Aluminijski VS Inox Propeler

Autor TonyC, Prosinac 16, 2012, 22:27:16

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

TonyC

Koji propeler imate ? ( aluminij ili inox )
Koji je bolji za vaš motor ?  ( za očuvanje osovine priliko udara )
Šta mislite koji propeler razvija veču snagu ? ( aluminij ili inox )
Koliko je piča ?
Dali ste mjerili obrtaje  ?

maverick

u principu znas kako kazu ameri....aluminij je za sirotinju  :icon_biggrin: pa vecinom imamo svi aluminijske  :icon_biggrin: sto se tice ostecenja osovine prilikom udara dosta dugo sam mislio da aluminij tu prednjaci...sto bas i nije u potpunosti tocno...oba se savijaju pri vecim udarcima...

sto se tice velicine...kod prokroma moze jedan pich veci u odnosu na aluminij...sto puno znaci...i di su one snimke di ostre propelere
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

TonyC

Ma došao sam do saznanja da su aluminijski jeftiniji , sporiji i veču štetu naprave prilikom udara !!!

Odnosno , aluminijski ili puca ili se savija , ali silinu udarca prenosi na osovinu i može je oštetit !
A inox prilikom udara pravi manja oštečenja na propeleru i nikakva oštečenja na osovini ! ! !

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

TonyC

Da , možda stari inoxi su bili opasniji ali ovi danas novi imaju ugrađenu plastičnu čahuru koja prilikom udara puca i oslobađa propeler sa osovine , a pritome nemože spasti nego samo osovina provrti !

Ma patim se da postavim video ! Da vidite !

http://cdn.shoutlet.com/server/widget/7422

maverick

mossi

jednog dana ću i ja imati inox propeler!  :icon_salut: :icon_thumright:
Lepo kaže lik na videu da se na duge staze u svakom pogledu isplati inox,
veće iskorištenje snage motora, ušteda na gorivu, dugotrajniji!

:occasion14:

TonyC

Da , brzina , ušteda , al ja sam dosada bio uvjerenja da je to opasno za rijeke i da svaki udarac rezultira novom petom  :toothy4:  al evo , brko ljepo objasnio , pukne plastika  ! !  :icon_thumright:

jura

Brko nije raćuno na države kao što su Hrvatska i Srbija ta plastika kod nas bi došla kao dva alu propelera :icon_biggrin:

mossi

Gros inox iz NS, je prošle godine imao cenu od nekih 250e za 10x10 inox, motor Yamaha F25
što smatram da je OK cena prema kupcu sa carinom i pdv-om.
Samo nikako da se nakanim za NS. ha ha ha ha

jura

Raspitaj se dali ima te plastike i koliko košta

mossi

Taj uložak nema svaki propeler, to zavisi od modela, a možda čak i od snage motora.
Neke stvari uopšte ne rade za motore slabije od 50 konja.  :nono:
Nazvaću već sutra da se raspitam.  :computer:

Da elisa se naručuje i čeka 15-20 dana u proseku.
Tako da se naručuje na ne vidjeno (kataloški sa slikom)

mossi

Zvao malopre, ali rade do 16h, a javio se lik i rekao da nazovem ujutro.
Blago nama i našim trgovcima.

Iskopao sam odličan sajt sa jako dobrim cenama,
ako neko naručuje ajde raspitajte se koliko bi to bilo u HR, JAKO sam zainteresovan za elisu SATURN 3 - 10x10 za Yamahu F25
INOX Elise  su trenutno na POPUSTU i koštaju oko 150-160 DOLARA!

http://www.getaprop.com/content-product_info/product_id-9804/solas_saturn_3_propeller_yamaha.html

Elisa ima standardnu gumu kao i sve aluminijumske, tako da kad prokliže baj baj.

:icon_thumright: :love7:

ossa

Naidju krize, drukcije grize...