Koji štap

Autor Okuma, Lipanj 26, 2015, 20:22:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pajdo77

Koji je bolji ne znam ali vidim da je Balzer teži gotovo sto grama od ovog drugog ako dobro vidim. :hi:

rale2505

Citat: pajdo77  u Veljača 02, 2016, 16:22:50
Koji je bolji ne znam ali vidim da je Balzer teži gotovo sto grama od ovog drugog ako dobro vidim. :hi:
Ne bitna mi je težina. Tražim štap za senk!

pajdo77

Pa Rale što odma ne reče,ja obnevideo gledajuči koji je lakši da ti bude ugodnije blinkati :rofl2:

rale2505

Citat: pajdo77  u Veljača 02, 2016, 16:56:37
Pa Rale što odma ne reče,ja obnevideo gledajuči koji je lakši da ti bude ugodnije blinkati :rofl2:
Pre lijen sam ja za blinkanje.

rale2505

Citat: rale2505  u Veljača 02, 2016, 16:14:29
Pošto ovih hvaljenih cormoran BUL FIGHTER-a ne mogu nigdje naći, šta mislite o ova dva:
http://venatio.hr/pilkcatfish/708-konger-arcus-catfish-spin-stap-za-soma.html
http://venatio.hr/pilkcatfish/648-balzer-magna-mx-3-gorilla-pilk-stap.html

Treba mi "univerzalac" za baranjske bare.
Naručio ovaj, valjda će me služiti. Šaran na senk u baranjskim barama i evuntualno som na Dunavu.
http://deonribolov.com/varalicarski/1179-balzer-stap-norway-safari-heavy-pilk-275-m-80-265-gr.html

Denis.M

S obzirom da sam jučer polomio svoj stari Dam za blinkanje soma trebao bih preporuku za nabavu novog. Blinkao bih na Savi ispod Zagreba, većinom žlice cca 50 g, veći silikonci, manje vobleri, na štap ide Penn Slammer 460.

Za oko su mi zapeli:
Shimano Vengeance Power Game 300 XH, 3,00 m / 60-120 g
Sportex Turbo Cat Spin TC3017, 3,05 m / 90-160 g

Ako neko ima iskustva s tim štapovima zahvalan sam za savjet.   :hi:

miha

xzoga mastery 150g -3m

Denis.M

Fala, Miha.
Vidim da ga ima u Kapitalcu, šteta što za Osijek ne idem više tako često pa da ga i osobno prodrmam. Ova dva modela su mi trenutno dostupna, kad njih probam, vidjet ćemo.
:hi:

Lomnica_city

Od Shimana ce ti otpasti ruka, a kosta 20% manje nego laksi, balansiraniji i kvalitetniji Savagear MP Predator, uzmi 170gr (realno nije tako jak, ali jaci je od Shimana koliko je i skuplji)...
Taj Shimano inace valjaju BAS kinezi koji ga prodaju Shimano-u, nas Formax od istih kupuje i prodaje kao Legacy spin, potpuno identican stap, naravno za 3/4 cene Vengeance-a...

TopMix

Citat: miha  u Ožujak 03, 2016, 09:22:25
xzoga mastery 150g -3m
moze i xzoga shiteno gembu...ja za camac koristim 240cm, al mislim da ima i duzi za obalu...

Jožef1

Lomnica, imam Shimano Beast Master , 2,4m 60-120g - lagan ko' perce....- istina, "valju" ga kinezi ....
TopMix, po mom skromnom mišljenju, ozbiljno bi razlislio o mihinom prijedlogu... xzoga  :icon_thumright: mnogi meni poznati varaličari upravo koriste navedeni štap  :hi:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

Lomnica_city

Na 2,4m i treba biti lagan stap pa nek je ne znam od cega (sem 100% fibera), ali na 3m da ima +300gr je mnogo u ovom dobu, dok mislim da MPP na 2,75m ima oko 250-260gr sto je vise nego OK, a i brzi je, balansiraniji takodje!
A i posto mu je rukohvat solidno kraci i razlika u radnoj duzini je tek nesto iznad 10cm, neprimetno.

TopMix

Xzoga, mastery i gembu su dosta slicni stapovi, s tim sto je ovaj drugi nesto jaci... Ima ga i na 3m, sa 180gr

Jožef1

Nisam Shimano "fan"  :no: Beast Master, brutalno je tvrd i brz štap (ima jednostopalne vodilice). Nisam mogao vjerovati, tako kratak štap, od 60-120g max 150g osjeti svako "lelujanje" od 20g voblera. Usudio bi se tvrditi kako je +A akcije....
Da, dosta varaličara na soma, hvale i MPP dok drugi Xzogu...
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

YUGO BOSS

Mpp je dobar jer je jeftin i univerzalan
Par dobrih varalicara mi je nahvalilo pacifika kazu da je bolji od mpp-a em laksi em bolje izbalansiran tako da ako imas love uzmes i uzivas :)