DUNAV - plovni put - sečete li krivine?

Autor mossi, Prosinac 17, 2012, 22:54:23

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

KvacakZu

ima priča da se čamci neče smjeti voziti noču :beee:

maverick

sami policajci na vodi znaju koliko i mi, taj dio dunava uskoro poprima jednu puno ozbiljniju pricu, nadajmo se da ce sve biti kao i do sad ili bar slicno...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

KvacakZu

Retfalački mačak

Citat: KvacakZu  u Prosinac 18, 2012, 20:30:33
Postoji i izreka: Živi bili i vidjeli. Što bi bilo kad bi bilo. Idemo mi pecati, a političari će kad tad shvatiti da smo mi porezni obveznici i da su oni radi nas, a ne obratno.

tole

Citat: KvacakZu  u Prosinac 18, 2012, 20:30:33
ima priča da se puno toga neće smjeti, i da će trebat posebne dozvole za kretanje u pograničnom pojasu ne samo dunavom nego i obalom, nadam se da nije istina ali...nikad se ne zna, živi bili pa vidjeli.

alexdja

Ja ne bih da vas plašim, ali kod Velikog Gradišta na Dunavu (gde je srpsko-rumunska granica) ljudi moraju da najave (da li u Kapetaniji ili gde već), kad će ploviti inače ne smeju ni svojom stranom da plove bez najave...

Može vam profi012 objasniti kako to ide, on nam je pričao (ne može čovek kad mu dune da sedne u čamac i ode da peca)...

Ne znam da li je zbog EU ili čega, ali tako je...
       Nema više divljeg bučka. :no:

Tićo

Ma treba zabraniti skroz pecanje i plovidbu i onda će biti mirni, to je ljudi sr..e .Treba da se peca kao ranije. Ja sam odrastao na Dunavu i pecao sa obe strane a sada gledam u drugu stranu kao lud, a o ušću Drave da nepričam pa svi iz Drave bi pecali na Ušću sa Srpske strane (Dunav) a svi iz Apatina bi pecali u okolini Apatina, tako je bilo godina i normalno bi bilo da bude opet.A ne da na pecanje neko ide i 50 km e pa to nije normalno, a političari neka se zapitaju da li su oni tu zbog nas ili smo mi tu zbog njih.

Slaven

mislim da neće to bit nekih velikih promjena, možda će se malo više kontrolirat, mislim na ovaj dio dunava sa hr strane koji je uz granicu. Ustvari ako se bude više love izdvajalo za to, toliko će ih više biti, što je u biti i ok ako si sve legala.
Ovaj dio Drave di ja pecam graniči sa Mađarskom koja je u EU i nema nikakvih posebnih ograničenja jedino se naša murija unazad par godina više voza landroverom i to je to, sa njihove strane nikad nisam nikog ni vidio

Lomnica_city

Citat: alexdja  u Prosinac 20, 2012, 10:48:39
Ja ne bih da vas plašim, ali kod Velikog Gradišta na Dunavu (gde je srpsko-rumunska granica) ljudi moraju da najave (da li u Kapetaniji ili gde već), kad će ploviti inače ne smeju ni svojom stranom da plove bez najave...

Može vam profi012 objasniti kako to ide, on nam je pričao (ne može čovek kad mu dune da sedne u čamac i ode da peca)...

Ne znam da li je zbog EU ili čega, ali tako je...

Isto je i kod D.Milanovca, moramo da se najavimo DAN unapred da cemo na vodu sutradan, imena, prezimena, adrese i registarski broj camca!

Slaven

lomnica, to kažeš za granicu Srbija Rumunjska, a jel tako i prije bilo (ne za yuge onda nisi smio prismrdit ni vodi) mislim dok Rumunija nije bila EU i toliko napredna zemlja blagostanja :pottytrain2:

Lomnica_city

To vec ne znam, tek 3 godine idem tamo pa neki lokalac to bolje zna...

maverick

mislim da te nove odrednice na dunavu nemaju veze ni sa srb ni sa hr...eu trazi neka svoja pravila....mada kad i srb udje u eu..onda ce nam biti blagostanje...toliko vec dugo imam zelju da odem camcem u Ap na pivo....valjda ce doci i taj dan  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

twister011

Citat: Slaven  u Prosinac 20, 2012, 15:42:47
lomnica, to kažeš za granicu Srbija Rumunjska, a jel tako i prije bilo (ne za yuge onda nisi smio prismrdit ni vodi) mislim dok Rumunija nije bila EU i toliko napredna zemlja blagostanja :pottytrain2:

Dok Rumunija nije postala to sto je sada (izgleda isto samo je u Eu :icon_scratch:) oni nisu smeli reku da spomenu ni u snu.
Veliko Gradiste je odlican primer za to. Pocetkom II veka to mesto je imalo i pristan i uredjenu obalu, koja se vremenom uvecavala, trgovinski i turisticki plovni saobracaj, dok je obala preko puta bila totalno druga prica. Iako naseljena, obala nigde nije bila prohodna i slobodna za prilaz. Em prepustena namerno prirodi (dzungla, mocvare, trska) em "ukrasena" mnogim osmatracnicama-mitraljeskim gnezdima. Ko zna koliko njih je ostavilo kosti na obali ili u reci, pokusavajuci da se domogne obecane zemlje (YU), dok su samo balobrojni uspeli, plivajuci ili ploveci na improvizovanim plovilima (gumama, bacvama...). I to bi sve do 90ih kada mi zagovnasmo a oni se otvorise. Niko zivi nije znao da pliva, prve camce dobise od nasih lopova a na stetu vlasnika. Kasnije su poceli da kupuju sve zivo. Mnogi nasi se bacise na sverc motora.
Posto je sverc uzeo maha, postrila se kontrola na Dunavu. Dok su to radile UN i EU, Rumuni su nesto i trpeli, a kada je to prestalo, sve je nastavljeno po starom. Rumunima je od strane njihovih, a sto je jos strasnije i od strane nasih, sve dozvoljeno.

E sad, ne znam zasto sam sve ovo pisao ali doslo mi (a i Marijo dragi me kritikuje) :laughing5:

Elem, da se vratimo na buducnost.
Na zalost nasu, sa ulaskom u EU granica sa Hrvatskom nikako nece biti meksa, vec naprotiv. Bar u pocetku ce se rad pogranicnih sluzbi kontrolisati, a i one same ce se truditi da pokazu svu ozbiljnost u obavljanju novog zadatka. Da li ce to vremenom otupeti, videcemo. Skeptican sam posto su granice, pa sad evo i vize ponovo, ostale znacajan vid pritiska na Srbiju.
Ako se i tu bude uveo rezim prijavljivanja i dozvola za izlazak na vodu, bcie veoma lose. Po sebi znam koliko sam smanjio pecanje u Djerdapu jer ne podnosim granice i kojekakva kvazi pravila. Lokalci se nekako i naviknu, ali "turisti" i gosti (vikend pecarosi) nikako :angryfire:

tole

kad uđemo u uniju, jedini monitoring nad hrvatskom bit će vezan uz schengen, znači sigurno će nas karat za pecanje i kretanje u pograničnom pojasu, samo je pitanje... koliko?