..sklonište,nastamba......

Autor DIDAPATAK, Srpanj 05, 2015, 23:03:47

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

DIDAPATAK

.. neplanirani boravak u prirodi se olakšava skloništem..čuvamo toplinsku energiju, psihički lakše podnosimo tešku situaciju..
..nekoliko primjera..

..a..evo varijante za namjerni, dugotrajniji boravak u prirodi..

.. :baba:

SMT

Mastam o ovako nečemu na obali... Šta sve stane u 27 m2...

Pogled na Dunav iz vikendice mog drugara...

A vatra pucketa...

Sg.Pepper

Ja bi se tu samoizolirao pa nek traje koliko hoce!
dec d vej aj lajk it....

No

:hi:

Kuća,  struja, voda, pogled,   --raj

--------------------------------------------------------
Nagledao sam se u Norveškoj drvenih kuća, pa sam pod tim dojmom, kad sam došao kući pitao ženu, šta ona misli o tom da presložimo život, i da nam napravim drvenu kuću.

Njezin odgovor je bio pitanje- jesi ti normalan? Godine, zdravlje, potreba...?

Tako da će to ostati nešto između želje i sna

maverick

Ta pozicija i bio bih sretan i sa puno manje... :clap2:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

No

A i nije neka izolacija,  preblizu ste jedan drugom    :stripii: :stripii:

Ivan Borojević

Citat: SMT  u Ožujak 31, 2020, 18:37:19
Jedan dan tamo u izolaciji...

Pozdrav, jel to vikend naselje Vagoni?

SMT

Citat: No  u Ožujak 31, 2020, 18:14:03
:hi:

Kuća,  struja, voda, pogled,   --raj

--------------------------------------------------------
Nagledao sam se u Norveškoj drvenih kuća, pa sam pod tim dojmom, kad sam došao kući pitao ženu, šta ona misli o tom da presložimo život, i da nam napravim drvenu kuću.

Njezin odgovor je bio pitanje- jesi ti normalan? Godine, zdravlje, potreba...?

Tako da će to ostati nešto između želje i sna

Dugo razmišljam o tome zaista...  Danas su mi iz obesti, nezadovoljstva ili ne znam čega ključem izgrebali auto... Jednostavno mi je dosta toga... Sa druge strane, život je projektovan u mom slučaju da moram biti u gradu, raditi... 

Tako da je i meni to “negde izmedju”... Bojim se kada bi tu proveo nedelju dana, da se više nikada ne bi vratio u civilizaciju :stripii:... Nisam još sve završio... Ali jednoga dana, sto da ne... Neka kombinacija i jednog i drugoga, leto-zima, vikend-radni dan ili tako nešto :hi:

SMT

Ivan Borojević

Sve sam kajakom obišao, od Bezdana do Malih Voda. Neznaš gdje je ljepše, svaki dio obale Dunava je svoja priča za sebe. Bačka strana je niska i podložna poplavama dok je Srijemska viša ali jednim dijelom nepristupačna  Dunavu zbog šume koju voda isto poplavi. Čerević, Banoštor pa Stari Slankamen mi se sviđaju. Pogotovo Slankamen radi Tise. Ali imati vikendicu je robija, uvijek imaš nekog posla. Savjet: brod od 12m je prava stvar, kuća putujuća, na njemu sve imaš. I ideš gdje hoćeš. Hoćeš Dunavom, Tisom, DTD i ostali kanali, pa to ne bi obišao za života. To je moja želja, malo vamo tamo, staneš pecaš ideš dalje, život na vodi. Neprocjenjivo.

Bakara

Sa ovim bih se skroz složio. Imam i vikendicu, a do skoro sam imao i brod pa sam prodao da bih kupio malo veći sa brodskim motorom.
Ipak sam za brod u kombinaciji sa Dunavom :)

pajdo77

Od supruge baka imala dvije. Jedna od njih u Aljmašu. Kad je pitala treba li komu nitko ruku nije dizao. Kakva je to vikendica kad za vikend dođeš tamo pa se naradiš ko konj. Sa druge strane opet čvrsto tlo pod nogama,komoditet za cijelu obitelj. Hebiga tko šta voli. Ja ne volim ni čamce ni vikendice. Da mi je neki most il kompa tu pod nosom tako da mogu preći Dravu ne bi me čamac vidio a kojekakve vikendice gdje ću kosit,špricat lozu,obrezivat voćke još su mi manje privlačne. Meni taman ovo što imam,pet minuta od kuće ja pecam a za isto toliko ja u kući.

SMT

Dobar deo tih vikendica datira iz doba, davno napravljenih... Voćnjaci, livade, placa- nikad kraja, svašta nešto... Ne vidim tu puno dodirnih tacaka sa rekom...

Kada se nađje adekvatan “vodeni plac” sto je dosta tesko I veći je problem od objekta, može da se napravi nekakva sojenica, brvnara koja služi nama a ne da mi robujemo njoj...

Vez za camac, stolica, pecaljke, to je sav posao uglavnom ako se dobro koncipira...

mossi

Pa to su splavovi kod ispod brodogradilišta... meni se svidja taj koncept. Poznanik ima splav na Savi u BG, tamo obavezno svratim na kafu ako iole imam vremena. Mala kuća sa velikom pokrivenom terasom. Dobar čamac. Zimi ne ledi. Smudjeva ima..

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk