Evinrude E-tec 40 ks

Autor maverick, Rujan 07, 2015, 19:20:37

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Batica

Ja koristim Fush ulje. Pre sam korostio ulje sa slike. Medjutim deru sa cenom.
Inace Fush proizvodi ulja za vanbrodske i brodske motore, za 4t i 2t..
Nema razlike u ulju.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Rap

Ne znam da li  može na 25 Hp jer piše od 40-300  :icon_scratch:

Batica

Kada sam ja radio dijagnostiku nije tako prikazano.
Imam sa svakog servisa.
XD100 je oznaka ulja, ime pod kojim Evinrude prodaje.
Prava oznaka ulja je TC W3 tako ga komjuter prepoznaje a ne kao XD 100 ili XD 50.
Fucsh Titan TC W3 ulje koriste svi proizvodjaci 2 t motora, svi.

http://www.fuchs-schmierstoffe.com/products/lubricants-motors-machinery/engine-oils/2-stroke-marine-engine-oils.html

Tako da ko koristi ulje za cvaj tak motore da neplaca skupa Yamaha, Marcury...ulja nego ovo jer je isto samo dupolo jeftinije

pajdo77

Već kad smo kod ulja da pitam. Na benzinskoj kupujem za pravljenje mješavine za mog johnsona ono "outboat",tako nekako se zove i nekih 23 kune je prošle godine bilo 2,5 decilitara. Zanima me koje vi ulje trpate u mješavinu za dvotaktne? Na 10 litara goriva ja potrošim 25 kuna za ulje,ima li neko povoljnije od litre recimo a da je dobro za mješavinu? Molio bih administratore da ovaj post prebace u odgovarajuću temu da ne brljamo u ovoj :hi:

šajzika

Audentes fortuna iuvat

Rap

I moja dijagnostika izgleda drugačije,mada ne mora biti da je sam izgled važan.Koliko plačaš Fuchs ulje?

Batica

1000 din za 1l, manje od 9€

dolar

Citat: Batica  u Travanj 06, 2016, 06:15:52
Kada sam ja radio dijagnostiku nije tako prikazano.
Imam sa svakog servisa.
XD100 je oznaka ulja, ime pod kojim Evinrude prodaje.
Prava oznaka ulja je TC W3 tako ga komjuter prepoznaje a ne kao XD 100 ili XD 50.
Fucsh Titan TC W3 ulje koriste svi proizvodjaci 2 t motora, svi.

http://www.fuchs-schmierstoffe.com/products/lubricants-motors-machinery/engine-oils/2-stroke-marine-engine-oils.html

Tako da ko koristi ulje za cvaj tak motore da neplaca skupa Yamaha, Marcury...ulja nego ovo jer je isto samo dupolo jeftinije

Ne vozimo tenkove da nam treba 20l ulja godišnje..
te 2 litre originalnog ulja si treba "priuštiti" jer, naši dobavljači u sprezi s trgovcima su vrhunski malvezatori...
prodaju između ostalog i reciklirano ulje...
Pa bolje dati 50kn više nego popravljati i čuditi se...
Kupac je kod nas divljač za odstrel...
MAŠTA, ČINI SVAŠTA

Kugla

Šta znači "originalno ulje" pa ni jedan od tih ne proizvodi ulje već za njih puni nekoliko velikih tako da kupiš kako ti kažeš original a unutra je recimo Fuchs, Shell i sl. Treba obratiti pažnju na specifikacije i to je to.
Batice imaš kod vas vašeg proizvođaća Nisotec isto ok i mislim da je i cijena ok

Batica

Nisam pogledao.
Poznanik je serviser Evinrude motora i rekao mi je za ulje.
Bezveze placam duplo skuplje i bolje da kupim Fucsh, koje je potpuno identicno. Stim sto ne kupujem u radnjama nego direktno od uvoznika. Preko firme, prijatelja.

Poslato sa fiksnog uz pomoc Tapatoka

im84

:hi:

#foxrage
#fox_rage_fishing

pajdo77

Prave su pile. Dao bi lijevi bubreg za 25-icu samo se bojim da to ne bi bilo dosta :stripii:

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Vidiš sad i bojama pokušavaju poboljšati estetiku te privući kupce