oblik čamca

Autor No, Kolovoz 20, 2015, 08:23:38

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

davor99

Citat: No  u Kolovoz 21, 2015, 11:49:56
Citat: bb  u Kolovoz 20, 2015, 12:19:37
koji ovo materijal može zamjenit!

E ljudi ko nije radio svoj čamac taj nezna koliko je truda uloženo u ovaj čamac sa slike koji je po meni savršen, a napravio sam ih dosta

Sad malo o temi krma cca 95/ 115 / 55
Vodite ljubav, a ne psa

maverick

Jeli netko pozna vlasnika tog čamca...s čim ga je premazao izvana...vidim da katrana nema ni u tragovima
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

majstore svaka čast čamac je prelijep.stranice su spuštene i taj kut na podu zatvoren je lajsnom. zbog čega se to radi. zaštita poda ili plovnost

bb

Vjetovatno je premazan samo uljem lanenim,pošto su spojevi čini mi se falcovani.Čamac za poželit...samo ako neko šta zna  nek da još koju informaciju

bb

To nije blažujka ti je sibirski ariš,to sam našao o tom čamcu.I ima yamahu 20 ks

šajzika

imam ja cikl od arisa i super majstora ,
uvjek mokre noge i stavio djonia 15ks pa skoro odbio špiglo
vjerojatno je do majstora,

samo hrast , to je pravo , sve ostalo ne vredi nista, istrune   :hi:
Audentes fortuna iuvat

Smithwick maniac

Da je lijep je.
Mozda i najljepsi camac koji sam ikad vidio.
Slazem se sa Sajzikom.
I ja sam imao nekoliko drvenih camaca prije plasticnog.
To je baustela.
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

bb

Majstori su kod nas zastarjeli!oni bi upropastili i najbolje drvo!

Harley

Moj je hrastovi 5m, 15g. star, svake druge godine ga vadim van i premazem resitolom, za sada je kao nov.
Sava mi je po velikoj vodi metar iznad dvorista pa ga nije neki problem vaditi van.
[/img]://s1053.photobucket.com/user/Korisnik_Neta/media/Mobile%20Uploads/8563B573-98A6-463B-A0E3-D421C7E5864A_zpsilthavdx.jpg.html]

Living your dreams, do not dream the life

joker

pa jel ti ne ostaju tragovi na odjeci od recitola?
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

Harley

Od recitola ne, od bitumenskih premaza da.
Dasku za sjedenje prelakiram lakom za čamce.
Living your dreams, do not dream the life

No

čamci su ko i ljudi . neki lijep, neki ružan,neki mršav,neki debel, neki kvalitetan, neki ne. božija je to bašča. svega ima.  sve zavisi što čovijek hoće i šta treba. a onda se piči slalom oko štapova koji obilježavaju želje i mogućnosti. nekom je to slalom, nekom veleslalom a nekome i spust. u mom slučaju mislim da je kombinacija. trenutno pravim čamac od hrastovine al sa daskom debljine 12mm. bit će samoprazneći. obučen u epoxy. kad završim bit će slike. oblik- zadnji kraj i sredina 103cm, bez švansa ravan, naprijed skupljen na 53, visina 47cm. rađen iz glave bez nacrta. osnovna ideja-

drveni,stabilan,samoprazneći i po mogućnosti da traje. šta će ispast  :eek:  vidjet ćemo.   

vatrogasac

No imam ti ja u posavini "kalup" tj vinkl za kutove nagiba stranica camca, naime moj pradjed je bio ladjar, kao i njegov otac, a dida je po tome napravio dosta camaca.

No

dno i egije složeni(pokovano) sutra kujem oplatu.

maverick

Svakako zanimljiv projekt  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"