se zove MASTERGUARD BOAT PROPELLER HUB ide u inox propelere , ima inoxa sa klasičnim gumenim i tim - ako sam dobro shvatio ! ! ! ! Možda grješim !  :icon_thumright:

mossi

Ne grešiš, samo ne prave ih u svim varijantama za sve tipove i snage.

TonyC

Tohatsu 30 hp - stani pa biraj ! ! ! ! !    :toothy10: :toothy10: :toothy10: :toothy10:

jura

TonyC

Jura ako misliš na tu plastiku - 18 $  plus šiping 13 $   !

jura

Baš na nju mislim pa to nije strašno :toothy9:

mossi

Nije strašno ali ne možeš da je staviš na propeler za koji nije predvidjena, ona je samo rezervni deo!

jura

Ćekaj malo ako uzmem inox za moju 30-tku i rikne zar ne mogu zamjeniti taj dio ili to nema za ove manje motore :icon_scratch:

maverick

pa vjerojatno prilikom kupnje takve elise uzeces i jedan dva plasticna dijela za rezervu...mada kod nas mislim da inoxa ni nema s tim...vec klasicno s gumom..
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Prilikom kupovine moraš odabrati ovakav tip elise!

A onda u slučaju udara elise o kamen ili panj ako pukne uložak, možeš naručiti drugi.
Ako imaš elisu sa ulepljenom gumom, onda se ona od udara odlepi.
Zato se ponovno lepljenje ne isplati, jer ti niko ne garantuje na kojoj sili će se odlepiti. (većoj ili manjoj od projektovane).

mossi

Ako pogledaš ovu fotku i onu moju ispred, primetićeš 4 žleba u koju ide taj plastični uložak.
Ti žlebovi služe da iz njih iskoči elisa kad zvekne u nešto i tako rastereti menjač i pogon.
Istu funkciju ima i zalepljena guma, a to sigurno ne može biti poluporizvod amaterske izvedbe.
Jer sila pod kojom će guma/plastika proklizati mora tačno da se izraluna i da se pravilno zalepi, tj
da uložak bude tačno te tvrdoće da preskoči kad treba!

TonyC

ossa

A koja je razlika između četvoroperca i troperca propelera ? Za isti motor su oba ...

Naidju krize, drukcije grize...

mossi

4 pera su "teretniji", hvataju više vode, imaju manje proklizavanje.
Ali i traže malo jači motor za isti PITCH.

Ako je pitch 13 sa 3 pera, onda sa 4 pera mora biti manji 12 ili čak 11 da bi ostao u istim obrtajima.

Ima tu još caka ali čitaj malo!  :icon_salut:

mossi

Donji propeler će ti na istom motoru skinuti 300-500 obrtaja.